gato.domestico 13.02.10, 09:40 do ilu miesiecy wystarcza pierwszy fotelik samochodowy? chce kupic maxi cosi wpinany w stelarz wozka i zastanawiam sie jak dlugo pojezdrze z takim fotelikiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
symbolica Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 09:56 chodzi o taki fotelik 0-13 kg - nosidło? moja jeździła do prawie roku... chodzi o to by głowa nie wystawała za oparcie (nogi mogą wystawać!) i nie przekroczyło dziecko górnego limitu kilogramowego czyli 13kg. Natomiast jako stelaz wózka nie polecam tego rodzaju "fotelików" bo nie jest to zdrowe dla rozwijającego się kręgosłupa, niemowlę powinno na płasko leżeć, a nie w pół zgięte w nienaturalnej pozycji (jest limit 30 minut dziennie maksymalnie - jesli juz musimy użyc fotelika, nie mówie tu o jeżdzie w samochodzie, o np. spacerach które moga być bardzo długie i częste) Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 11:15 zależy od dziecka. mojej córce główka zaczęła wystawać jak miała 11 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
boss285 Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 12:02 moja córka mieściła się do 9msc a co do montowania do wózka to nie polecam pomyśl o kręgosłupie dla ciebie wygoda ale dla dziecka nie koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinka_k Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 12:05 skarbnica wiedzy znajduje się na tej stronie: forum.gazeta.pl/forum/w,583,102038711,,wszystko_o_fotelikach_samochodowych.html?s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 12:33 Mój się mieścił do 6 m-ca i potem się przestawiliśmy na 0-18. Zimą w zakombinezonowaniu dziecko "wyrasta" szybciej. Łatwiej zmieścić dziecko z t-shircie niż w swetrze i kurtce. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 22:07 U nas w 10mcu - Kuba miał 9 kg, sporo zależy nie tylko do wielkości dziecka, ale i od pory roku kiedy dziecko zaczyna wyrastać. Włożenie dziecka w kombinezonie do fotelika na styk, nie wróży spokojnej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 22:55 czy a sa jakies firmy maxi cosi 0-18 wpinane do quinny? Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 23:12 nie ma tak dobrze. Nam starczyl do 12m. Teraz przerzucamy sie na mc 9-18, a pozniej 15-36. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzia20 Re: fotelik samochodowy 13.02.10, 23:16 Czemu tak bardzo zależy Ci na wożeniu dziecka w foteliku? Gondola jest o 100% praktyczniejsza i lepsza dla dziecka. Pozatym szkoda kasy na taki drogi fotelik, który trzeba wymienić po około roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: fotelik samochodowy 14.02.10, 11:31 wydaje mi sie to czasem praktyczniejsze na krotkie wypady (np do sklepu)zamiast ladowac do auta bude stelarz ....zabieram tylko stelarz Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: fotelik samochodowy 14.02.10, 17:44 jest to wygodne dla rodzicow ale niestety nie daje gwarancji bezpieczenstwa dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
iberka 0-18 14.02.10, 22:01 to już są duże fotele, które stoją w samochodzie. Nosidła czyli perwsze foteliki wpinane na stelaż to 0-10 i 0-13 kg. Następnie lepiej kupowac foteliki kolejno czyli nie 0-18a 9-18, nie 9-25 a 9-18 już wspomniane i dalej wagowo stopniowo. Są foteliki rozkładane bardzo przydatne na spacerach li i tylko, bo w samochodzie muszą byc kołyską. To jest np www.nokaut.pl/szukaj/akcesoria-do-wozkow-i-nosidelek/mutsy-fotelik-prima-traveller.html www.90n.pl/sklep/product/p/1127/jane,matrix.asp ten jane matrix jest całkiem spory i spokojne możesz go miec na spacerach/ zakupach / wizytach u dziadków etc. No ale te foteliki nie pasują do wszystkich stelaży więc wybierz co dla was lepsze, wygoidniejsze dla was i malucha. Nic nie zastąpi gondoli ale na krtótke chwile może być to rozkładany fotelik. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
wirtuozka Re: fotelik samochodowy 14.02.10, 17:55 gato.domestico napisała: > zastanawiam sie jak dlugo pojezdrze z takim fotelikiem. Ale to są przecież foteliki dla dzieci nie dla mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: fotelik samochodowy 14.02.10, 23:20 ale mama pcha wozek widze, ze nic ciekawego i tak nie napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: fotelik samochodowy 14.02.10, 21:54 nasza ponad mcna Zosia nadal jeździ swoim Creatisem BC ale już jet na styk więc szukamy nowego iza Odpowiedz Link Zgłoś