kalipso30 17.03.11, 14:10 Jakie macie doswiadczenie z włoskami u swoich pociech? Moja coreczka ma ich bardzo mało,są krótkie na max 1 cm, jasne...jak sie urodziła miala wiecej, wypadly, wytarły się i rosną bardzo słabo...jak jest u waszych dzieciaczków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hester83 Re: włoski 17.03.11, 14:15 moja córeczka ma 15 m-cy i bardzo mało, dość krótkich włosków. www.kulinarnawyspa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: włoski 17.03.11, 14:17 mojego synka za chwilę czekają kolejne postrzyżyny z kolei - grzywka mu znowu zaczyna wchodzić do oczu Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: włoski 17.03.11, 14:24 moja urodzila sie z czarna szczecina na 4cm dlugosci a jak zaczela obracac sie na brzuch to wytarla te piekne wlosy do lysa;P po 7 miesiacu zaczely rosnac i teraz 11 miesieczna ma grzywke do obciecia, ale ogolnie wloski ma jasniejsze niz przy urodzeniu, 3 razy ciensze i choc dlugie to bardzo delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
blanus2202 Re: włoski 17.03.11, 14:34 Jak się urodziła miała bujną czarną czuprynę.. Ale okazało się, że to pikuś przy kazdym kolejnym miesiącu. Teraz ma piękne, czarne z loczkami przy końcach Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: włoski 17.03.11, 14:48 Urodziła się z krótkimi i rzadkimi TAKIMI O Teraz ma 17 miesięcy i się odrobinę zagęściły, więcej z przodu wyrosło (była prawie łysa, ma po mnie wysokie czoło a widać to wyraźnie tutaj ) i tam ma krótkie, za to z tyłu i na czubku ma dość długie, mogę jej zrobić mini kiteczkę na czubku i jak zaczesuję na przód (no w sumie ma taki wicherek na czubku głowy, że same się tak układają), to wygląda jakby miała krótkie, ale w miarę gęste Z dnia na dzień włosków przybywa, robią się mocniejsze, no i rosną... Tu trochę widać jak to wygląda --> jedno z ostatnich zdjęć. Nadal ma jednak na tyle mało włosków, że wołamy na nią czasem "łysolek" Ja się nie przejmuję, bo oboje rodziców ma kudłatych, a ja byłam łysa do 2 roku życia... Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: włoski 17.03.11, 14:54 Syn urodził się z "normalnymi" włosami czyli ani długimi ani krótkimi.Jeszcze przed 1 urodzinami miał grzywkę podciętą.Teraz (8lat) ma grube,gęste włosy. Za to bliźniaki urodziły się prawie łyse i o ile córka coś tam potem na głowie miała to syn do 2lat był łysy.Teraz mają 3 i córka włosy ma do szyi (nie podcinane jeszcze) a syn coś tam ma na głowie ale nie za wiele. I nie wiem za kim mają takie marne owłosienie bo i ja i mąż mamy gęste i grube włosy i szybko nam rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: włoski 18.03.11, 02:57 Dzięki Napracowaliśmy się przecież ;D Ale wraz z urodą otrzymała też charyzmę, niespożytą energię, upór i donośny głosik... I przez to, pomimo że wygląd ma aniołka, to DIABEŁ z niej jest No i dorobiła się już jednej blizny na łuku brwiowym przez to Odpowiedz Link Zgłoś
malaterrorystkaa Re: włoski 17.03.11, 15:47 Moja Malutka miała i ma nadal burzę włosów na głowie. Jak się urodziła położna przyniosła mi Malutką i powiedziała że prosto ze szpitala trzeba do fryzjera jechać ale rzeczywiście miała dużo długich czarnych włosów świetnie wyglądała. Włoski jej się nie wytarły i teraz ma ich jeszcze więcej tylko są troszkę jaśniejsze. Naszym problemem przy tak długich i gęstych włosach była ciemieniucha ale udało się Odpowiedz Link Zgłoś
agrafa83 Re: włoski 17.03.11, 19:13 Jaga urodziła się z "długimi włoskami" (jakieś 5-6 cm), najdłuższe na czubku głowy i po bokach- ma uszki jak ryś, tak jej tam włoski odstają , ale mąż ma mocne włosy i myśę, że to po nim, albo po mojej zgadze w ciąży . Włoski nie wytarły się i dorastają nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
2stopa Re: włoski 17.03.11, 19:42 Mała urodziła się praktycznie łysa, a teraz ponad dwa lata i wlosy na długość 2 cm, nawet spinka się jeszcze nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
jombusiowa Re: włoski 18.03.11, 07:05 A mój urodził się z super bujną czupryną, nic się nie wytarło, co prawda nie zagęściły się zbytnio,ale rosną jak najęte i jutro obcinamy 2 raz, bo tez mu już wchodzą znów do oczu. A ze ma urodę dziewczynki, plus te włosy, to przez ponad 9 miesięcy tylko 2 osoby powiedziały,że to chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2209 Re: włoski 18.03.11, 08:37 Mój synek urodził się włosami jak leżał to wyglądał śmiesznie, bo sterczały mu na wszystkie strony, czarne jak smoła. Potem się wytarły i teraz odrastają tak, że mogłabym mu postawic irokeza Odpowiedz Link Zgłoś