Dodaj do ulubionych

Coś na przeziębienie :(

10.04.04, 17:26
Waszym zdaniem co najlepiej podać 6-miesięcznemu dziecku na przeziębienie?
Chodzi o katarek i kaszelek.Może znacie jakieś "cudowne"leki?Co podajecie
Waszym maluchom w tych pierwszych przeziębieniowych dniach?POZDRAWIAM
SERDECZNIE...
Obserwuj wątek
    • 1jagienka Re: Coś na przeziębienie :( 10.04.04, 18:36
      Ja jestem zadowolona z syropku dla dzieci NUROFEN, jest co prawda
      przeciwgorączkowy i przeciwbólowy(jak większość leków dla dzieci), ale poza tym
      przeciwzapalny, no i jeszcze witamina C w kroplach
      • saba76 Re: Coś na przeziębienie :( 10.04.04, 21:33
        do tej listy dodam Calcium-1 łyżeczka
        herbatka lipowa do picia na noc(przeciw goraczkowa i napotna oraz działa
        uspakajająco)
        -maśc dla niemowlat rozgrzewajaca na klatke piersiowa i stópki
    • purzyki Re: Coś na przeziębienie :( 11.04.04, 13:17
      Cześć Aguś!
      Oj, ależ Wam się narobilo na Święta sad
      My zazwyczaj podajemy leki homeopatyczne. Tak nam zaleca nasza lekarka. Więc:
      yropek Malia,d dla ogólnej poprawy Oscillococinum (rozpuścić kuleczki w
      wodzie). Co do katarku, mieliśmy tylko raz i troszkę pomogły kropelki Nasivin.
      Ale nie bezpośrednio zakraplane do noska, tylko "ukręcić" wacik, nasączyć i tym
      zwilżać w dziurkach noska.
      Życzę Córciom zdrówka, a Tobie słonecznych dni smile
      • agnes123 Re: Coś na przeziębienie :( 11.04.04, 15:30
        Witaj Agunia..zaczne od tego,ze wyslalam Ci meila ze zdjeciami Natki,ale nic
        nie piszesz czy dostalas???OK!Rzeczywiscie narobilo nam sie na same
        swieta....brr!!Oczywiscie tez jestem za lekami homeopatycznymi,ale niestety nie
        posiadam w swojej apteczce oscillococinum-a apteka zamknieta i daleko i w ogole-
        ochhhhh.Syropek JUŻ mam i zaraz go podam Naci..Mam nadzieje,ze dolegliwoscie
        niebawem przejda smilePOZDRAWIAM SERDECZNIE!!!
      • kora72 Re: Coś na przeziębienie :( 12.04.04, 09:59
        Witajcie
        Mam pytanie odnośnie Oscillococinum- ile granulek nalezy podać i jak często?
        Bardzo proszę o odpowiedź bo właśnie rozchorowała mi się córeczkasad
        Pozdrawiam w ten słoneczny dzień
        • purzyki Do Kora 72 i Agnes 12.04.04, 23:28
          opakowanie Oscillococinum ma 6 kapsulek z granulkami. Jeżeli choroba już jest w
          toku, to jedną kapsułkę co 6 godzin. Tak podać 3 sztuki, a kolejne 3 - co 24
          godziny . Tak przynajmniej my mieliśmy. A jeżeli dopiero jest początek choroby
          to jedną kapsułkę raz na dzień. My dawaliśmy 1 dziennie, kiedy mała była
          jeszcze zdrowa, ale my strasznie chorowaliśmy. Tak zapobiegawczo. Przepraszam,
          że dopiero teraz odpisuję, ale właśnie mam czas na internet. Życzymy dużo
          zdrówka smile

Agnes! Ja juz pisałam na którymś wątku, że dostałam Twoje fotki i Natka jest
          piękna!!!! I wspominałam też o tym, że musisz koniecznie założyć własny wątek
          na Zobaczcie, bo takie piękności jak Twoja córcia nie mogą być dostępne tylko
          dla Waszych oczu smile I czekam na zdjecia Oliwki!!!
          • agnes123 Re: Do Kora 72 i Agnes 13.04.04, 13:48
            Agunia,teraz jestem już pewna,że moje fotki dotarły do Ciebie...Nie wiem
            natomiast jak założyć własny wątek sad( Co do zdjęć Oliwii zaraz jakieś Ci
            wyślę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka