Dodaj do ulubionych

37,6 C - wyjść na spacer?

21.03.10, 11:09
W piątek rozłożyło mi córkę (niestety i mnie również) - obydwie chrychamy, prychamy, obydwie z katarem i kaszlem. W piątek byłam od razu u pediatry, przepisała pyrosal, nawilżanie nosa (woda morska), maść majerankową i dużo płynów. Pozwoliła na spacery (w piątek miała 37,4). Wczoraj wieczorem 37,8, dziś rano 37.6. Być może częściowo to także kwestia ząbkowania, ale bardziej stawiałabym na to przeziębienie.
Pogoda ładna, nie pada, ok 15 C. Czy wyjść chociaż na pół godziny? Wczoraj była na spacerze godzinę, nie wiem czy to czasem nie to pogorszyło kaszel... sad
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: 37,6 C - wyjść na spacer? 21.03.10, 11:13
      Jeżeli dobrze się czuje, to pewnie, że wyjść. Tylko ubierz tak, żeby się nie
      spociła.
    • monika3411 Re: 37,6 C - wyjść na spacer? 21.03.10, 11:16
      Skoro pediatra pozwolił, to możesz przecież wyjść. Osobiście jednak
      posiedziałabym kilka dni w domu.
    • 0golone_jajka ale jak wzrośnie do 37,6 to koniecznie wracać! 21.03.10, 11:30
      Dziecko najlepiej ułóż na brzuchu, a termometr wsadź w pupkę, tak abyś mogła cały czas kontrolować temperaturę dziecka. W ubranu trzeba wówczas zrobić dziurkę, ale potem zakleisz ją plastrem i będzie git. Poza tym, nie raz w takiej sytuacji się przyda. Plaster zresztą też się przyda do unieruchomienia dziecka, aby nie wbiło sobie termometru głębiej i, nie dajcie bogowie, go nie zlamało.
      Wiem, że to sporo wysiłku, ale najważniejsze jest codzienne wyjście na spacer - bez tego dziecko może doznać wstrzącu apokaliptycznego, co prowadzi często do zaburzeń hipoglikemicznych i syndromu Zuckermana. A na to to nawet egzorcyzmy nie pomagają. No chyba, że dziecko jest praktykującym katolikiem (ewentualnie satanistą), ale wtedy cołaska może przekroczyć budżet przeciętnej polskiej rodziny wołominskiej.

Z braterskim pozdrowieniem

Henryk Jajko - dr n. med. i satanistycznych
      • 0golone_jajka Re: ale jak wzrośnie do 37,7 miało być 21.03.10, 11:31

• lulu2.0 Re: ogolone_jajka 21.03.10, 12:22
        Napisz że żarujesz .

A ty figa33 możesz wyjść na spacerek i wywietrz porządnie dom .
        • joshima Re: ogolone_jajka 21.03.10, 15:00
          Nie widzisz, że to troll parszywy. Tylko popatrz na nicka.
    • camel_3d oczywiscie... 21.03.10, 11:37
      swieze powietrze jest zdrowsze niz to w mieszkaniu, pelne waszych bakterii.
      • figa33 Re: oczywiscie... 21.03.10, 16:03
        Wyprawiłam na spacer córę z tatusiem, godzinę kimała więc mam nadzieję że tylko na zdrowie. Chałupę w tym czasie solidnie wywietrzyłam, a sama dogorywałam (mając w planach spanie, które jednak nie wyszło z powodu kaszlu). Przynajmniej sobie poleżałam słuchając miłej dla ucha muzyki...
    • maks_olo Re: 37,6 C - wyjść na spacer? 21.03.10, 12:25
      ja nie wychodzę
      ale młody miał tak może 3 razy przez 11 mscy, więc za dużo świeżego powietrza
      nie stracił wink
    • joshima Re: 37,6 C - wyjść na spacer? 21.03.10, 14:59
      Ja bym poszła. Wychodziłam w takich sytuacjach nawet zimą. Nic jej nie będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka