19martha85 16.02.11, 21:33 czy ktoa wie jak leczy sie z regoly reflux?? czy jest na to jakas metoda, jakies leki czy to trzeba przeczekac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
19martha85 Re: reflux 16.02.11, 21:35 moja mala ma reflux chyba tak mysle i pluje jak tylko ja poloze nawet po nutrition nie wiem czy moge dac jej wiecej czy moze ona tego nie toleruje ? a moze ma tak silny reflux . a juz dziwne jest to ze wczesniej go nie miala jak tylko zaczela pic Nutramigen wszystko sie zaczelo Odpowiedz Link Zgłoś
ania87-2 Re: reflux 16.02.11, 21:45 Chyba mylisz się trochę, refluks to niedojrzałość zwieracza przełyku, miała by to bez względu na to co je, ewentualnie o różnym nasileniu. Poczytaj www.forumzdrowia.pl/id,189,art,3987,ptitle,choroba-refluksowa-u-dzieci---co-to-jest-refluks-jak-postepowac-kiedy-wymaga-leczenia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
19martha85 Re: reflux 16.02.11, 21:47 wiec nagle po 2 miesiacach zwieracz mojej malej okazals ie byc niedojrzaly?? nie mowie ze nie skoro to mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
19martha85 Re: reflux 16.02.11, 21:54 przyznam ze tyle czytalam na ten temat ale dzieki temu artykulowi dowiedzialam sie wiecej. naprawde dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ania87-2 Re: reflux 16.02.11, 21:58 Nie ma problemu wiem jak to jest jak z dziecka chlusta Ja swoją przebieram kilka razy dziennie bo ciągle ulewa, wymiotuje jakkolwiek to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
19martha85 Re: reflux 16.02.11, 22:41 wiec jak odroznic reflux od zwyklego ulewania?? problem polega na tym ze moja malutka nie chce jesc od jakiegos czasu zjada pol butli i placze mysle ze ma juz podrazniony od tego przelyk moze nawet jakas infekcja. jak tylko ja poloze na lozeczka mimo ze ma dosc wysoko podniesione potrafi prze 3 godziny bez przerwy przez sen stekac i ulewac po troche. czasem przebudzi sie z placzem. mysle ze to jest reflux ze juz bardzo jej to dokucza i czas wybrac sie do lekarza tymardziej ze ostatnio malo przybiera Odpowiedz Link Zgłoś
ania87-2 Re: reflux 16.02.11, 21:57 Tego Ci nie powiem, może mleko jest nieodpowiednie dla niej. Moja córcia od początku ulewała, wręcz wymiotowała pokarmem. Pielęgniarka która przyszła do nas wytłumaczyła mi, że jej zwieracz przełyku musi dojrzeć, że taki jej urok i tyle, i że może się to skończyć jak zacznie siadać. I że to żaden refluks. Ja często z tego powodu ją ważę bo czasem jak zje to pokarm z niej chlusta wręcz. Ale przybiera prawidłowo i jeśli to nie zakończy się gdy będzie siadała to zaczniemy robić badania w kierunku refluksu. A na razie jej organizm musi dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: reflux 17.02.11, 06:27 Idź do lekarza po prostu. Na forum nikt ie zdiagnozuje refluxu. Nie wiem na co czekasz, skoro piszesz jeszcze że dziecko zaczęło mniej przybierać. Mój też tak chlustał (teraz już mniej ale ciągle) nawet 2 godziny po jedzeniu, co chwile mu się ulewało i to sporo ale przybierał ponad 1200 miesięcznie więc się nie przejmowałam. Położne to nie pediatrzy więc też bym uważała. Reflux się chyba diagnozuje przez USG? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: reflux 17.02.11, 07:54 Moja córka chlustała po jedzeniu,albo godz po.Do tego dochodził ból brzuszka.Odkąd dostała Debridad(3 razy po 3 ml)jest super.Dziecko pogodne,może raz dziennie uleje.MOŻNA GO PODAWAĆ DO 6 TYG. Odpowiedz Link Zgłoś