Dodaj do ulubionych

katar i wymioty

08.03.11, 10:33
Hej dziewczyny. Moja mała jest przeziębiona, zaraziła się ode mnieuncertain Od soboty ma mokry kaszel a od niedzieli katar. W niedziele byliśmy u lekarza i mała dostaje syrop pulnego, flegaminę i nurofen. Antybiotyku nie bo nic się nie dzieje w oskrzelach i nie ma temperatury. Flegamine dostaje od poniedziałku od rana. Wczoraj było w miarę ok, ale dziś w nocy w nosie ciągle rzęziło. Odciągałam ten dziadowski katar ale on ciągle napływa.Rano doszedł do tego natrętny kaszel (myślę że po flegaminie) i jak dałam małej syrop pulnego to oczywiście zwymiotowała mi go wraz z zalegającym kataremsad Krzyczy w niebogłosy kiedy jej to odciągam (w sumie sie jej nie dziwie). Dzis wieczorerm pojadę jeszcze raz do pediatry ale mam pytanie do was bo do wieczora będę się martwić. To moje pierwsze dziecko więc jestem laikiem w temacie. Myślicie że to normalne że to zaczęło napływać jej do noska że aż wymiotuje? Mam się martwić tym, czy raczej dobrze że organizm się tego pozbywa?? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dsekowska Re: katar i wymioty 08.03.11, 10:54
      Witam
      Mój Mały jak miał 2 miesiace to miał bardzo podobne objawy. Powiem co ja robiłam...po 1 woda morska w spreyu- nic mu tak nie pomagało ja psiknięcie w jedną i drugą dziurkę w nosie, pomaga to na dwa sposoby czyli rozrzedza wydzielinę, która jest w nosku dzięki czemu udrażnia go i do tego prowokuje kichnięcie co ułatwia pozbycie się kataru. Można robić to tak często jak tylko jest potrzeba (zalecenia pediadry)- ja robiłam to nawet ok 10 razy na dobę. Po drugie (i tu wiem, że się naraże na krytykę) ja i w dzień i w nocy kładłam małego spać na brzuszku ,oczywiście bez poduszki, dziecko musi mieć absolutnie płaską powierzchnię czyli materac i prześcieradło na gumce i nic więcej. W pozycji na brzuszku dziecku lepiej oddychać w czasie kiedy ma katar bo nie spływa mu katarek do środka tylko na zewnątrz. A jeśłi chodzi o wymioty absolutnie to normalne i nawet przy nadmiarze wydzieliny w górnej części układu oddechowego wskazane, małe dzieci nie poradzą sobie w inny sposób z zalegającą wydzieliną przecież nie potrafią odchrząknąć ani pluć.
      • elwijj Re: katar i wymioty 08.03.11, 11:53
        No właśnie wpuszczam jej do noska disnemar i pomaga bo rozrzedza to wszystko. Rozsądek mi podpowiada, że to dobrze że jej organizm się tego pozbywa wymiotując,ale wygląda to tak upiornie, że wpadam w panikę. Na brzuszek ją często kładę jak nie śpi, bo spać na brzuszku nie chce. I oczywiście oklepuje jej często plecki, żeby to się odrywalo i nie splywało na oskrzela. dzięki za szybką odp!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka