black_beelka
17.09.10, 02:45
Zwracam sie o pomoc do wszystkich doświadczonych mam: jak mam nauczyć mojego 2 miesięcznego syna spać w dzień w wózku a wieczorem w łóżeczku??? Gnojek jeden za żadne skarby świata nie chce spać sam!!! Wiem że to wyłącznie moja wina bo praktycznie od urodzenia śpi ze mną. A ja mam już tego dosyć i chcę żeby mój mąż wrócił do naszej sypialni bo biedak został "zmuszony" do przeniesienia się do innego pokoju. Jak się zabrać do tego żeby nie stresować syna?? Czy stosować metodę 3-5-7??? Bo wydaje mi się ona troche okrutna a ja mam za miękkie serce żeby zostawić płaczące dziecko samo i czekać aż zaśnie. Próbowałam dzisiaj i efekt był taki że mały płakał przez 1,5 godziny i nie zasnął a ja durna dałam za wygraną i znowu wzięłam go do swojego łóżka!!! I jak takiemu maluchowi ustalić rytuały??? Budzic go rano o tej samej porze nie muszę bo przeważnie wstaje koło 8 przystawiam go do cyca i przesypia jeszcze godzine lub półtorej. Ale co z resztą dnia??? Jak ułożyć mu plan żeby nauczył się że jest czas na drzemkę i czas na zabawę a wieczorem zasypiał bez awantury??? I dlaczego ma taki "wstręt" do wózka???