Dodaj do ulubionych

Ulanie z krwią !!!!

07.02.10, 19:36
Witam dzis moj maluszek ( 2 miesiace ) ulał z krwią , strasznie sie tym
zmartwilam, ogolnie to sporo ulewał ale nigdy nie bylo tam śladów krwi czy to
są objawy refluksu ?? Dodam ze ma nieprzyjemny zapach z buzi ,to pewno od
cofającego się pokarmu .Prosze podzielcie się doświadczeniem, jak to się leczy
i jakie badania trzeba wykonac
Obserwuj wątek
    • mamaoliwki08 Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 19:43
      Najpierw idź z dzieckiem do lekarza.
    • betty842 Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 19:44
      A nie pękała ci czasem brodawka (jeśli karmisz piersią)? Jeśli
      nie,to koniecznie wybierz się do lekarza.
      • ewelajnawrocek Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 20:56
        Prawdopodobnie to zapalenie przełyku, leczy się inhibitorami kwasów
        zołądkowych, cos podobnego jak dorosli biorą na zgagę. Myslę, ze powinnas
        isc szybko do lekarza. a może dziąsełka krwawią?
    • duende1 Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 21:17
      moj synek ma refluks i zdarzalo mu sie ulewac z drobinkami krwi - wygladaly
      troche jak fusy kawy. pediatra wyjasnil nam, ze bylo to spowodowane zapaleniem i
      poranieniem przelyku. maly jest leczony teraz omeprazolem i pije zageszczane mleko.
      koniecznie wybierz sie z dzieckiem do lekarza.
    • martanar Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 21:17
      Mój Franek ulał z krwią kiedy pogryzł mi brodawkę. Ale jeśli piersi masz w
      porządku, to idź lepiej do lekarza.
      • kasik31 Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 21:21
        Raz sie zdarzylo ze moja corka ulala krwia ale okazalo sie ze mialam poraniona
        brodawke,w kazdym innym przypadku poszlabym do lekarza.
        • gracekelly17 Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 21:24
          Dziewczyno, WEŹ SIĘ OPAMIĘTAJ I DZWOŃ DO LEKARZA A NIE SZUKAJ DIAGNOZY NA
          FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• blacky_cat Re: Ulanie z krwią !!!! 07.02.10, 23:07
            Tak jak dziewczyny podpowiadają.Sprawdź brodawki,jeśli karmisz piersią.Jak są w
            porządku lub karmisz butelką to leć do lekarza.
            Ja bym nie zwarzała na godzinę.Najważniejsze dziecko a nie pora dnia (czy też nocy).
          • mariolka719719 Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 08:36
            do gracekelly17

dziewczyno ,ogarnieta jestem bo ide do lekarza dzisiaj ,chcialam sie dowiedziec
            od innych mam czym to sie leczy i ile trwa .. dzizas a ty od razu wyskakujesz z
            tymi wykrzyknikami !! sama sie opamietaj !!
            • margarettka Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 09:36
              krmisz piersia?

moj ynek tez raz mi ulal z krwia i spanikowalam, bo to wyglada
              przerazajaco

bylam tez u lekarza, w koncu okazalo sie, ze to byla krew z brodawki.
              Mnie bolala wtedy brodawka od jakiegos czasu ale wcale nie krwawila,
              lekarka stwierdzila ze nie musi krwawic na zewnatrz, czasem jakies
              naczynko peknie i dziecko lyknie mleko z krwia. U nas bylo to
              jednorazowe takze byla to z pewnoscia krew z brodawki.
            • gracekelly17 Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 11:13
              Ze mną jest ok, bo jak moje dziecko ma jakieś problemy to dzwonię do lekarza a nie pędem na forum . A jakby okazało się że to coś poważniejszego niż jak dziewczyny diagnozują - krew z brodawki, i nie miałabyś tyle czasu ? I jakby lekarz zapytał dlaczego dopiero teraz się pani do mnie z tym zgłasza, to co powiedziałabyś? Że na forum mi doradzono że to nic takiego....Zastanów się.
              Nie jestem "ZOŁZĄ -forumowiczką", apeluje tylko o zdrowy rozsadek, bo jeśli dziecko ulewa krwią to nie zawsze można czekać do poniedziałku.....
            • gracekelly17 Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 11:14

mariolka719719 napisała:

> do gracekelly17
              >
              > dziewczyno ,ogarnieta jestem bo ide do lekarza dzisiaj ,chcialam sie dowiedziec
              > od innych mam czym to sie leczy i ile trwa .. dzizas a ty od razu wyskakujesz z
              > tymi wykrzyknikami !! sama sie opamietaj !!

Ze mną jest ok, bo jak moje dziecko ma jakieś problemy to dzwonię do lekarza a nie pędem na forum . A jakby okazało się że to coś poważniejszego niż jak dziewczyny diagnozują - krew z brodawki, i nie miałabyś tyle czasu ? I jakby lekarz zapytał dlaczego dopiero teraz się pani do mnie z tym zgłasza, to co powiedziałabyś? Że na forum mi doradzono że to nic takiego....Zastanów się.
              Nie jestem "ZOŁZĄ -forumowiczką", apeluje tylko o zdrowy rozsadek, bo jeśli dziecko ulewa krwią to nie zawsze można czekać do poniedziałku..... Szczególnie że dziecko ma 2 m-ce.
    • dolly10 Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 09:43
      Witam.
      Mój synuś też raz ulał krwią. Przeraziłam się, ale jak się okazało
      niepotrzebnie. Powodem była poraniona i pęknięta brodawka, z której
      mały wraz z mlekiem napił się krwi.

• margarettka gracekelly 08.02.10, 13:17
        dziewczyny nie diagnozuja jej dziecka, tylko mowia o swoim przypadku
        a to zasadnicza roznica, nie widzisz jej??

poza tym czemu od razu zakladasz nieodpowiedzialnosc matki, zwlekanie
        z pojsciem do lekarza itd?

co jest zlego w sprawdzeniu chocby na forum czy innym mamom zdarzaly
        sie takie przypadki??? chyba to z pojsciem do lekarza sie nie
        wyklucza, co?

• gracekelly17 Re: gracekelly 08.02.10, 21:52
          Mi chodzi jedynie o kolejność. najpierw lekarz, potem forum...tak to chyba
          powinno iść, co nie?
          • blacky_cat Re: gracekelly 08.02.10, 22:17
            ja popieram przedmówczynie.Jeśli po sprawdzeniu brodawek (niecała minuta czasu)
            okaże się,że krew pochodzi z innego źródła nie czekałabym na podpowiedź
            forumowiczek tylko leciałabym do lekarza nawet w weekend nad ranem przy
            -20c.Takie moje zdanie.Krew wylatująca z wewnątrz organizmu nie jest normalna
            sprawą a co wiecej może być nawet tragiczna w skutkach zaniedbania.więc co
            dopiero u niemowlęcia ? dmuchać na zimne a się nie sparzymy.

Zmartwiła mnie autorka postu więc mam nadzieję,że to tylko brodawka.
            • red-truskawa Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 22:50
              Zadziwiaja mnie takie posty. Zamiast tracic czas na opisywanie lepiej zaczac
              ubierac dziecko i na IP. "Dr Google" nie zawsze stawia trafna diagnoze, a na
              pewno badac nie potrafi.
              • gracekelly17 Re: Ulanie z krwią !!!! 08.02.10, 22:59
                Dziękuje za poparcie, bo już tu działa wytaczano przeciwko mojej opiniismile)
                • bweiher Re: Ulanie z krwią !!!! 09.02.10, 11:22
                  Popieram.Moje dziecko ulewało z krwią,miało 2 miesiące.Była noc i
                  mimo że sobota ja szybko ubrałam dziecko i pojechałam do szpitala.
                  Okazało się że miał zwężenie odźwiernika,czyli mówiąc krótko
                  zarastał mu żołądek(a dokładnie to wejście do żoładka).Dziecko
                  ulewało mi już wcześniej ale nigdy nie z krwią.Po badaniach
                  (krew,mocz,kał,usg jamy brzusznej)wyszło na to że on wcale pokarmu
                  nie dostawał.I nie było to ulewanie tylko wymioty a przejście do
                  żoładka było wielkości łebka od szpilki.Dziecko było odwodnione.
                  Chirurg powiedział mi ze jakbym czekała do poniedziałku,zeby pójść
                  do lekarze moje dziecko mogłoby nie przeżyć.Poszukaj w wyszukiwarce
                  mojego wątku gdzie ostrzegałam mamy zeby nie myliły takich oznak z
                  refluksem i nie czekały.
                  Syn przeszedł operację w wieku 2 miesięcy.Oczywiście Twoje dziecko
                  nie musi mieć tego samego,może po prostu od tego ulewania pękła mu
                  jakas żyłka.Ale nie czekałabym.Masz tu linka:

www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/2943_pylorostenoza_przerostowe_zw%C4%99%C5%BCenie.html
                  • ryokun Re: Ulanie z krwią !!!! 09.02.10, 12:22
                    Tez popieram. Najpierw lekarz, pozniej porady na forum. Nasz
                    pediatra to juz ze mnie sie smieje, ze ja typowa mamusia-panikara,
                    ale sam zaraz dodaje, ze lepiej z byle pierdolka do niego biegac o
                    kazdej porze dnia i nocy (tym bardziej, ze mamy poradnie dziecieca o
                    przyslowiowy rzut beretem) niz zignorowac powazny problem, ktory
                    wcale nie musi wygladac powaznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka