Dodaj do ulubionych

Bardzo Motywujące Forum

24.09.09, 20:21
Właśńie znalazłam to forum i jestem zachwycona. Odciągam Mleko dla mojego
Malego, bo nie chce mu sie ssac piersi (przysysa sie, ale nie polyka pokarmu -
zrobil sobie ze mnie smokasmile ). Postanowilam odciagac a nie meczyc dziecko
roznymi technikami przystawiania i uczenia.
Ostatnio zaczelam sie martwic, ze wlasnie z powodu laktatora zaniknie mi
laktacja... Odciagam reguralnie co 3 godziny, do konca zawsze obie piersi,
starcza Malemu jedzenia na kazde karmienie...
Mialam wyrzuty, ze moze jestem nie dobra matka, bo sie nie staram go nauczyc,
ale mysle, ze najwazniejsze jest dobro dziecko - dostaje dobre jedzenie, moje;
staram sie i jesli chce przystawiam go do piersi, zeby troche czulosci bylo.

Mam nadzieje, ze bede tu czescie zagladala, bo bardzo wasze posty mnie
podbudowaly i zmotywowaly smile
Obserwuj wątek
    • arachnela Re: Bardzo Motywujące Forum 24.09.09, 20:49
      alishou napisała:
      > ale mysle, ze najwazniejsze jest dobro dziecko - dostaje dobre jedzenie, moje;
      > staram sie i jesli chce przystawiam go do piersi, zeby troche czulosci bylo.
      >
      > Mam nadzieje, ze bede tu czescie zagladala, bo bardzo wasze posty mnie
      > podbudowaly i zmotywowaly smile

I o to właśnie chodzi! Powodzenia!
      • yoanm Re: Bardzo Motywujące Forum 27.09.09, 11:32
        zaglądaj, zaglądaj i to często, bo mały ruch tu ostatnio. chyba
        wszystkie przyssane do laktatorów wink
        ja często ściągam przy komputerze hihi tylko pisać ciężko
        • plomykowa Re: Bardzo Motywujące Forum 27.09.09, 20:30
          Ja praktycznie zawsze sciagam przy kompie,ale pisac to juz za
          ciezkosmile
          • moonik1 Re: Bardzo Motywujące Forum 28.09.09, 09:46
            Hehe, uwazajcie na sciaganie przy kompie, bo ja w 3 mcu tez tak robilam i potem
            jak zobaczylam laptopa, to mi się piersi napełniały big_grin Wiec zmienilam nawyki,
            hihih wink
            • alishou Re: Bardzo Motywujące Forum 28.09.09, 11:18
              zagladamsmile albo z laktatorem przy piersi, albo Malym smile
              troche dolek lapie, bo Malenstwo ma 3 tyg, a chyba ubywa mi jedzenia sad((
              sciagalam 100 a teraz 80-90 sad(((
              nie wiem co robic i mrtwi mnie to sad(
              macie jakies pomyslt? sprawdzone sposoby co robic??
              • yoanm Re: Bardzo Motywujące Forum 29.09.09, 10:11
                ja ostatnio też mam mniej, może przez to, że mniej piję wody? chłodniej
                jest i tak mi się nie chce. idę zaraz po butelkę i będę pić!
                • haftkaa Re: Bardzo Motywujące Forum 29.09.09, 11:30
                  ja ostatnio też zanotowałam spadek musiałam sięgnąć do zamrazalnika,
                  ale mój chłopak nie chce tego rozmrożonego pić za bardzo i biorąc
                  pod uwagę zapach - nie dziwię mu się, czytałam tu wątek o brzydkim
                  zapachu takiego mleka - potwierdzam! Co prawda zamrazałam z myślą,
                  że pewnie zasili to mleko potem umywalkę - ale teraz chciałam się
                  podratować, bo brakło mi na małą przekąskę ok 100-150 ml dziennie,
                  więc stwierdziłam że podrtatuję się mrożonkami, a jak się skończą to
                  już będę na etapie rozszerzania diety i na ten jeden posiłek będzie
                  jadł coś innego albo kupię sztuczne. póki co zaczęłam zmnów
                  intensywniej pompowac- nie częściej ( bo 4 razy tak mnie rozpuściły,
                  że się nie chce zmuszać) ale troszkę dłużęj i jem regularnie i piję
                  i zupkę polecam no i karmi oczywiście- mnie jeszcze ani razu nie
                  zawiodło w potrzebie, nawet jeśli to tylko efekt placebo. A jak
                  Wasze dzieci jedza rozmrożone?
                  • alishou Re: Bardzo Motywujące Forum 29.09.09, 12:00
                    no ja ze wspomagaczy to karmi i herbatki na laktacje i teraz kupilam teki
                    homeopatyczny ricinus costam...
                    a ile tego karmi pijesz? Bo ja moglabym codziennie, ale nie wiem czy mozna smile
                    • annis.pl Re: Bardzo Motywujące Forum 02.10.09, 09:45
                      Też chcę się przywitać. Znalazłam Was kilka dni temu i trochę już
                      poczytałam. Szkoda, że w pierwszej ciąży nie znalazłam takiego
                      forum. Wtedy mogło być inaczej. Mogłam odciągać mleko laktatorem i
                      podawać go w butelce wraz z mlekiem modyfikowanym. Jednak nie miałam
                      pojęcia, jak pobudzić laktację. Teraz wiem o zasadzie 7-5-3 i żeby
                      odciągać nawet na sucho.
                      Teraz już jestem na finiszu drugiej ciąży i dzięki Wam postanowiłam
                      zaopatrzyć się w laktator. Po to tylko narazie, żeby mieć
                      świadomość, że pomoc laktatorska zawsze będzie pod ręką.
                      Postanowiłam kupić elektroniczny aventa, chociaż w pierwszej chwili
                      miałam ochotę na medelę. Do aventa mam już jednak butelki i można
                      dokupić sterylizator do mikrofalówki i tam w zestawie też są dwie
                      butelki (mała i duża). W sterylizatorze można sterylizować również
                      laktator.

Poczytałam również forum "karmienie piersią" i wiem, jak postąpiła
                      źle wobec mnie pielęgniarka noworodkowa po urodzeniu pierwszej
                      córci. Powiedziała,że nic z karmienia nie będzie, bo nic nie leci i
                      mam wklęsłe brodawki. Mam do niej o tę sprawę żal. Teraz dopiero
                      jestem mądra, bo mam większa wiedzę niż wtedy. Gdybym wtedy to
                      wiedziała, co teraz wiem, to mogłabym próbować karmić samą piersią
                      albo chociaż ściągać laktatorem. A we mnie zrobiła się blokada na
                      karmienie i nie przystawiałam już Małej, tylko ściagałam ile było a
                      robiło się tego coraz mniej, więc ściągałam nie dłużej, jak 1
                      miesiąc. Szkoda też, że nie znałam żadnego doradcy laktacyjnegosad
                      • arachnela Re: Bardzo Motywujące Forum 02.10.09, 18:22
                        annis.pl
                        Pewnie większość z nas miała niemiłe bardzo niekompetentne spotkanie z
                        personelem medycznym w szpitalu. To przerażające jak wiele błędnych informacji
                        jest rozpowszechnianych przez osoby typu lekarze czy położne. Forum Karmienie
                        Piersią powinno być obowiązkowe dla nich!
                        W każdym razie powodzenia, może się uda bez odciągania.
                        A co do płaskich brodawek:
                        www.nowamatkapolka.pl/plugins/_newsedit/news/28/index.php?lang=pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka