szajjtiis 22.01.10, 17:08 Hej. Czy ktoś miał u swojego maluszka miał ziarniniaka pępka?? długo to coś się leczy? czy pomaga sama maść z antybiotykiem czy trzeba to operować?? Ja jestem przerażona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senait Re: ziarniniak pępka 22.01.10, 17:24 Nie ma się czym przejmować. Mój maluch to miał. Dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego, jedna wizyta, lapisowanie, 5 min. i po sprawie. Lapisowanie nie boli, a pępuszek po kilku dniach byl już w stanie idealnym Odpowiedz Link Zgłoś
iwon311 Re: ziarniniak pępka 22.01.10, 18:39 Nam wystarczyła sama maść z antybiotykiem Bactrim. Odpowiedz Link Zgłoś
pat.i1 Re: ziarniniak pępka 23.01.10, 19:28 My miałyśmy lapisowanie dwa razy,faktycznie nic nie boli, szybko i ładnie się goi. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaggg Re: ziarniniak pępka 24.01.10, 17:28 Hej. Mam ten sam problem z moim synkiem... jutro idziemy na usg. Synek ma 4,5 mca a pępek wygląda okropnie i cały czas się paprze. Ile mcy ma Twój bobas?? obawiam się, że jednak trzeba będzie operować.. masakra!!! jak wygląda w waszym przypadku ten ziarniniak? sączy się z niego ropa? Odpowiedz Link Zgłoś
szajjtiis Re: ziarniniak pępka 24.01.10, 18:44 hej. Maja ma 1mc i 2 tyg, nic się nie sączy, ale nie wygląda rewelacyjnie, jak na razie przemywam spirytusem i smaruję antybiotykiem, we wtorek mam kontrole u pediatry, zobaczymy co mi powie. to już tak długo pępek się goi??4,5mca?? Odpowiedz Link Zgłoś
ulenka_79 Re: ziarniniak pępka 04.03.10, 11:08 Mój synek ma 3,5 msc i też mamy ziarniniaka. Jakieś 1,5 msc temu był znacznie mniejszy i już wtedy mieliśmy iść do chirurga ale zima i zimno więc poszliśmy dopiero teraz. Mieliśmy jeździć do szpitala codziennie przez tydzien na lapisowanie ale dostaliśmy płyn i smaruję go sama w domu. Już 4 razy był lapisowany i nie widzę efektów Być może dlatego, że jest dość duży, ale bardzo się zdziwiłam czytając, że niektórzy raz posmarowali i po sprawie. Nie wiem jak to u nas będzie długo trwało smarowanko Odpowiedz Link Zgłoś