kasiulk0201 09.04.10, 11:37 Chciałam zapytać czy mogę podać normalną kaszkę np. bobovity na mleku modyfikowanym? mała nie ma stwierdzonej skazy, ani alergii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulu2.0 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 12:35 to czemu podajesz bebilon pepti? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 13:24 Pani doktor (alergolog) tak stwierdziła bo mała często chorowała i dlatego jemy bebilon pepti. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 13:54 No to jak nie ma alergii po co je Pepti?Nie wiem czy mozesz dac kaszke mleczną.Normalnie do Bebilonu Pepti sypie sie bezmleczne,bo to mleko dla dzieci uczulonych.A Twoja sytuacja jest troche dziwna,wiec nie wiem co mam Ci napisac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:12 ja sama byłam zdziwiona jak przepisałam bebilon pepti. Czytałam gdzieś na forum, że objawem skazy może też być ciemieniucha. Właśnie mała ma to okropieństwo na głowie. Dr powiedziała, że to może być objawem alergii, dlatego pewno dała pepti. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:15 No to kaszka bezmleczna w takim razie.Przy podawaniu kaszki mlecznej dawanie Pepti jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:22 czyli najlepsza pewno była by sinlac, albo przygotowane na pepti, tak? Kurcze dopiero zaczynam małej podawać i dlatego taka ciemna w tym jestem dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:31 Sinlac robi sie na wodzie,nie na mleku.Jak chcesz robic na mleku to poszukaj kaszki ryżowej(bezmlecznej).Ja np podaje na zmiane Sinlac i Kaszke Nestle Zdrowy Brzuszek z marchewką-jest bez cukru.Jeden dzien to,drugi to. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulk0201 do easy_martolina84 09.04.10, 14:48 mogłabyś napisać dlaczego Ty podajesz pepti? pytam z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:20 Jak podajesz pepeti, to musi być kaszka bezmleczna, (najlepiej słodka, bo pepti jest obrzydliwy w smaku). Szczerze mówiąc, gdyby wskazaniem do pepti była ciemieniucha, to większość dzieci by je piła. Nie myślałaś, żeby skonsultować to jeszcze z jakimś lekarzem? Moja mała dostała pepti, po którym nie chciała jeść i którym wymiotowała. W końcu poszłam do rozsądnego lekarza, który machnął na pepti ręką, bo alergii nijak dopatrzeć się nie mógł, a zmiany skórne miały po prostu charakter fizjologiczny i powili znikają, pomimo tego, że diety bezmlecznej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:27 anik0987 napisała: > Jak podajesz pepeti, to musi być kaszka bezmleczna, (najlepiej słodka, bo pepti > jest obrzydliwy w smaku). A po co słodka?Przeciez jak pije Pepti samo to i z nie slodka zje-a taka jest zdrowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bregula1 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:21 Ja odkad skonczylam karmic pierwsia tez daja synkowi pepti i kaszki dodaje bezmleczne - ryzowe(takie w zoltym opakowaniu) bobovity lub kleik kukurydziany albo ryzowy, nie podaje sie kaszek mlecznych bo tam w skladzie jest juz mleko modyfikowane, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:25 Z powodu skazy białkowej Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 22:55 rozmawialam z ordynatorem oddzialu alergologii o sinlacu i powiedziala,zebym nie podawala mojemu malemu, bo ma duzo cukru. moj synek jest na nutramigenie 2. do niego dosypuje zwykla kaszke bezmleczna z bobovity np. brzoskwiniowa albo jaka tam polubi twoj maluch powiedziala tez,ze dzieci na tych mlekach, ktore stosujemy nie powinny za szybko dostawac sloiczkow wieloskladnikowych, raczej jednoskladnikowe np. same jablka, gruszki, banany, morele itp. Odpowiedz Link Zgłoś
renatkaija Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 16:01 Ja nie jestem ekspertem bo pepti podaje dopiero od kilku dni ale pytałam o kaszki naszego pediatry i podaje tylko kaszki bezmleczne np. kleik kukurydziany, ryżowy, kaszke zdrowy brzuszek z marchewką i taki 5 zbóż z lipą, nie podaje kaszek bobowity bo po piersze mają sporo cukru a mało owoców a po drugie często uczulają. Jeśli chodzi o ciemieniuche to często ma to związek właśnie z alergią na białko mleka krowiego, my nie mieliśmy tego problemu ale moja przyjaciólka ze swoim synkiem już tak. Problem zniknął przy podawaniu pepti.A jeśli chodzi o smak to mój synek nie czuje różnicy ale może dlatego, że wcześniej był na zwykłym bebilonie. Odpowiedz Link Zgłoś