gekkon6 04.02.10, 10:54 Moja 3 tygodniowa coreczka robi zielone (ciemnozielone) kupki. Jest na sztucznym mleku NAN HA. Nie wiem czy to wina mleka i czy ten kolor jest niepokojacy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osiemrazy Re: zielone kupki 04.02.10, 11:00 po nan ha normalne moja tez tak miala, zielone i do tego smierdzace, mowilam pediatrze podobno po nan moze tak byc bo ma duzo zelaza Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: zielone kupki 04.02.10, 11:20 przy tym mleku zielone kupy sa normalne, ze wzgledu na zhydrolizowane bialko i wieksza zawartosc zelaza Odpowiedz Link Zgłoś
gekkon6 Re: zielone kupki 05.02.10, 21:30 dzieki wielkie, pediatra tez mi to powiedziala ale za to dowiedzialam sie ze Mala ma szmery nad sercem i mamy szybko udac sie do kardiologa. Odpowiedz Link Zgłoś
zsedc Re: zielone kupki 07.02.10, 11:53 Mój mały po NAN HA robi normalne kupki. Natomiast zielone kupki miał zaraz po narodzinach przez kilka dni i podobno były one wynikiem zielonych wód płodowych, które pojawiają się jeżeli mama była chora w ostatnim miesiącu ciąży. Moja żona właśnie wtedy była nieco przeziębiona. Dodatkowo zielonym kupkom towarzyszyły odruchy wymiotne. Z posiewu wyszło, że miał w kupie nie takie bakterie jak trzeba. W związku z tym został kilka dni dłużej w szpitalu i go wyleczyli Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wroclaw Re: zielone kupki 07.02.10, 12:00 z tymi wodami płodowymi to chyba jakieś bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
beata.borsow Re: zielone kupki 07.02.10, 21:05 po urodzeniu dziecko robi smolke i ona jest ciemnozielona, a zielone wody plodowe sa gdy dziecko odda czesc tej smolki do wod przed urodzeniem a nie z przeziebienia w ostatnim miesiacu ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: zielone kupki 07.02.10, 21:17 bzdura z tymi zielonymi wodami. Zielone wody pojawiają się wtedy, gdy dziecko odda pierwszą kupę (tzw. smółkę) w macicy jeszcze. Nie ma to wpływu na to, jaki kolor kup później dziecko robi. Co więcej - dziecko urodzone w zielonych wodach płodowych może od razu oddawać "normalne" stolce. Smółki już nie będzie, bo została wydalona w matce. Nie jestem też przekonana co do tego, w jakich sytuacjach dziecko tę smółkę w matce oddaje. Nie sądzę żeby zwykłe przeziębienie powodowało poród dziecka w zielonych wodach płodowych. Moje dziecko urodziło się właśnie w zielonych. Przenoszone 11 dni, w dodatku miałam e.coli. Od razu robiło "normalne" musztardowe kupy. Nie miałam tej "przyjemności" obejrzeć smółki mojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś