Dodaj do ulubionych

Świadome chwytanie.

28.03.11, 19:18
Witam. Jestem mamą 3-miesiecznego chłopca.
Napiszcie kiedy Wasze maluchy zaczely łapać, chwytac i trzymać np grzechotkę, smoka???
Nie tak bezwiednie, że sobie chwyci i walnie grzechotką w głowę , tylko świadomiesmile
Obserwuj wątek
    • chusteczka4 Re: Świadome chwytanie. 28.03.11, 19:42
      jak skonczyl 6 miesiecy potrafil juz sam chwycic smoczka i wlozyc sobie do buzi i chwytac zabawki
      • kalipso30 Re: Świadome chwytanie. 28.03.11, 19:49
        Mniej więcej od początku 5 mca pamietam, ze chwyta swiadomie, wklada do buzi itd...mozliwe, ze wczesniej tez sie zdarzalo ale na tyle sporadycznie ze nie pamietam...
        https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bcwa111h40dld.png
    • mamablue Re: Świadome chwytanie. 28.03.11, 20:35
      Mniej więcej jak skończyła 4 mies. Wtedy zaczęła świadomie łapać grzechotki i wkładać je do buzi. Teraz ma skończone 5 mies. i potrafi ściągnąć serwetę, zjeść rysunek starszej córki (przez nieuwagę zostawiony na podłodze) oraz chwycić tatę za nos big_grin
    • illegal.alien Re: Świadome chwytanie. 28.03.11, 20:48
      Moja od ok. 3 miesiecy wlasnie potrafi dowolny przedmiot wpakowac do paszczy smile
      • illegal.alien Re: Świadome chwytanie. 28.03.11, 20:49
        znaczy sie od wieku ok. 3 miesiecy smile
    • tommama Re: Świadome chwytanie. 29.03.11, 07:22
      gdzieś po ukonczeniu 4 m-ca życia.
      • czekolada85 Re: Świadome chwytanie. 29.03.11, 07:29
        W okolicy 3m pierwsze próby. Jak miała 4 potrafiła złapać grzechotkę i włożyć do buzi. Teraz prawie pięć złapać, przełożyć z raczki do raczki, włożyć do buzi, ściągać wszystko ze stołu itd
    • aleksandra1357 Re: Świadome chwytanie. 29.03.11, 08:56
      Niecałe 3 miesiące - zabawkę włożoną przeze mnie do rączki wkładał do buzi. 4 miesiące - sam chwytał. 5 miesięcy - złapanego smoczka sprawnie obraca w rączkach i wkłada dobrą stroną do buzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka