Dodaj do ulubionych

Co na Roczek?

02.04.11, 17:42
Zaczynam planować "roczek" mojego synka... wszystko niby juz wyplanowawalam, ale myśle nad jakimis "zabawami" przepowiadającymi smile nie wiem czy dobrze to określiłam, ale chodzi mi o np. danie dziecku do wyboru: różańca, pieniążka i kieliszka... Czy ktoś wie o czymś podobnym dla takiego malucha?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Co na Roczek? 02.04.11, 18:47
      Zacznij od zmniejszenia sygnaturki.
      • zziajana Re: Co na Roczek? 02.04.11, 20:57
        no nie wiem bo ja strrrasznie nie lubie takich zabaw
      • aniulek2010 Re: Co na Roczek? 02.04.11, 21:19
        smile
      • ylunia78 Re: Co na Roczek? 02.04.11, 22:40
        zona_mi napisała:

> Zacznij od zmniejszenia sygnaturki.
        >
        Hehee,to cię"załatwiła"wink
    • mint.royal Re: Co na Roczek? 02.04.11, 21:57
      ty poważnie ?!
      ja tam się tylko zastanawiam nad wyborem smaku tortu tongue_out
      • aniulek2010 Re: Co na Roczek? 02.04.11, 22:32
        Tort piętrowy, to obojętnie, każdy trafi na cos co lubi smile
    • hhogata Re: Co na Roczek? 02.04.11, 22:27
      W moich stronach to się kładzie jeszcze jakąś łyżkę kuchenną że niby jak weźmie to kucharz a i jeszcze pędzel - malarz wink
      Ostatnio nawet byłam na takich urodzinkach i dziecina wzięła kasiore big_grin
      • ylunia78 Re: Co na Roczek? 02.04.11, 22:43
        W moich stronach tez takie cos istnieje,ale daje się tylko różaniec,kileszek i kasę.Szczerze?Nie pamietam co wybrał mój starszy syn,bo akurat w dniu jego ur kuzyn miał komunię i tylko tak przy okazji zrobiliśmy to wybieraniewink
        Ja się zastanawiam,czy roczek jako" przyjęcie"zrobić znowu w lokalu czy mogę po prostu grilla zrobić takiego konkret?wink
        • depeszka.cdn Re: Co na Roczek? 02.04.11, 22:56
          wow!!! roczek w lokalu...
          • cytrynowa.lemoniada Re: Co na Roczek? 02.04.11, 23:10
            taaaa a dla dziewczynki może jeszcze podwiązki jako jedna z opcji przepowiadających jej przyszłość zawodową?
          • ylunia78 Re: Co na Roczek? 02.04.11, 23:14
            Żadne tam famfaramfam.To lokal koleżanki w małej miejscowości.Ot tyle.
        • semi-dolce Re: Co na Roczek? 03.04.11, 11:45
          Przy ładnej pogodzie wolałabym grila. I atmosfera luźniejsza i dzieci wiecej sie same soba zajmą w ogrodzie.
          • aniulek2010 Re: Co na Roczek? 03.04.11, 12:20
            Chcialam zrobić grilla... ale jak puścilam pomysl w rodzinie, to uslyszalam ze za daleko zeby jechac ( czesc by musiala dojechac do Gdyni z Łeby, bo chciałam u babci w ogródku zrobić) i wogole ze bez sensu smile Na roczku bedzie 20 osob, no i ze względu na brak miejsca w domu robimy go w lakalu. To ma być impreza mojeo synka, a nie dorosłych, dlatego chcialam powymyślać jakieś zabawy dla niego smile
    • lapwing123 Re: Co na Roczek? 03.04.11, 01:06
      Ja słyszałam o tej "zabawie"- kładziesz takie przedmioty do których możesz zawód przypasować np. książka- nauczycielka, kieliszek- brak zawodu, alkoholiksmile, kluczyki- kierowca itp.
    • iwonag25 Re: Co na Roczek? 03.04.11, 11:10
      Ja kładłam: pieniądze, długopis, różaniec, kieliszek, słuchawki lekarskie (albo strzykawke), książkę, nożyczki, łyżkę kuchenną. Dobrze dać dziecku zapoznać się wcześniej z tymi przedmiotami, bo wybierze na pewno to czego nigdy nie widziało bądź to co na codzień zakazane:p
    • camel_3d Re: Co na Roczek? 03.04.11, 18:17
      zamiast rozanca proponuje laptopa postawic... przynajmenij szanse na informatyka masz , a nie na klechesmile))
    • mamuniaolunia Re: Co na Roczek? 04.04.11, 14:45
      u nas kładzie się takie rzeczy jak wymieniła poprzedniczka, natomiast kładzie się je pod miseczkami, talerzykami, tak aby to było prawdziwe "losowanie", bo inaczej wiadomo, że dziecko weźmie najciekawiej wyglądającą rzecz, najczęściej kieliszek smile
    • depeszka.cdn Re: Co na Roczek? 04.04.11, 14:50
      aniulek2010 napisała:

> Zaczynam planować "roczek" mojego synka... wszystko niby juz wyplanowawalam, al
      > e myśle nad jakimis "zabawami" przepowiadającymi smile nie wiem czy dobrze to okre
      > śliłam, ale chodzi mi o np. danie dziecku do wyboru: różańca, pieniążka i kieli
      > szka... Czy ktoś wie o czymś podobnym dla takiego malucha?

to sa zabawy dla doroslych,to oni maja z tego ubaw,nie rozumiem po co wogole tego typu zabawy,ciut jak nie z wiejskiego wesela
      • cytrynowa.lemoniada Re: Co na Roczek? 04.04.11, 15:53
        jeszcze powinno się postawić trzy kieliszki - z piwem, winem i wódą i co wybierze.. jak chcesz zrobić imprezę naprawdę dla dziecka a nie dla dorosłych w co szczerze zresztą wątpię bo nie wiem czy restauracja to takie atrakcyjne miejsce dla roczniaka, to zrób imprezę w sali zabaw ze zjeżdżalniami, piłkami itp albo gdzieś na powietrzu
        • aniulek2010 Re: Co na Roczek? 04.04.11, 16:04
          Mam roczne dziecko zabrać na sale zabaw z okazji roczku? Na takie cos zabieram go bez okazji wink a jak napisalam wczesniej jest wyprowiany w lokalu z braku miejsca w domu...

i jakby nie bylo... nie prosilam o komentarze tylko pomysly...
          • cytrynowa.lemoniada Re: Co na Roczek? 04.04.11, 17:51
            no to jest właśnie pomysł - nie męczyć dziecka restauracją ku uciesze kilku dorosłych tylko zrobić coś z myślą o nim. myślisz że to roczniaka bawi - wybieranie kieliszków czy papierosów? - nie, to żałosna zabawa bawiąca jedynie dorosłych
            • asientos Re: Co na Roczek? 04.04.11, 20:57
              a u mnie był kieliszek, różaniec, książka i pieniądze. Kieliszek i różaniec wygrały, czyli mam dwie Siostry Bimbrownice od Św. Żytniej big_grin.
              Torcik robiony w domu i grill w ogródku plus balony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka