mala_mee 02.10.10, 12:40 Dorobiłam się pierwszego w życiu odparzenia. Ile czasu potrzeba żeby pawian z tyłka zniknął??? Kwestia tego że chcę wiedzieć czy to co używam jest skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 12:47 A co używasz? U mojego dziecka mijało pieczenie po pierwszym posmarowaniu linodermem, tym bardziej, jeśli możliwe było to na noc. Po drugim smarowaniu znikało zaczerwienienie, całkowicie po dobie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 12:51 Po pierwsze odstaw chusteczki pielęgnacyjne. Myj pupę wacikami z mydłem(np.szare)osuszaj delikatnie,duzo wietrz pupę,niech malec kilka razy dziennie poleży jakiś czas z gołą pupą. Ja na odparzenia używałam Tormentiol. Dla mnie Sudokrem przereklamowany jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 13:04 Myć staram się pod kranem. Dla mnie najwygodniej. Co do reszty - zastosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Tormentiol? 03.10.10, 09:29 Akurat ten specyfik nie powinien być używany u niemowląt i małych dzieci które nie ukończyły 7-mego roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Tormentiol? 03.10.10, 10:51 Po pierwsze jesli byłby stosowany na duże rany otwarte i sączące. Po drugie wskaż mi powikłania w % dowiedzione po używaniu Tormentiolu. Po trzecie przez 4-5 dni stosowania co może się stać. Po czwarte wiele pokoleń używało i jakoś nie poumierały od tego. Po piąte owszem jest zamiennik jak TORMAZOL bez owego kw.bornego. U moich dzieci inne specyfiki nie pomagały,chociaz owszem silny Mupirox jak wdały się drobne nadżerki owszem pomógł,ale to maść z antybiotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Tormentiol? 03.10.10, 11:17 "Po pierwsze jesli byłby stosowany na duże rany otwarte i sączące." Nie ma znaczenia na jaka powierzchnię skóry. "Po drugie wskaż mi powikłania w % dowiedzione po używaniu Tormentiolu." Wytłum,acz zatem dlaczego w ulotce jest zalecone żeby nie stosować u noworodków i małych dzieci. "Po trzecie przez 4-5 dni stosowania co może się stać." Skoro jest ulotka i ostrzeżenie to widać może- różne dzieci różnie organizm reaguje. " Po czwarte wiele pokoleń używało i jakoś nie poumierały od tego." Przez wiele pokoleń inne brednie ludziom wciskano-owszem też żyjemy ale pewnie lepiej by nam się żyło gdyby nasze matki tych bredni nie słuchały. " Po piąte owszem jest zamiennik jak TORMAZOL bez owego kw.bornego." Piszemy o Tormentiolu-nie o zamienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 16:25 Sudocrem rzeczywiście przereklamowany. U nas pomógł bepanthen w 1 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 16:59 u nas linomag i krem na odparzenia Nivea (w tubce) Odpowiedz Link Zgłoś
nadika84 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 17:14 u mnie pomogła zmiana chusteczek na waciki moczone w wodzie i posypywanie tyłeczka mąką ziemniaczaną Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 21:24 Do kupienia w aptece krem F18 na bazie wosku pszczelego- u nas sprawdził się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta28 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 23:32 Żadne kremy nie pomogły. Rewelacyjne efekty za to przyniosło mycie tyłka wodą, dokładne osuszanie i posypywanie mąką ziemniaczaną przy każdej zmianie pieluchy. Tyłek jak ta lala na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Odparzaony tyłek 03.10.10, 16:47 Dzięki, dziewczyny, za pokazanie najprostszej metody walki z zaczerwienieniem pupy, tj. odstawienia chusteczek. Z podrażnieniami w pachwinach i fałdkach walczyliśmy już od paru miesięcy, nie pomógł bepathen, sudokrem, tormentiol, ani nawet przepisana przez pediatrę maść na zamówienie zrobiona w aptece - rano zrezygnowałam z chusteczek i myję pupę wacikami - już po kilku godzinach widać efekty! Podrażniały chusteczki - mimo że niby dla wrażliwej skóry, Pampers sensitive... Odpowiedz Link Zgłoś
madjak Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 23:40 witam ja miałam ten problem tydzien temu, ni stąd ni z owąd zaczerwieniła się pupa, a potem wyglądało nieciekawie. Stosuje na codzien bepanthen, ale on nie działał, jak byłam u lekarza, przepisał młodemu masc robiona w aptece. Po dwóch dniach pupa była piękna Pozdrawiam MAdzienka mamka Tomcia ur. 16.06.2010 Martynci ur. 3.12.2007 i aniołka Antośka *+20.06.2006 Odpowiedz Link Zgłoś