Dodaj do ulubionych

zatwardzenie

06.04.11, 08:53
Moja coreczka przez 3 dni nie zrobila kupki, dzis poszlo ale w konsystencji plasteliny...troszke sie przy tym męczy...jest na piersi+przeciery, ale to juz od jakiegos czasu....mysle ze przyczyna moze byc fakt, ze ja mialam gorszy polarm przez te ostatnie dni-bardzo malo jadlam ze wzgledu na probblemy z wątrobą...co mogę zrobić by jej teraz jakos pomóc?napewno dzis nie podam obiadku a jeydnie piers...
https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
Obserwuj wątek
    • olgaaa1 Re: zatwardzenie 06.04.11, 09:12
      mówisz, że gorzej jadłaś i to od tego, czyli zacznij jeść.
    • matka_karmiaca Re: zatwardzenie 06.04.11, 09:17
      Zdarza się b. często po rozszerzeniu diety, swojego pokarmu raczej nie wiń.

Spróbuj jakiś przecier bez marchewki i ryżu, przerwa od przecierów też pomoże, możesz wprowadzić śliwki suszone (lepiej ze słoiczka albo bio, bo te w sklepach zwykle są konserwowane), więcej płynów (wiem, wiem, u takiego malucha to łatwo powiedzieć).

No i jeśli nie widać, żeby dziecię bardzo cierpiało, to od 2-3 dniowego zatwardzenia się nie umiera.

Moja miała regularne zaparcia przez pierwsze 2 miesiące rozszerzania diety, pomogło dopiero wprowadzenie soków przecierowych z marchewki.
    • pola.cocci Re: zatwardzenie 06.04.11, 09:27
      daj jej szpinak i jablko, albo winogrona
    • agusia.24 Re: zatwardzenie 06.04.11, 11:28
      spróbuj śliwki z Gerbera, u mnie przez dwa miesiące tylko to pomagało, to wina rozszerzania diety,nie Twojego mleka,z czasem córa się przyzwyczai, a takie kupy to już teraz będzie mieć,ważne żeby się przy tym nie męczyła, czasem pomaga też woda po posiłku stałym
    • lapwing123 Re: zatwardzenie 06.04.11, 11:32
      Wpisz w wyszukiwarkę- to naprawdę nie boli.

Było miliony takich postów, chociazby w zeszłym tygodniu.

Śliwki gerbera, woda do picia, ew. czopki.

Twoje jedzenie nie ma tu nic do rzeczy. Pokarm jest syntetyzowany z krwi, a nie z treści jelitowych.
    • mwiha1 Re: zatwardzenie 06.04.11, 12:00
      dziekuję za odpowiedzi smile
      zatwardzenie przeszło...
      a co do wypowiedzi, ze moje jedzneie nie ma tu nic do rzeczy-a o i owszem ma bardzo duzo, bo jesli sie je nie je prawie nic przez 3 dni to wartosci odzywcze sie zmieniaja w dostarczanym dziecku pokarmie... na szczescie ze mna juz lepiej a i dziecko sie ladnie wyproznilo...dzieki smile
      https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
      • semi-dolce Re: zatwardzenie 06.04.11, 12:24
        Po pierwsze kupa o konsystencji plasteliny jest normalną kupa po rozszerzeniu diety.

Po drugie - 3 dni głodówki nie zmieniaja wartości odzywczych mleka matki. Może byc tego mleka mniej, ale wszelkie składniki czerpane sa z zapasów w organizmie matki, totez nie staje sie ono jakos uboższe. Gdybyś głodowała kilkanascie dni, miesiąc to może tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka