Dodaj do ulubionych

Mówi mama :)

22.01.11, 09:46
Musze sie pochwalic smile
Moja coreczka ma 6,5 MC i mówi mama smile
HEHE wiem ze to nie swiadome ale juz mnie strasznie cieszy smile

Jak cos jej nie pasuje np.jak nie moze dosiegnac do jakiejs zabawki to zaczyna zdenerwowana krzyczec MA MA MA MAMA MA MA smile czasami ba ba baba smile

i wtedy mama troszke pomaga smile

Strasznie to miłe ....... kiedy moze powiedziec to swiadomie??????
Obserwuj wątek
    • ewio Re: Mówi mama :) 22.01.11, 09:59
      Jestem mamą dwójki. Moja obecnie 4 latka, świadomie używała słowa" mama" chyba około roku. Choć trudno pewnie bardzo precyzyjnie podać datęsmile
    • bluemka78 Re: Mówi mama :) 22.01.11, 11:06
      Moja jedna corcia tez nieswiadomie wola mamamamama lub oko smile Druga woli pisczec i krzyczec smile))
    • dominiczka201 Re: Mówi mama :) 22.01.11, 11:59
      Cieszy cieszy smile. Mój synek też klepał mama jak był w wieku Twojej córeczki. Później na tapecie był tata i o mamie zapomniał innym razem baba a teraz to już ani mamy ani taty ani baby tylko piski i krzyki i jakieś słowa które tylko on rozumie smile
    • posh_emka Re: Mówi mama :) 22.01.11, 12:08
      Mój ma 9 miesięcy i mówi mama- szczególnie jak jest zmęczony i chce żeby go na ręce wziąć. Oprócz tego tylko po koreańsku...........
    • misia_matysia Re: Mówi mama :) 22.01.11, 12:31
      moja córka okolo 7 mż zaczęła mówić mama, później jej przeszło i było tata, które często myliła z papa. Od jakiegoś 11 mż jest powrót mama ale teraz mama mówi na mnie, czasem babcię, czasem na obce baby w sklepach, czasem na jakieś przedmioty a czasem się bawi i mówi pod nosem mama smile Niedługo kończy 13 mż
    • blanus2202 Re: Mówi mama :) 22.01.11, 16:42
      Wiesz co jest najśmieszniejsze?? Moja córka od pierwszego dnia mówiła nieświadomie MAma.... płakała i mamamama.... Połozne w szpitalu to niezły ubaw miały jak srodek nocy a tu jakiś noworodek "mamamamama"... Odrazu wiedziały , że to u Pani G. tongue_out
      Tak świadomie to zaczęła od 6tego, ale nie trwało to długo... potem zaczęło się Baba i teraz jest na zmianę z Dziadzia- o Mama mogę pomarzyć... b.rzadko
      • marysiasss Re: Mówi mama :) 22.01.11, 19:53
        Synek (7 miesięcy) też od dwóch tygodni całymi dniami powtarza MAMA, BABA, LALA. Wczoraj tak fajnie zgrał to w czasie, że wyciągnął do mnie rączki żeby go wziąć na ręce i z minką niewiniątka cichutko szepnął MAMA. Aż łezka mi się zakręciła w oku. Ale i tak rządzi słówko, które wypowiedział jako pierwsze ABLA - najlepiej brzmi powtarzane w kółko o 2:30 w nocy smile
        • ona1983.10 Re: Mówi mama :) 22.01.11, 20:48
          Moje drogie to sie gaworzenie nazywa smile
          • inesska-pinezka Re: Mówi mama :) 22.01.11, 21:05
            oj tak cieszy i to bardzosmile moja juz wczesniej tak sobie gawedzila mamamammmaaama, ale od dwoch dni mowi tak wyraznie krotko mamawink i biegnie tzn raczkuje w moim kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka