Dodaj do ulubionych

białko jaja kurzego

05.06.10, 07:41
No to wczoraj najadłam się mega strachu.... Zadowoleni z mężem
zrobiliśmy sobie śniadanko- jajecznica, mniam mniam jak dawno nie
jadłam ... Stwierdziłam, że mały jest już na tyle duży, że może
spróbować. Oczywiście dałam mu jak myślałam, rozsądnie -odrobinę, w
sumie może 3 małe porcje na widelczyku...
15 minut- mega wysypka na karku i koło ust- czerwone bąble zlewające się w plamy po chwili, a za kolejne 15 minut- wymioty sad wyhaftował
wszystko sad Bardzo się wystraszyłam. Czy możliwy jest aż tak duży
wstrząs związany z alergią??Czy tak objawiło się uczulenie na białko?
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: białko jaja kurzego 05.06.10, 09:45
      A jak robiłaś jajecznicę? Bo jeśli była smażona to mogła to być reakcja na
      smażony tłuszcz lub właśnie na białko
    • joasia_44 Re: białko jaja kurzego 05.06.10, 09:48
      Taki wstrząs jest możliwy, mój kuzyn tak miał na czekoladę - bardzo podobne
      objawy jak u Ciebie. Ja daję od 8 miesiąca jajka przepiórcze - witaminek i
      minerałów więcej nawet jak w kurzym i łatwiej dawkować (3 jajeczka to połowa
      kurzego), mały je uwielbia i żaden problem - my sobie jemy kurze a on z nami je
      swoje. Spróbuj może - alergia na przepiórcze to mega rzadkość a są smaczne
      bardzo. pozdrawiam
      • marcowa_anula Re: białko jaja kurzego 05.06.10, 12:26
        Możliwe niestety. U nas było tak samo, tyle, że młody wylądował w szpitalu na 3 dni sad Ilość białka z jaką miał kontak to ćwierć łyżeczki dosłownie-po kilku sekundach mega opuchlizna na całym ciele, pokrzywka, zaczął tracić kontakt z nami. U nas nawet przepiórcze nie przeszły. Dobrze, że dałaś niewielką ilość. Alergia na białko jaja jest często spotykana, lącznie z wstrząsami anafilaktycznymi.
        • ma_niusia Re: białko jaja kurzego 05.06.10, 20:43
          Jak najbardziej możliwe, moja siostra w analogicznej sytuacji, w podobnym
          wieku, wylądowała w szpitalu, wstrząs anafilaktyczny, masakra sad Alergia na
          białko minęła około 2 roku życia. Mój Młody alergik i do dziś białka nie podałam
          i na razie profilaktycznie nie podam. Żółtko je od niedawna dopiero.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka