gato.domestico 27.06.10, 10:18 na ulotce dzieci 28dzien- 3 tak - 8kropli na dawke...czyli 8 kropli do butli 4 razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: bobotic dawkowanie 27.06.10, 18:03 Ja da dawałam jakieś 15 kropli przed każdym albo prawie każdym karmieniem. Działało. Natomiast jak się da za mało, to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: bobotic dawkowanie 27.06.10, 18:42 a ile miesiecy mialo Twoje dziecko i czy karmilas piersia czy mm? boje sie przedawkowac moj synek jest jeszcze malenki... Ja karmie mieszanka. po jakim czasie mozna mnie wiece4j ocenic skutecznosc preparatu tzn jak dlugo trzeba stosowac aby stwierdzic czy istnieje jest efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: bobotic dawkowanie 27.06.10, 19:37 Około miesiąca, jak zaczelam podawać. Simetikon nie wchlania się z przewodu pokarmowego, więc ryzyka przedawkowania przy takich dawkach nie ma. Zaczelo działac tego samego dnia lub nastepnego, tak dokładnie nie pamietam, przy czym trzeba regularnie podawać. Karmiłam piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotablond Re: bobotic dawkowanie 27.06.10, 20:15 ja też dawkowałam jak SAB - ok. 15 kropelek przed każdym karmieniem (jak skończył ok. miesiąc) - z czasem zmiejszałam dawkę a podawałam do 3 miesiąca. Pytałam pediatrę - ten lek można spokojnie podawać - nie wchłania się. Odpowiedz Link Zgłoś