Dodaj do ulubionych

ile pieluch na dobę

26.01.04, 10:02
cześć mamy
mam małe pytanko ile pieluch zużywacie na dobę u swoich dzidziusiów. Mój
synek ma prawie 5 mies., robi kupkę raz dziennie i zużywa 4-5pieluch na
dobę. A jak jest u Was, bo moja teściowa uważa, że należy zmieniać
przynajmniej co godzinę.
mama mateuszka
Obserwuj wątek
    • kasiage Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 10:12
      Piotruś potrzebuje 8-10 pieluch na dobę. Myślę że to dużo - zmieniam mu jak są
      faktycznie bardzo nasiąknięte albo jak jest kupka.

Pozdrowionka
      Kasia i Piotruś

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8933164&a=10052086
    • magdazaw Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 11:00
      mój synek ma 4,5 miesiąca i zużywamy 3-4 pampersy na dobę, w nocy mu nie
      zmieniam, bo się nie budzi, no chyba, że tak sie posika, że jest mokry, wtedy
      się budzi i wtedy mu zmieniam.

Magda
    • mamarysia28 Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 11:39
      Mój synek zużywa 5-6 pieluch na dobę. W nocy przewijam go bo dość często się
      budzi i koło czwartej ma już sporo w tym pampersie.
    • claire Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 12:36
      Mój syn jest już trochę starszy i nam wystarczają 3-4 pieluchy na dobę.Nigdy
      nie budziłam Misiaka w nocy żeby mu zmienić pampersa.Chociaż jak mu ostatnio
      szły zęby(4 jednocześnie),to przez jedną noc zmieniałam pampersy 7 razysad((
      Pozdrawiam
      claire.
    • mamaiwo Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 13:00
      Moj synek ma juz 9,5 mies. i od poczatku staram sie zmieniac pampersa czesto
      (6-8 na dobe, w tym raz w nocy), co jakies 3 godz. Uwazam, ze nie powinno sie
      zbyt dlugo zwlekac ze zmiana i czekac az pampers bedzie ogromny. Utrudnia to
      doplyw powietrza juz nie mowiac o rozwijajacych sie drobnoustrojach.
      • gagarin3 Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 19:34
        MAMAIWO zgadzam się z Tobą. Moj synek (4,5 m-ca) robi jedna kupkę na dwa dni, a ja zmieniam mu pampersy średnio 7 razy na dobę (w nocy również, ale jest mi o tyle łatwiej, że mały budzi się na jedzonko). Uważam, że 3 czy 4 razy to stanowczo za mało! Taka oszczędność z pewnością nie wyjdzie na zdrowie dziecku. Pozdrawiam.
        Agnieszka, mama Piotrusia
      • iwonamk Re: ile pieluch na dobę 26.01.04, 20:59
        My również zmieniamy 6-8 razy na dobę ( używamy Huggies freedom, które są
        chłonne i nie robią się wilgotne w środku) i czasem się zastanawiam, czy to nie
        za rzadko - chodzi mi głównie o jąderka maluszka !!! Zgadzam sie z
        poprzedniczkami, że taka oszczędność może nie wyjść na zdrowie maluszkom.
    • mama_majki Re: ile pieluch na dobę 28.01.04, 09:21
      Co godzine to trzeba zmieniać noworodkowi, albo jak dziecko ma odparzoną pupę.
      My też zużywamy 4-6 pieluch dziennie i uważam, że to w sam raz.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • kata4 Re: ile pieluch na dobę 28.01.04, 18:48

Nicolka ma 5 miesiecy i zmieniam jej pieluszki 6-8 razy na dobe.W nocy zawsze
        ma sucho wiec nie musze.Kasia.
    • mamaweroniki Re: ile pieluch na dobę 30.01.04, 12:29
      Ja kupuję zawsze 3 paczki 1-go dnia każdego miesiąca, obecnie rozm. 3 Pampers
      (68 szt.). Zwykle wystarcza dokładnie do końca miesiąca. Zmieniam od razu po
      kupce i staram się nie trzymać pieluszki dłużej niż 3-4 godz. na pupie, cgyba,
      że jest ciężka to zmieniam wcześniej. Czasami zużywam 6 dziennie, czasami nawet
      10.
      Agnieszka
      Weronika (ur. 01.07.2003)
      forum.gazeta.pl/ogl/adv/forum/42/2/42285.jpg
    • asior7 Re: ile pieluch na dobę 31.01.04, 17:23
      My uzywamy ok. 5-6 na dobe, mniej wiecej co 3-4 godz, zawsze po kupce, w nocy
      wcale, bo maly przesypia juz cala noc(12 mies), to wystarcza, a tesciowa sie
      chyba odnosi do pieluch tetrowych, pampersy przeciez wchlaniaja wilgoc i
      trzymaja ja z dala od skory, no co godzine, to bys sie nie wyplacila chybasmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka