Dodaj do ulubionych

Złe doświadczenia

04.01.11, 11:21
tak się zastanawiam, jak szybko niemowlę zapomina o złych doświadczeniach, np. szczepionka. my jesteśmy właśnie po dość nieprzyjemnych przejściach - sondowanie oczka, kropelki i antybiotyk doustnie, który niestety Małej nie smakował. Widzę po jej zachowaniu, że bardzo to przeżywa. w nocy wybudza się i chyba śni jej się, że podaję jej lek, bo płacze z zaciśniętymi ustami. trze rączkami po oczkach, tak jak przy zakrapianiu. Dziś mam za sobą kolejną prawie nieprzespaną noc i tak się zastanawiam, jak długo Niunia będzie jeszcze pamiętać o tej traumie.
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: Złe doświadczenia 04.01.11, 12:22
      O matko mam nadzieję, że dziecko nie pamięta bo gdyby tak było to moja córka powinna bać się lekarzy, przychodni i szpitali.
      • eps Re: Złe doświadczenia 04.01.11, 12:45
        pamięta ale różnie to bywa u różnych dzieci.
        Nie przejmuj sie bo to co robiliście było nieuniknione i konieczne. Przejdzie jej.
    • minerwamcg Re: Złe doświadczenia 04.01.11, 14:10
      Nie wiem, moja córka o szczepieniu zapominała natychmiast potem, jak przestało boleć miejsce ukłucia.
    • naana26 Re: Złe doświadczenia 04.01.11, 14:48
      zapomni smile mój przy pierwszym szczepieniu darł się jakby go ze skóry obdzierali, drugiego nie zauważył i śmiał się przed, podczas i po. nie ma reguły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka