yuska 25.01.10, 20:58 czy ktoś miał do czynienia z podobnym schorzeniem? co mówili lekarze? czy radzili usunąć, jeśli tak, to kiedy i jaką metodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastjaa Re: naczyniak karku 25.01.10, 21:17 Moja córa ma naczyniaka na oczku i karku. Na oczku podobno zblednie po 1 roku życia, a do piątego zniknie. Ktoś z rodziny mi mówil, że ten na karku może nie zniknąć. Nie pytałam o usuwanie, bo moim zdaniem, na karku nie będzie nikomu przeszkadzać (dziecku również). Dla zdrowia nie jest groźny. Nie wolno niczym smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
hulieta_1 Re: naczyniak karku 25.01.10, 22:58 mój synek też ma takiego naczyniaka i lekarz powiedział, że powinien sam zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: naczyniak karku 26.01.10, 01:23 Wejdź na forum naczyniaki.pl. Tam uzyskasz kompetentne odpowiedzi od super lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1977 Re: naczyniak karku 26.01.10, 15:34 mój synek - 4 mies. ma naczyniaka na lewej nóżce poniżej kolana.Od około 2 miesięcy naczyniaczek zrobił się bardziej czerwony i wypukły.Też zastanawiam się kiedy zejdzie i czy w ogóle zejdzie.Lekarka powiedziała,że zazwyczaj naczyniaki schodzą do 2 lat,ale zdarza się,że dłużej trzeba czekać lub trzeba usuwać.Wiecie może,czy jest to bolesny zabieg?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lili-pop Re: naczyniak karku 26.01.10, 15:39 Moja córa urodziła się z bardzo widocznym naczyniakiem na powiece, czole i z tyłu głowy - obecnie ( ma 2 latka) zdecydowanie zbledły. Na powiece jest niewidoczny, na czółku tylko wtedy gdy się wysila - dużo smieje czy tez płacze Ja bym narazie zostawiła tego naczyniaka i poczekała do tego 2 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: naczyniak karku 26.01.10, 18:42 moja córka miała naczyniaka od lini włosków wzwyż (ok 2cm). był to naczyniak płaski. znikł, nawet nie wiem kiedy. na pewno przed ukończeniem pierwszego roku. Odpowiedz Link Zgłoś