Dodaj do ulubionych

Czapka - płacz

23.02.10, 13:54
Nigdy nie lubił czapek ale teraz płacze tak długo az ja zdejme, każda. Nie ma mozliwości iść na specer! Drze sie godzine (próbowałam go przetrzymać) Macie jakieś patenty na to? Jakaś magiczna czapka czy coś? Przeciez nie bede czekała do wiosny? Kiedy mozna już nie zakładac czapki? (temperatura)
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Czapka - płacz 23.02.10, 14:03
      Może masz za grubą czapkę?

Kiedy nie zakładać? Zalezy od mamy. Ja juz młodemu w dzień zakładam kaptur od
      bluzy, czapy nie. No ale ja jestem z tych zdecydowanie mrożących dziecko smile
    • mw144 Re: Czapka - płacz 23.02.10, 14:06
      Teraz nie zakładam, bo u mnie plus 7 st, ale jak był mróz zakładałam i też był
      protest. W domu darłoby się w nieskończoność, ale po wyjściu na dwór po kilku
      minutach się uspokajało. Wystarczyło wrócić do domu i znowu był ryk o czapkę,
      więc trzeba było czym prędzej zdejmować.
    • mamuska-to-ja Re: Czapka - płacz 23.02.10, 14:10
      Ja jestem z tych mam które zrobią wszystko żeby uniknąć rykusmile To moze nie założe tej nieszczesnej czapki... (cienutka bawełniana) i tak nie bardzo grzała. Nie za mały 4 miesiace? U mnie 6 st
      • chi-li Re: Czapka - płacz 23.02.10, 14:41
        Mam dwoje dzieci i każde urodzone zimową porą. Drugie dziecko planowałam na
        lato, żeby nie przechodzić drugi raz gehenny z czapką. Niestety wyszło na późną
        jesień smile Jedynym sposobem u mnie na czapkę jest uśpienie, włączenie wentylatora
        w kuchni i w takim szumie założenie czapki. Na dworze synek raczej się nie
        budzi, jak się budzi to się drze do wypuku. Druga sprawa - czapka jest niby
        gruba, bo na polarku, ale sporo za duża, więc nie obciska. Przy drugim dziecku
        już nie boję się o uszy - i tak biorą się z kataru a nie z tego, że na sekundę
        ucho wymknie się na dworku spod czapki smile Luźna czapka działa smile Powodzenia, dla
        mnie czapka u obojga dzieci to koszmar smile
      • semi-dolce Re: Czapka - płacz 23.02.10, 15:52
        Kaptur załóż.
        • mamuska-to-ja Re: Czapka - płacz 23.02.10, 19:20
          Założyłam bluze z kapturem, widać było ze mu chłodnawo ale był pierwszy raz zadowolonysmile Dzieki za rade, bałam sie ze to przesadasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka