Dodaj do ulubionych

mata edukacyjna

15.02.11, 16:49
czy ktos moze mi powiedziec czy taka mata jest naprawde przydatna. czy maluchy to lubia. mam w planie kupic ale nie wiem czy nie strace kasy bo juz duzo ciuszkow i innych rzeczy w ogole si enie przydalo. np sukieneczek dla noworodka przeciez ono tylko spi smile moja strata heh. mala konczy niedlugo 3 miesiace i zastanawiam sie czy to zda rezultat moze w ten sposob zachece ja do wyciagania raczej i lapania przedniotow???
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: mata edukacyjna 15.02.11, 16:57
      My dostaliśmy i mój się bawił na macie chętnie. Tylko moja malutka jest i jak zaczął się przekręcać to schowałam.
    • agoosek82 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 16:58
      To chyba zalezy od dziecka. Moj synek wogole nie lubi lezec tylko chce caly czas byc na rekach ale troche na macie wytrzyma zwlaszcza jak muzyczka gra i cos mozna lapka chwycic. Mysle ze jesli dziecko lubi lezec to w tym wieku warto kupic mate, w koncu czas uczyc sie pelzania i przewracania z brzucha na plecki itp
    • czaarodziejka Re: mata edukacyjna 15.02.11, 17:08
      Jedna z najwspanialszych rzeczy,jakie kupiłam.Od 6tż do 10 mż mała korzystała.Mata pomaga się rozwijać, zachęca dziecko do przemieszczania się, w odróżnieniu od leżaczków, w którychd ziecko jest unieruchomione.Szczerze polecam.
    • gaga-sie Re: mata edukacyjna 15.02.11, 18:01
      polecam, mój syn bawi się na macie do tej pory, polecam z firmy Taf Toys, te maty są grubsze, są wielkości kołdry, przydają się na długi czas ( można je też wykorzystać latem, np na trawie)
    • koala0405 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 18:03
      My mamy matę gigant Tiny Love i służy naszemu synkowi od 4 miesiąca do nadal, a ma już 9,5 m-ca. Ostatnio jak synek zaczął chodzić myślałam, że mata pójdzie w odstawkę ale widzę, że synek traktuje ją jako swój plac zabaw. Siada sobie na niej i ogląda zabawki , które ma w plastikowym koszu obok maty. Wydaje mi się że im większa mata tym lepiej. Według mnie mata z pałąkami na której wiszą zabawki przydaje się na krótko, ponieważ dziecko w którymś momencie zaczyna obroty i pałaki trochę ograniczają możliwość swobodnego turlania się.
      W wakacje mata przyda się nam na plaże a później np. jako narzuta na łóżko.
      • gemmi18 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:46
        Pałąki można zdjąćsmile
    • tigermarli Re: mata edukacyjna 15.02.11, 18:11
      kup. Są maty nawet do 100zł, a widziałam też sporo na allegro używanych.
      Zawsze możesz sobie zażyczyc na prezent wink
    • tommama Re: mata edukacyjna 15.02.11, 18:32
      u mnie się sprawdziła
      • 19martha85 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 18:37
        dzieki wielkie wiec lece do sklepu a raczej poslalam wlasnie meza widzielismy jedna fajna z Fisher price safarii czy jakos tak . mysle ze male sie spodoba smile
        • emma6666 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:06
          u nas się sprawdziła, mamy rainforest fishera
          • ania87-2 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:35
            My też jesteśmy zadowolone. Polecam kupno maty, bardzo fajna zabawka. Córcia bawi się tam sama, równie dobrze możesz bawić się z nią pokazując zabawki, grzechotki itp.
    • fasol-inka Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:08
      u nas też się sprawdziła, mały bawił się w niej i nią od 3 miesiąca życia, schowałam jak zaczął wstawać przy pałąku wink
    • ann.k Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:27
      My mamy tropikalną wyspę z Tiny Love. Jest super. Młody korzysta z niej od 1,5 miesiąca (obecnie ma 3,5). Ćwiczy na niej obroty i pierwsze próby pełzania. Ma zabawki wiszące nad głową i montowane do maty po bokach. Dodatkowo pałąki można zamocować na krzyż albo po bokach maty, więc nie będą w niczym przeszkadzały.
      Ostatnio byli u nas znajomi z 15 miesięcznym synkiem, który był naszą matą zachwycony. Wpadł na nią od razu, zadekował się i całą wizytę mieliśmy go z głowy wink
      I nasza mata jest duża, ma ponad metr długości, więc jeszcze spokojnie posłuży. Dodatkowo ma spód przystosowany do ustawiania na ziemi/trawie, co dla nas ma ogromne znaczenie, ponieważ mamy ogródek i zamierzamy na wiosnę/lato zorganizować w nim małemu miejsce do zabawy.
    • gemmi18 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 19:55
      Mamy biedronkę z Bright Starts. Wynalazek godny polecenia. Któras mama napisała, że dobra dla dziecka lubiącego leżeć, a ja napiszę, że również dobra dla dziecka, które akceptuje tylko spacery na rękach i w tym wypadku zalecana również dla kręgosłupa mamywink. U nas tak było, mała zaczęła dłużej samodzielnie leżeć, odkąd miała do dyspozycji matę, interesowały ja wszystkie zawieszki, elementy grające, łapanie za pałaki. Dostałysmy w prezencie, gdybym wybierała sama, kupiłabym właśnie coś podobnego do safari - nie okrągłą, a prostokątna, trochę większą. Ale i tak uznaję matę za jeden z lepszych zakupówsmile
    • dorota_ja Re: mata edukacyjna 15.02.11, 20:29
      rainforest Fisher Price - ta kwadratowa ze światełkami i muzyczką - moja mała zakochała się w niej od pierwszego położenia wink
      • 19martha85 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 20:35
        dokladnie chyba ta sama widzialam dzisiaj w sklepie, maz wrocil mamy ja juz w domu smile mala nie miala okazji sie nia zachwycic to juz jej pora na sen ale moze rano czeka ja mila niespodzianka
    • memphis90 Re: mata edukacyjna 15.02.11, 21:38
      Przydała mi się przy dwójce dzieci, więc ja polecam.
      • fafulina Re: mata edukacyjna 16.02.11, 07:20
        Nam matę kazała kupić pani doktor od rehabilitacji- Gabrysia wyciągała chętniej jedną rękę, drugiej do końca nie chciała prostować. Po tygodniu leżakowania Mała szleje z zabawkami. Moja rada- im bardziej mata kolorowa tym lepiej
    • calineczkazbajkii Re: mata edukacyjna 16.02.11, 08:00

świetną sprawa smile ja mam przyczepiane zawieszki na rzepa i zmieniam ich przyczepienie zależnie od potrzeb

mojegotowaniee.blox.pl
      gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl

https://lb1f.lilypie.com/buEip1.png?zH1nqVhw
    • mama_amelii Re: mata edukacyjna 16.02.11, 08:11
      Moja ma 4 m-ce i od m-ca uwielbia swoją matę(potrafi na niej leżec około godz sama)
      Ja mam chyba podróbę fisher prica rainforest i jestem bardzo zadowolona(fisher kosztuje ok 185 zł)

allegro.pl/mata-edukacyjna-kotek-rybka-dzwiek-rainforest-i1442476678.html
      Mamy też coś takiego,ale mała jeszcze nie dostaje,kopie tylko nóżkami w wystające grzechotki.Muzyka bardzo miła dla ucha,no i posłuży dłużej..
      allegro.pl/little-tikes-1621-muzyczny-ogrodek-zabaw-5w1-new-i1449389573.html
    • camel_3d koc i papierki.. 16.02.11, 08:50
      w sumie dzeicko ci si enie wyedukuje..ale niektore dzieci lubie te swiecidelka, kwiatki, i rozne rzeczy... wedlug mnie lepszy jest kocyk i porozkladane na nim rozne kolorowe elementy... poza tym i tak ci mala zaraz z tej maty zejdzie.....
      • ka.t.a Re: koc i papierki.. 16.02.11, 09:47
        Mamy matę FP Rainforest, używamy od 2 mż, jeszcze się nie znudziła smile
    • zani1984 Re: mata edukacyjna 16.02.11, 10:19
      nasz synek nie wykazuje mata zainteresowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka