14.01.04, 11:56
Synkowi poci się główka przy jedzeniu i nawet nosek. Podawałam mu najpierw 1
krople, (urodzony w sierpniu) potem 2, a od niedawna 3 po konsultacji z
lekarzem. Ile może trwać powrót do normalności? Czy dziecko może mieć kłopoty
z zasypianiem ze względu na niedobór witaminy, czy to w ogóle możliwe???
Jeszcze jedno, budzi się w nocy ok 2,3 i przeraźliwie płacze, uspokaja go
wzięcie na ręce i przystawienie do piersi, którą początkowo oprotestowuje,
Lecę bo już ryczy, PA.
Obserwuj wątek
    • drumla21 Re: D3 14.01.04, 12:57
      Mojemu Maciusiowi, urodzonemu w październiku, też ostatnio pociła się główka.
      Mam wrażenie, ze po kilku dniach podawania 4 kropel Vigantolu (normalnie
      dostawał 2) jest już trochę lepiej. A z tego co wiem, to niedobór D3 może
      powodować, że dziecko jest niespokojne i płaczliwe, a więc to może dlatego Twój
      synek ma kłopoty z zasypianiem. Pozdro!
    • andzia001 Re: D3 14.01.04, 13:02
      Hej!
      A ile ma twoje maleństwo?
      Mój brzdączek, obecnie 9-cio miesięczny "facet" poci się strasznie, i tak już
      jest od 4 miesiąca. Latem był horror-myśleliśmy, że to skutek ubiegłorocznych
      upałów.
      Zgodnie z ówczesnym zaleceniem lekarza mieliśmy mu przez okres dwóch tygodni
      podawać podwójną dawkę wit.D3 czyli 4 krople dziennie.
      Poprawy żadnej nie było, więc pan doktor stwierdził, że taka jego uroda.
      I dokładnie jest tak jak z twoim synkiem - poci się główka i nosek podczas
      picia. Poci się nawet gdy śpi, nad ranem poduszka jest mokra.
      Maleństwo nadaje się jedynie do przebrania i tak do następnej drzemki.
      Lekarz pytał nas czy w rodzinie ktoś nie ma objawów nadmiernego pocenia się -
      no i okazało się, że to najprawdopodobniej dziedziczne ......
      A jeżeli chodzi o budzenie się w nocy ze strasznym płaczem to przeszłam z moim
      Marcinkiem to samo.
      Czytałam kiedyś, że dzieci podczas snu intensywnie przeżywają wszelkie bodźce i
      doznania, które przydarzyły się w danym dniu.
      I stąd nocne lęki i budzenie się z płaczem.
      Mojemu maluszkowi pomagało wzięcie na ręce, przytulenie, zajęcie go czymkolwiek.
      Po upewnieniu się, że jest wszystko ok. mały zasypiał.
      Teraz dla pewności często podchodzę do niego, głaszczę go po główce, by czuł
      stale czyjąś obecność. Ma swoją kochaną przytulankę, którą kładę bardzo blisko
      niego, by jej dotykał.
      I tak przetrwaliśmy jakoś okres nocnych lęków niemowlęcych.

pozdrawiam cieplutko
      Anka, mama Marcinka
    • termio Re: D3 16.01.04, 21:11
      Historia mojego Glusia pod "cycman całą noc", jak byłą z nim w szpitalu obok
      leżała dziewczyna z córką, która przestałą rosnąć, bo miała przedawkowaną D3,
      od tego czasu boję się aby mojemu synkowi to się nie przytrafiło, ale on rośnie
      jak na drożdżach, nic dziwnego, w nocy jest najbardziej treściwy pokarm. Ma
      niecałe 5 m, a już mu zakłądamy ubranka na 74, które pewnie za 2 tygodnie znowu
      będą małe. A w ogóle z chłopakami to straszne zamieszanie i podobno trzeba 2 x
      więcej energii, aby wychować chłopca, coś w tym jest. Zapytam na następnej
      wizycie o D3, bo on dostaje też Cebionmulti 2 krople, ale to takie wytyczne od
      lekarza. MAły wyspał się właśnie 2 godziny, bo nie spał od 15 i dowodzi z
      tatusiem w pokoju obok. Po ilu tygodniach, miesiącach Twój 9cio miesięczny
      synek zaczął spać normalnie? Albo czy myslicie, że wyjści e z dzieckiem na
      spacer może być dla niego wielkim przeżyciem, w dodatku, w czasie którego
      śpi??? Myślałąm, że oreagowuje święta, bo byłó pełno coć i babć itp., itd. ale
      niestety on tak cały czas. Próbowałam też z czapką, bo ja lubię do spania mieć
      ciepło w uszy, ale i to nie działa, zauważyłam, że lubi spać w foteliku
      samochodowym, ale tylko w pełnym rynsztunku, czyli kompletnie ubrany, nie chce
      go w domu przegrzewać, ale zaraz jak tylko go ruszę, więcej niż buciki i
      rękawice to się budzi. RATUNKU!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka