Dodaj do ulubionych

Owoce w słoiczkach

16.01.10, 08:45
Wczoraj byłam w Tesco i była promocja owoców w słoiczkach. Kupując 3 płaciło
się 1,44 za słoiczek.Ale nie o to mi chodzi. Szkopuł w tym,że te słoiczki są
od 4 miesiąca. Dlatego mam do Was pytanie. Czy mogę z czymś zmieszać taki
słoiczek,żeby było więcej i żeby było gęstsze? Myślałam np. o jakimś jogurcie
naturalnym albo coś w tym rodzaju.
Obserwuj wątek
    • niebioska Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 09:43
      przecież to, że słoiczki są od 4 m-ca, wcale nie oznacza, że tylko do 5 smile.
      zwróć uwagę na skład - część tych słoiczkowych owoców już jest wymieszana z
      kleikiem. możesz je podać z jogurtem, z budyniem.
      • becitka87 Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 09:54
        Ja wiem,że one nie są tylko do 5 m-ca smile Ale takim słoiczkiem moja mała się nie
        naje, po godzinie chce mleko,dlatego myślałam,żeby z czymś zmieszać smile
        • mamka-adki Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 10:02
          Pewnie, że możesz. Moja skończywszy 7 miesięcy zaczęła jeść właśnie jogurciki, budyń, biszkopty. Możesz też kupny słoiczek zmieszać dodatkowo z jakimś owocem, który np. masz w domu. Czasem robię też małej kaszkę z owocami właśnie ze słoiczków. Ostatnio też był tu wątek o naleśnikach, które zamiast mleka można zrobić na wodzie, takich smażonych na patelni teflonowej bez tłuszczu, do których też można dodać owocki ze słoiczka. Kombinacji jest wielesmile
        • marta-zs Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 10:04
          Możesz podać dwa naraz.
      • manaro Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 10:17
        ja robię sinlac, kleik kukurydziany lub kleik ryżowy i mieszam z owocami, albo świeżymi albo ze słoiczków i jest z tego normalny posiłek
    • asiula1987 Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 19:47
      ja podaje synkowi taki deserek jako posilek miedzy obiadem (dwudaniowym) i
      kolacja przed spaniem, biore ok 90ml wody (ale to w zaleznosci ile chcesz zeby
      wyszlo deserku) dodaje miarki mleka zgodnie z tym ile jest ml wody,dodaje kleik
      kukurydziany badz ryzowy (na oko zeby nie bylo za geste i nie lejace sie) i
      wtedy ten sloiczek, czasami nawet pol sloiczka, mlody wcina i zawsze sie wiecej
      naje niz samym sloikiem
      • marrea11 Re: Owoce w słoiczkach 16.01.10, 21:26
        kupujesz w rossamnie kaszke ryzowo-kukurydziana neutralna (!)
        dodajesz pol sloiczka owocu i smacznego.Moj maly to uwielbia, bez
        cukru a sycace, poza tym kaszka nie jrdt tylko ryzowa, wiec o
        zaparcia trudno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka