Dodaj do ulubionych

jaką kaszkę przy bebilonie pepti?

09.04.10, 11:37
Chciałam zapytać czy mogę podać normalną kaszkę np. bobovity na mleku
modyfikowanym? mała nie ma stwierdzonej skazy, ani alergii.
Obserwuj wątek
    • lulu2.0 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 12:35
      to czemu podajesz bebilon pepti?
      • kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 13:24
        Pani doktor (alergolog) tak stwierdziła bo mała często chorowała i dlatego jemy
        bebilon pepti.
        • easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 13:54
          No to jak nie ma alergii po co je Pepti?Nie wiem czy mozesz dac kaszke
          mleczną.Normalnie do Bebilonu Pepti sypie sie bezmleczne,bo to mleko dla dzieci
          uczulonych.A Twoja sytuacja jest troche dziwna,wiec nie wiem co mam Ci napisac uncertain
          • kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:12
            ja sama byłam zdziwiona jak przepisałam bebilon pepti. Czytałam gdzieś na forum,
            że objawem skazy może też być ciemieniucha. Właśnie mała ma to okropieństwo na
            głowie. Dr powiedziała, że to może być objawem alergii, dlatego pewno dała pepti.
            • easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:15
              No to kaszka bezmleczna w takim razie.Przy podawaniu kaszki mlecznej dawanie
              Pepti jest bez sensu.
              • kasiulk0201 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:22
                czyli najlepsza pewno była by sinlac, albo przygotowane na pepti, tak? Kurcze
                dopiero zaczynam małej podawać i dlatego taka ciemna w tym jestemwink
                dzięki za odpowiedzismile
                • easy_martolina84 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 14:31
                  Sinlac robi sie na wodzie,nie na mleku.Jak chcesz robic na mleku to poszukaj
                  kaszki ryżowej(bezmlecznej).Ja np podaje na zmiane Sinlac i Kaszke Nestle Zdrowy
                  Brzuszek z marchewką-jest bez cukru.Jeden dzien to,drugi to.
                  • kasiulk0201 do easy_martolina84 09.04.10, 14:48
                    mogłabyś napisać dlaczego Ty podajesz pepti? pytam z ciekawoścismile
                    • anik0987 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:20
                      Jak podajesz pepeti, to musi być kaszka bezmleczna, (najlepiej słodka, bo pepti
                      jest obrzydliwy w smaku). Szczerze mówiąc, gdyby wskazaniem do pepti była
                      ciemieniucha, to większość dzieci by je piła. Nie myślałaś, żeby skonsultować to
                      jeszcze z jakimś lekarzem? Moja mała dostała pepti, po którym nie chciała jeść i
                      którym wymiotowała. W końcu poszłam do rozsądnego lekarza, który machnął na
                      pepti ręką, bo alergii nijak dopatrzeć się nie mógłsmile, a zmiany skórne miały po
                      prostu charakter fizjologiczny i powili znikają, pomimo tego, że diety
                      bezmlecznej nie ma.
                      • easy_martolina84 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:27
                        anik0987 napisała:

> Jak podajesz pepeti, to musi być kaszka bezmleczna, (najlepiej słodka, bo pepti
                        > jest obrzydliwy w smaku).

A po co słodka?Przeciez jak pije Pepti samo to i z nie slodka zje-a taka jest
                        zdrowsza.
                    • bregula1 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:21
                      Ja odkad skonczylam karmic pierwsia tez daja synkowi pepti i kaszki
                      dodaje bezmleczne - ryzowe(takie w zoltym opakowaniu) bobovity lub
                      kleik kukurydziany albo ryzowy, nie podaje sie kaszek mlecznych bo
                      tam w skladzie jest juz mleko modyfikowane, pozdrawiam
                    • easy_martolina84 Re: do easy_martolina84 09.04.10, 15:25
                      Z powodu skazy białkowej
                  • goniam33 Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 22:55
                    rozmawialam z ordynatorem oddzialu alergologii o sinlacu i
                    powiedziala,zebym nie podawala mojemu malemu, bo ma duzo cukru. moj
                    synek jest na nutramigenie 2. do niego dosypuje zwykla kaszke
                    bezmleczna z bobovity np. brzoskwiniowa albo jaka tam polubi twoj
                    maluch smile powiedziala tez,ze dzieci na tych mlekach, ktore stosujemy
                    nie powinny za szybko dostawac sloiczkow wieloskladnikowych, raczej
                    jednoskladnikowe np. same jablka, gruszki, banany, morele itp.
    • renatkaija Re: jaką kaszkę przy bebilonie pepti? 09.04.10, 16:01
      Ja nie jestem ekspertem bo pepti podaje dopiero od kilku dni ale
      pytałam o kaszki naszego pediatry i podaje tylko kaszki bezmleczne
      np. kleik kukurydziany, ryżowy, kaszke zdrowy brzuszek z marchewką i
      taki 5 zbóż z lipą, nie podaje kaszek bobowity bo po piersze mają
      sporo cukru a mało owoców a po drugie często uczulają. Jeśli chodzi
      o ciemieniuche to często ma to związek właśnie z alergią na białko
      mleka krowiego, my nie mieliśmy tego problemu ale moja przyjaciólka
      ze swoim synkiem już tak. Problem zniknął przy podawaniu pepti.A
      jeśli chodzi o smak to mój synek nie czuje różnicy ale może dlatego,
      że wcześniej był na zwykłym bebilonie.
Inne wątki na temat: