Dodaj do ulubionych

Ferrum Lek a zęby

03.02.11, 19:58
Czy ktoś słyszał o przypadku, żeby Ferrum Lek źle wpłynął na zęby? Mam podawać, a córka ma już 2 zęby i nie chcę żeby sczerniały albo co innego się stało.. Podobno jest bezpieczny, ale wolę zasięgnąć opinii praktyków smile Ktoś miał jakieś złe doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • nika206 Re: Ferrum Lek a zęby 03.02.11, 20:09
      Ja mam dobre doświadczenia. Podawałam synkowi Ferrum, kiedy miał już pierwsze ząbki. I nic złego się z nimi nie wydarzyło. A teraz chłopisko ma już 6 lat i nadal ładne, zdrowe mleczaki.
      Pozdrawiam wink
    • 18_lipcowa1 Re: Ferrum Lek a zęby 03.02.11, 20:09
      podawałam córce
      ma białe ząbki i nic sie nie stało
      • encore258 Re: Ferrum Lek a zęby 03.02.11, 23:00
        synowi mojej koleżanki niestety sczerniały sad
        • annie_laurie_starr Re: Ferrum Lek a zęby 03.02.11, 23:07
          Podawalam starszej corce - ma sliczne i zdrowe zabki. Nie znam przypadku zeby ferrum lek zle wplynal na zeby. W przeszlosci, gdy ja bylam dzieckiem zdarzaly sie przypadki przyczernionych zebow od zelaze, ale chyba od innych preparatow.
          • ma_niusia Re: Ferrum Lek a zęby 04.02.11, 09:37
            Syn ma 16 zębów, brał Ferrum w swoim życiu 2 razy po 3 miesiące i zęby ma śliczne, zdrowe i białe smile Dawałam mu zawsze wieczorem a potem od razu porządne mycie zębów smile
        • mrowka75 Re: Ferrum Lek a zęby 05.02.11, 21:08
          po ferrum lek? czy po innym zelazie?
          niech zgłosi lekarzowi jesli po ferrum,lekarz powinien podac tę informację producentowi przez przedstawiciela- zgłosić działanie niepożądane. Producent Ferrum zapewnia, zepo tym zelazie nie czernieją.
    • anakkena Re: Ferrum Lek a zęby 04.02.11, 16:03
      No to zaczynam podawać. Dzięki wszystkim za odpowiedzi smile
    • princy-mincy Re: Ferrum Lek a zęby 05.02.11, 20:53
      Kiedys bralam ja sama, Ferrum Lek nie wplynal ani na zeby ani na poziom zelaza uncertain w ogole tego nie przyswajalam, wrocilam do Sorbiferu.
    • mrowka75 Re: Ferrum Lek a zęby 05.02.11, 21:05
      białe zęby
    • kkkkoralik Re: Ferrum Lek a zęby 06.02.11, 07:59
      Także podawałam córce na pierwsze zabki nie zaszkodziło nic a nic
    • budzik11 Re: Ferrum Lek a zęby 06.02.11, 13:46
      Mój syn też brał, i to bardzo długo - bez wpływu na zeby. Pediatra powiedziała, że to jedyny preparat z żelazem, który zębom nie szkodzi. Ale brał też przez miesiąc Hemofer (przepisany przez lekarza w szpitalu) - i też bez zmian.
      • asia_k_poz Re: Ferrum Lek a zęby 06.02.11, 15:11
        Na ulotce Ferrum Lek jest informacja: "Lek nie powoduje przebarwienia zębów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka