basia15720 06.07.07, 15:12 czy moge isc do usc i pobrac akt urodzenia dziecka?? czy wydadza mi bez zgody ojca?? czy bede musiala podac powod dlaczego chce ten akt?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatoomaszka Re: akt urodzenia 06.07.07, 15:32 Oczywiscie, ze mozesz i nikt Cie o nic nie bedzie pytal, no chyba, ze oplaty za wydanie tego dokumentu sa rozne w zaleznosci od celu, dla jakiego sie dokument bierze z Urzedu, wtedy moze sie okazac, ze np. do sprawy o alimenty wydanie aktu urodzenia dziecka jest bezplatne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: akt urodzenia 06.07.07, 16:32 zapyta Cię do czego Ci ten akt bo np do sadu i do rodzinniego jest bezplatny Odpowiedz Link Zgłoś
kajda28 Re: akt urodzenia 06.07.07, 16:54 Ale za to do sądu jeśli chodzi o rozwód, i rozdzielność majątkową jest płatne - 22 zł. Przynajmniej u mnie, brałam w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczekb Re: akt urodzenia 06.07.07, 21:41 Witam a ja mam pytanie ,czy Urząd Stanu Cywilnego wyda mi odpis aktu urodzenia dziecka kochanki mojego męża? Np chciałabym mieć dowód do rozwodu, że mąż w trakcie małżeństwa mnie zdradził i jeśli ona wpisała, że on jest ojcem dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajoma35 Re: akt urodzenia 06.07.07, 21:57 Ja pobierałam akt urodzenia dziecka mojego męża i jego kochanki.Napisałam we wniosku że na potrzeby Sądu, opłacilam wniosek ok 20 zł i Urząd wysłal akt do Sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ameleczki Re: akt urodzenia 07.07.07, 10:41 kasiaczekb napisała: > Witam a ja mam pytanie ,czy Urząd Stanu Cywilnego wyda mi odpis aktu urodzenia > dziecka kochanki mojego męża? Np chciałabym mieć dowód do rozwodu, że mąż w > trakcie małżeństwa mnie zdradził i jeśli ona wpisała, że on jest ojcem dziecka na wnosek sadu przesla Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczekb Re: akt urodzenia 07.07.07, 14:06 Dzięki serdecznie za odpowiedź. Już widzę światełko w tunelu. Czyli że jak przedstawię ten odpis w Sądzie to nie będę musiała wzywać nikogo na świadka? Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: akt urodzenia 07.07.07, 18:59 Po prostu zglas oficjalnie w sadzie , ze jest taki istotny dla sprawy i dla zycia fakt z zyciorysu Twojego meza, powiedz, ze na dowod wnosisz o sprowadzenie i dolaczenie do akt aktu urodzenia XYZ, ale jesli nie jestes pewna, co tam jest wpisane, to co bedzie , jesli tam jest tylko imie ojca, np. Stanislaw , bo urzedniczki roznie wpisuja, jesli matka bez ojca rejestruje dziecko w Urzedzie. Czy on uznal dziecko, dal mu nazwisko, skad o tym wiesz, mysle, ze dokumentow nie widzialas? Ale jak masz pewnosc co do sytuacji, to wal w sadzie prosto z mostu. Odpowiedz Link Zgłoś