Dodaj do ulubionych

Odparzaony tyłek

02.10.10, 12:40
Dorobiłam się pierwszego w życiu odparzenia.
Ile czasu potrzeba żeby pawian z tyłka zniknął???
Kwestia tego że chcę wiedzieć czy to co używam jest skuteczne.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 12:47
      A co używasz? U mojego dziecka mijało pieczenie po pierwszym posmarowaniu linodermem, tym bardziej, jeśli możliwe było to na noc. Po drugim smarowaniu znikało zaczerwienienie, całkowicie po dobie.
    • malgosiek2 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 12:51
      Po pierwsze odstaw chusteczki pielęgnacyjne.
      Myj pupę wacikami z mydłem(np.szare)osuszaj delikatnie,duzo wietrz pupę,niech malec kilka razy dziennie poleży jakiś czas z gołą pupą.
      Ja na odparzenia używałam Tormentiol.
      Dla mnie Sudokrem przereklamowany jest.
      • mala_mee Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 13:04
        Myć staram się pod kranem. Dla mnie najwygodniej.
        Co do reszty - zastosuję.
      • boo-boo Tormentiol? 03.10.10, 09:29
        Akurat ten specyfik nie powinien być używany u niemowląt i małych dzieci które nie ukończyły 7-mego roku życia.
        • malgosiek2 Re: Tormentiol? 03.10.10, 10:51
          Po pierwsze jesli byłby stosowany na duże rany otwarte i sączące.
          Po drugie wskaż mi powikłania w % dowiedzione po używaniu Tormentiolu.
          Po trzecie przez 4-5 dni stosowania co może się stać.
          Po czwarte wiele pokoleń używało i jakoś nie poumierały od tego.
          Po piąte owszem jest zamiennik jak TORMAZOL bez owego kw.bornego.
          U moich dzieci inne specyfiki nie pomagały,chociaz owszem silny Mupirox jak wdały się drobne nadżerki owszem pomógł,ale to maść z antybiotykiem.
          • boo-boo Re: Tormentiol? 03.10.10, 11:17
            "Po pierwsze jesli byłby stosowany na duże rany otwarte i sączące."
            Nie ma znaczenia na jaka powierzchnię skóry.

"Po drugie wskaż mi powikłania w % dowiedzione po używaniu Tormentiolu."
            Wytłum,acz zatem dlaczego w ulotce jest zalecone żeby nie stosować u noworodków i małych dzieci.

"Po trzecie przez 4-5 dni stosowania co może się stać."
            Skoro jest ulotka i ostrzeżenie to widać może- różne dzieci różnie organizm reaguje.

" Po czwarte wiele pokoleń używało i jakoś nie poumierały od tego."
            Przez wiele pokoleń inne brednie ludziom wciskano-owszem też żyjemy ale pewnie lepiej by nam się żyło gdyby nasze matki tych bredni nie słuchały.

" Po piąte owszem jest zamiennik jak TORMAZOL bez owego kw.bornego."
            Piszemy o Tormentiolu-nie o zamienniku.
    • semi-dolce Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 13:02
      Tak po jednym dniu znika.
      • agul86 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 16:25
        Sudocrem rzeczywiście przereklamowany. U nas pomógł bepanthen w 1 dzień.
        • mama_nikodemka Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 16:59
          u nas linomag i krem na odparzenia Nivea (w tubce)
    • nadika84 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 17:14
      u mnie pomogła zmiana chusteczek na waciki moczone w wodzie i posypywanie tyłeczka mąką ziemniaczaną
    • karo.8 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 18:59
      puder i poprawa juz na drugi dzien
    • jeza_bell Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 21:24
      Do kupienia w aptece krem F18 na bazie wosku pszczelego- u nas sprawdził się rewelacyjnie.
      • gatta28 Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 23:32
        Żadne kremy nie pomogły. Rewelacyjne efekty za to przyniosło mycie tyłka wodą, dokładne osuszanie i posypywanie mąką ziemniaczaną przy każdej zmianie pieluchy. Tyłek jak ta lala na drugi dzień.
        • gryzelda.a Re: Odparzaony tyłek 03.10.10, 16:47
          Dzięki, dziewczyny, za pokazanie najprostszej metody walki z zaczerwienieniem pupy, tj. odstawienia chusteczek. Z podrażnieniami w pachwinach i fałdkach walczyliśmy już od paru miesięcy, nie pomógł bepathen, sudokrem, tormentiol, ani nawet przepisana przez pediatrę maść na zamówienie zrobiona w aptece - rano zrezygnowałam z chusteczek i myję pupę wacikami - już po kilku godzinach widać efekty! Podrażniały chusteczki - mimo że niby dla wrażliwej skóry, Pampers sensitive...
    • madjak Re: Odparzaony tyłek 02.10.10, 23:40
      witam
      ja miałam ten problem tydzien temu, ni stąd ni z owąd zaczerwieniła się pupa, a potem wyglądało nieciekawie. Stosuje na codzien bepanthen, ale on nie działał, jak byłam u lekarza, przepisał młodemu masc robiona w aptece. Po dwóch dniach pupa była pięknasmile
      Pozdrawiam
      MAdzienka
      mamka
      Tomcia ur. 16.06.2010
      Martynci ur. 3.12.2007
      i aniołka Antośka *+20.06.2006

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka