wiolkum 13.11.09, 10:21 Moja 3tyg córka ma bardzo suchą skórę, kąpięją z dodatkiem płynu Oilatum a potem natłuszczam oliwką ale to nic nie daje. Może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na suchą , łuszczącą się skórę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: sucha skóra 13.11.09, 10:49 jak kąpiesz w oilatum to nie używaj później oliwki, bo to osłabia działanie, a lepsze niż oilatum jest balneum, zwłaszcza olejek pod prysznic balneum intensiv plus a może to są plamy suche skóry, to wtedy atopowa skóra, ale nie mówię, że tak jest, więc bez paniki, poczytaj co to i sprawdź, a jak nie to spróbuj balneum. jest też olejek linomag, ale u nas akurat się wcale nie sprawdził, chociaż dziewczyny polecają. zależy widocznie od dziecka. polecają też ziajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
olamortel Re: sucha skóra 13.11.09, 11:16 polecam dalej kapać w oilatum,a potem smarować maścią cholesterolową- w aptece ją kupisz- tania a rewelacyjna,kilka dni i skórka gładziutka Odpowiedz Link Zgłoś
anianiunia2507 Re: sucha skóra 14.11.09, 13:16 a ja polecam kapiel Kleopatry do wanienki z woda wlewasz szklanke lub kubek mleka i dwa kieliszki oliwy z oliwek. w tym kapiesz dzidzusia kilka razy niczym juz pozniej nie natluszczasz skora jak marzenie bez wydawania pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: sucha skóra 14.11.09, 14:00 Natłuszczanie a nawilżanie to różnica. Ja zamiast oilatum używałam parafiny ciekłej ( 2 zł a tak naprawdę to to samo) i to nie codziennie a raz na jakiś czas ( np. 2xw tyg). W pozostałe dni nawilżałam skórę wspomnianym wcześniej balneum intensiv, które jest bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś