Dodaj do ulubionych

bepanthen a alantan - roznica

23.11.10, 20:00
witajcie, chcialam spytac sie jaka jest roznica miedzy tymi produktami oprocz ceny.
Dla mojej pierwszej coreczki uzywalismy bepanthenu.teraz spodziewam sie drugiego malenstwa i nie wiem czy jest sens kupowac bepanthen jesli alantan jest taki sam tyle, ze polski.
prosze o opinie i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: bepanthen a alantan - roznica 23.11.10, 20:07
      Alantan 35g - alantoina 20 mg/g (2%); 7zł
      Alantan plus 35g- 2 g alantoiny, 5 g dekspantenolu/100g; 7zł
      Bepanthen 30g- 5 g dekspantenolu/100g; krem 15zł, maść 17zł
      Dermopanten maść 30g- 5 g dekspantenolu/100g; 8zł
      • cytrynowa.lemoniada Re: bepanthen a alantan - roznica 23.11.10, 20:12
        najlepszy skład ma alantan plus, a różnica między bepanthenem a alantanem jest jeszcze w konsystencji - maść bepanthen ma tak naprawdę konsystencję gęstego kremu, zostawia widoczną warstwę na skórze, a alantan jest bardziej śliski, jakby z wazeliną - moim zdaniem lepszy alantan.
    • ola2305 Re: bepanthen a alantan - roznica 24.11.10, 10:51
      Z własnego doświadczenia powiem Ci, że nie warto płacić dwa razy więcej za tak podobny lek. Ja u swojej małej od początku używam maści Alantan Plus i nigdy nie miała problemów z odparzeniami. Znowu moja koleżanka u swojego dziecka stosowała bapanthen i mały dostał uczulenia, w końcu też przerzuciła się na Alantan.
      • zoslo82 Re: bepanthen a alantan - roznica 24.11.10, 11:33
        to lepiej alantan plus krem czy masc??? i czy stouje sie go przy kazdej zmianie pieluszki, czy tylko jak cos sie dzieje ???
        • bluemka78 Re: bepanthen a alantan - roznica 24.11.10, 11:57
          Ja stosuje przy kazdej zmianie pieluszki alantan plus zapobiegawczo.
        • ola2305 Re: bepanthen a alantan - roznica 24.11.10, 18:28
          My stosujemy Alantan Plus Maść zapobiegawczo przy każdej zmianie pieluszki. Właśnie dlatego maleństwo nie ma problemów z odparzeniami smile A co do smarowania noska i okolic ust to polecam alantandermoline z witaminami, tej samej firmy co Alantan Plus, tylko bardziej na codzień. Też jest fajny, tylko to krem, więc jest lżejszy.
    • czarna.czajka alantan 24.11.10, 11:59
      Wypróbowałam obydwa, zostałam przy Alantanie. Działanie identyczne - są świetne, zdecydowała cena. Stosuję małej przy zmianie pieluchy, w dzień malutko, na noc więcej, nigdy się nie odparzyła, skórę ma z podejrzeniem atopii po mnie.
      Smaruję jej dodatkowo nosek po fridzie, bo niestety jak często używam to ma czerwony i wkoło ust bo teraz ząbkuje i ma plamy na brodzie. Teraz alantan jest na stałym wyposażeniuwink)
      Polecam apteki doz. wyrobiłam sobie kratę dla matek z dziećmi i na alantan mam zawsze znizki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka