boysmum Re: Zakładacie wózkowym dzieciom buciki ? 23.01.10, 12:25 też mieszkam w Uk, pewnie zauważyłaś że nawet w lecie dzieciaki wózkowe mają bose stópki albo tylko skarpeteczki. uważam że dla ozdoby to możesz córce kokardkę we włosy wpiąć (o ile ma ich dużo) a buciki są zbędne bo nóżki tylko się będą męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
e.cartman Re: Zakładacie wózkowym dzieciom buciki ? 23.01.10, 13:06 a ja dostałam 2 pary i muszę przyznać, że wyglądają słodko szczególnie w tych przezroczystych pudełkach, w których stoją na szafie. raz je nawet pomacałam. ale generalnie służą jako element wystroju wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: Zakładacie wózkowym dzieciom buciki ? 24.01.10, 08:12 takie paputki miękkie albo skarpetki jak dziecku zimno Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Zakładacie wózkowym dzieciom buciki ? 24.01.10, 09:11 Nie zakładałam wózkowej córce butów. Jest z października - na początku (pierwsza jesień i zima) jeździła w kombinezonie - śpiworku, więc nogi schowane, okryta kocem i ochraniaczem wózkowym, potem była wiosna i nosiła tylko skarpetki ew. wełniane buciki dziergane przez babcię. A druga zima - już chodziła więc buty musiały być. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re:18_lipcowa1 25.01.10, 11:24 Buty, o ktorych piszesz to tzw. pre-walk shoes dla dzieci niechodzacych czyli w wozkach lub na rekach. Sa one miekkie i nienadaja sie do chodzenia tylko jako dopelnienie stroju malucha. Dziecko w wozku moze rownie dobrze byc w skarpetkach. Wszystko zalezy od rodzica, ja zakladalam na wyjscia takie buciki bo mi sie bardzo podobaly, a ze byly miekkie, nie uciskaly itd.to dzieciaki mialy po kilka par. Up to you. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re:18_lipcowa1 25.01.10, 12:41 Mi bardzo przydały się adidaski na miękkiej podeszwie. Latem jest ciepło, ale czasem wietrznie, dziecko siedzi w wózku, wiatr je owiewa i nóżki robią się zmine. Wieczorami też robi się chłodno i wtedy zakładałam trampki lub adidasy. Rodzicom dzieci bezbutowych polecam samemu posiedzieć na dworze bez butów, wtedy odrazu wiadomo czy dziecku potrzebne buty czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Zakładacie wózkowym dzieciom buciki ? 28.01.10, 13:09 Krótko i na temat-absolutnie nie. Taka jest opinia dobrego ortopedy, w zasadzie jednego z najlepszych w Warszawie. Zakładac buty, jak zacznie chodzić - samo i pewnie i tylko na dwor. W domu na boso lub w skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś