Dodaj do ulubionych

pomocy-blagam

02.10.10, 10:44
dziewczyny pomozcie bo odchodze od zmyslow.
moja corka odkad skonczyla 3 m-ce zaczela strasznie plakac. pojechalismy na pogotowie a tam mowia ze kolki.nastepnego dnia do lekarza-kolki.a dziecku z dnia na dzien gorzej. kolejny lekarz i diagnza chore uszy.antybiotyk. po 3 dniach minimalna poprawa.pojechalismy prv. do laryngologa i jeszcze jedno ucho zaczerwienione ale lekarz mowil, ze nie az tak by dziecko sie tak darlo. tego samego dnia pediatra. dodatkowo probiotyk-bo moze brzuch boli. dzis jest przedostatni -piaty dzien podawania antybiotyku a dziecko nadal sie drze. widze ze cos jest nie tak. dzis robimy badanie moczu.
i zauwazylam ze pociera raczka oczka i nosek.acha najgorzej placze przed kazdym zasnieciem.
nie ma temp. dostaje antybotyk-ceclor, krople do uszu, do nosa, czopki przeciwbolowe, probiotyk. jezu pomozcie.

pomozcie prosze co jej jest?to juz drugi tydzien trwa
Obserwuj wątek
    • artsanigusto Re: pomocy-blagam 02.10.10, 11:05
      Pewnie nie bardzo Ci pomogę. Ale może warto zrobić badania na robaki.. Gdzieś czytałam o tym na forum. Lekarze żadko biorą to pod uwagę.
    • jaga07 Re: pomocy-blagam 02.10.10, 11:20
      Lekarzem nie jestem, u nas jak mała pociera buzię, do tego ciągnie i drapie się po uszach są takie opcje - męczą ją bąki, ruchy jelit, zęby, bądź jest bardzo zmęczona.
      Podawaj jej dość długo priobiotyki, ten antybiotyk napewno ją wyjałowi.
      Tak się zastanawiam z tymi uszami, może dziewczyny mają więcej doświadczeń ale według mnie uszy to powikłanie/etap dalszy po przeziębieniu, wirusach, bakteriach?
      Niby tak odrazu do zapalenia uszu, przecież to jej pierwsza choroba?
    • malgosiek2 Re: pomocy-blagam 02.10.10, 11:41
      Może zabrzmi to drastycznie to sprawdziłabym pod kątem wgłobienia jelit.
      Ale też może byc to taka silna kolka.
      Podawałaś może preparaty na kolki?
      Jesli nie to spróbuj.
      I czy może szczepiłaś małą na rota?
    • onunka Re: pomocy-blagam 02.10.10, 12:16
      pocieranie noska i oczu to objaw alergii,moze coś jesz na co mała tak reaguje(niekoniecznie wysypką i inna kupką)u mnie takie jazdy zauważyłam np.po pomidorach,odstawiłam mały przestał sie wkurzac i drapać po buzi ale i tak czesto płacze...a antybiotyk mamy jeden za drugim,na nas ceclor nie dzialasad
      • monikanu Re: pomocy-blagam 02.10.10, 16:30
        może być kolka i taki płacz nieustający temu niestety towarzyszy , a przy okazji jakaś infekcja.
        ja bym nalegała u lakarza by zrobili usg brzuszka i morfologię tak dla świętego spokoju.
        po badaniach przynajmniej będziesz wiedziała mniej więcej czy dziecku coś jest.
        U mojej koleżanki też tak było i po wszystkich możliwych badaniach okazało się ,że dziecko bardzo szybko się rozwija i tak reaguje , dodatkowo miało silne napięcie mięśniowe po krótkiej rechabilitacji płacz ustał jak ręką odją .zdrówka .
    • plynaryby Re: pomocy-blagam 02.10.10, 20:45
      Krótko,bo dłużej użyłabym zbyt wielu wulgaryzmów.
      Więc Michalina była GŁODNA! Więcej napiszę juto bo mnie dziś krew jasna zalewa na tych popie...nych lekarzy, którzy faszeowali moje dziecko tymi świństwami! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
      Nakarmiłam Enfaminem i nie to dziecko.
      A wszystko za sprawą mojej cudownej Pani neonatolog, do której od tygodnia próbowałam się dostać a która jest na urlopie ale na chwilę wróciła i cud sprawił, że akurat do niej zadzzwoniłam.
      • joxanna Re: pomocy-blagam 02.10.10, 20:50
        Cieszę się, że się wyjaśniło i dziecko czuje się lepiejsmile
        Ale bardzo mnie ciekawi jak to się stało, że nie zorientowałaś się, że 3miesięczne dziecko jest głodne? Niezłośliwie, z ciekawości pytam, bo sama mam 3miesięczniaka i jak płacze to pierwsze co, to przystawiam.
        • plynaryby Re: pomocy-blagam 02.10.10, 21:21
          Ona nie płakała po jedzeniu tylko tak z 1h później. Wtedy dawałam jej pierś i ona trochę popiła i się odwracała albo wpadała w szał. Ja naciskałam pierś i było mleko ale widocznie za mało i za wolno płynęło.
    • blue_carry Re: pomocy-blagam 02.10.10, 20:48
      Według mnie ma alergię na mleko. Jeśli karmisz piersią odstaw nowe pokarmy, jedz marchewkę, jabłka, ryż, czyli jak najprościej. Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym warto wybrać się do lekarza po receptę na preparat mlekozastępczy (Nutramigen lub Beblinon Pepti). Alegria to swędząca buzia (dziecko pociera policzki, nos, oczy, uszy), mogą być tzw. "lustrzane" policzki (lekko zaczerwienione i błyszczące). Poza tym boli ją/jego brzuszek i ma straszne kolki. Czy są duże bączki? Czy pręży się płacząc? Jeśli tak to kolki. Wtedy dzieci bardzo płaczą. To kolejny objaw alegrii.

• jeza_bell Re: pomocy-blagam 02.10.10, 21:20
        Jeśli tak to kolki. Wtedy dzieci bardzo płaczą. To k
        > olejny objaw alegrii.

Pierwszy raz słyszę taką rewelację...
        • monikaaleksandra Re: pomocy-blagam 03.10.10, 11:27
          też stawialabym na alergię. Bez sensu karmisz sztucznym, skoro masz własny pokarm. Nie oceniaj ilości i jakości pokarmu po tym, jak sobie ściaskasz cycka,. ssanie przez niemowlaka to skomplikwoany proces, nijak ma się do ściągania laktatorem.
          wyeliminuj nabiał i jajka, przede wszystkim. I wszystko, co zawiera te substancje.
          Potem popracuj nad techniką karmienia, idź do poradni laktacyjnej, uzyskasz tam pomoc w sprawie karmienia. Nie karm dziecka bez sensu jakimś sztucznym syfem, skoro masz swoje mleko. Naprawdę, nie ma takiej potrzeby.
          Kiedy miałam problemy z karmieniem pierwszego dziecka, często jeździłam do poradni laktacyjnej. Położne cierpliwie nauczyły mnie prawidłowej techniki karmienia i nie dawałam żadnych sztucznych mlek.
          • monikanu Re: pomocy-blagam 03.10.10, 17:49
            Jw.pojechałabym do poradni laktacyjnej ,ten płacz może być spowodowany tym co jesz i dziecko płacze , a wiadomo jak coś boli to jedzenie idzie słabo.
            Ja z synkiem jeżdziałam do poradni bo miałam bardzo płaskie brodawki i mały też płakał bo chciał jeść ,a nie mógł chwycić i pierwsze co to też chciałam dać mm ale na szczęście oprzytomniałam i pojechałam do poradni.
            Jeżeli masz pokarm to karm nim maluszka , to jest najlepsze co możesz dać.
          • lalabamba Re: pomocy-blagam 03.10.10, 18:36
            No bez przesady! Jaki znowu syf!! masa dzieci na tym "syfie" żyje i jakoś krzywda im się nie dzieje. Nie strasz tez mamy, że się źle odżywia i musi zmienić drastycznie dietę. Moja przyjaciółka tak zrobiła i straciła pokarm, skąd organizm ma wziąć to mleko skoro mama ma jadłospis niemowlaka? Lepiej dać dziecku od czasu do czasu mm niż zagłodzić. A laktację można pobudzić. Skoro pani doktor powiedziała że winowajcą był głód i rzeczywiście dziecko przestało płakać jak się najadło to ja bym radziła dokarmiać ale jednocześnie mocno popracować nad zwiększeniem ilości mleka w piersiach. Na mnie doskonale działa herbatka Herbapolu, mleko wręcz kapie mi z piersi. Bardzo się cieszę, że dzieciątko już nie płacze i ma się lepiej. Życzę duuużo zdrowia!
            • monikaaleksandra Re: pomocy-blagam 03.10.10, 23:50
              Dobra jest też Hippa w saszetkach, ja miałam po niej naprawdę sporo więcej pokarmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka