waran.pl 06.04.11, 16:03 Moja Dziunia ma prawie 3 mies. Czy myślicie, że jest jeszcze sens kupić matę edukacyjną? Jak długo Wasze Niemowlaki były nią zainteresowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pradziadka Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 16:12 tak moja maly bawil sie na macie do ok 7 mies,jak zaczal sie czolgac to sobie dopiero z niej poszedl najpierw tylko lezal na pleckach ale potem sie turlal,bawil sie tym co przyczepione do tej maty,ciagal za zabawki ,lubil sie bawic najlepiej by bylo gdybys mogla pozyczyc od kogos i zobazyc czy jej sie spodoba bo wiadomo,ze to cudo dosyc grogie jest.szkodaby bylo gdybys kupila a okazaloby sie,ze mala ją olala Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 16:17 Krąg zainteresowań mojego dziecka sięgał dalej niż zabawki na macie. Bawiła się chwilę po czym chciala by jej pozabierac bo przysłaniały świat...suma sumarum matę wykorzystywalismy przez max miesiąc...teraz jak juz pełza mata bylaby stanowczo za mała... Odpowiedz Link Zgłoś
kajama2 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 16:33 Myślę, że jak najbardziej.Przeznaczone są dla dzieci mających ok 5miesiąca My korzystamy i jesteśmy zadowolone... Odpowiedz Link Zgłoś
zani1984 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 16:34 naszego to nigdy nie zainteresowało, ma 8 miesięcy, a mate posiadal od 4mca zycia Odpowiedz Link Zgłoś
luusia31 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 17:20 A może kupić taką matę, którą można później wykorzystać na inne sposoby? Np. matę z puzzli piankowych, z których potem dziecko może sobie zrobić huśtawkę-bujawkę? Coś w ten deseń tessell.istore.pl/pl/animal-tessell-t-001-3w1-puzzle-piankowe-mata-edukacyjna-konik-na-biegunach.html Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 09:42 Popieram, u nas też lepiej sprawdziła się mata piankowa, taka zwykła ze Smyka za 30 zł, tylko sprawdź, żeby nie było małych elementów, bo będzie ją sobie wkładać do buzi. Moja Mała właśnie odkryła, że brzegi puzzli nadają się idealnie do żucia Odpowiedz Link Zgłoś
luusia31 Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 11:28 No właśnie te są jakieś mega grube i moja dziecina, mimo zamiłowania do odgryzania wszystkiego co się da, nie dała rady odgryźć No i fajne jest to, że teraz Młody korzysta już bardziej z opcji konika do huśtania się. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 18:01 moja ma 15 miesięcy i ostatnio na nowo odkryła matę - tzn nie leży na niej i nie bawi się zabawkami wiszącymi tylko nosi ją w rękach po całym pokoju i trudno jej odebrać. Ja kupiłam matę jakoś na poczatku 3 mż. Odpowiedz Link Zgłoś
tommama Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 18:11 Jest sens, fajna sprawa, używam jeszcze teraz, choć już rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 18:18 Dla nas to był jeden z bardziej wykorzystanych gadżetów. W zasadzie do teraz lubi sobie czasem na niej poleżeć i poszaleć. To mata Tiny love 'tropikalna wyspa', ona jest dużo większa niż pozostałe maty i może dlatego tak ją sobie upodobała. Swobodnie może się na niej turlać, choć teraz oczywiście rozprzestrzeniła się już na cały dom Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 18:32 Tak.Mata Tiny love 'tropikalna wyspa' może być ok.Ja natomiast uważam,że to gadżet zbędny dla dziecka.To raczej mamy sie nakręcają na ich kupno Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 19:43 moja jak miała niecałe 2 miesiące to się na niej śmiała do zwierzątek, aż w szoku byłam. Teraz ma ją gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
waran.pl Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 21:18 Obejrzałam ją sobie. Rzeczywiście superowa, ale trochę droga. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 09:28 wyspa jest najdroższą mata jaką widziałam ale jest super, na początku chciałam rainforest FP ale jest trochę mała na allegro można kupić używane w dużo niższych cenach a w bardzo dobrym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 21:14 Ja właśnie wylicytowałam ją na Allegro, w stanie idealnym i oczywiście za dużo mniejszą kasę. Warto poszukać i zasadzić się na taką okazję, bo nowa to faktycznie wydatek kosmiczny Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Mata edukacyjna 06.04.11, 19:49 Bardzo się przydaje od 5 tygodnia życia do 5-6 miesiąca, potem już nie. Zawsze można sprzedać. W sumie na to samo wyjdzie, jak się jakoś umiejętnie powiesi zabawkę na jakimś pałąku, krześle, lampie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 18:21 Fisher Price - Rainforrest mamy. to były bardzo dobrze wydane pieniądze, młoda długo się matą bawiła. ostatnio leży , ale młodama prawie 9 m-cy, wiec zaczeła zwiedzac świat. matę właśnie będziemy sprzedawać. mieliśmy w sumie 3 - 2 z prezentów. tamte totalnie jej nie interesowały. ta , kolorowa, miękka i ze światełkami - to był strzał w 10 Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 18:34 My mamy TinyLove Kick and Discover. Jest bardzo fajna, używamy odkąd Mała skończyła 4 mies. i zaczęła interesować się zabawkami. Teraz jest elementem "toru przeszkód" - leży na środku grubego pledu który zajmuje pół salonu. Córka turla się i próbuje pełzać, czasem "zatrzyma" się w macie i pobawi się tym panelem (który jest odczepiany i można się nim bawić też w samochodzie lub w łóżeczku) lub zabawkami. Myślę że jeszcze posłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Mata edukacyjna 07.04.11, 22:05 Zdecydowanie odradzam. Mata kosztowała nas dużo kasy a córka zainteresowana była może miesiąc. Mojemu dziecku dawno już się znudziła. Po za tym w okilicy 4 m zaczeły się przewracanki z plecków na brzuszek i odwrotnie a mata stała się zdecydowanie za mała. Więc już ją schowałyśmy teraz mała leży na dużym kocu rozkładam jej różne zabawki w zasięgu rączki i tak jest lepiej niż na macie. Mamy jeszcze taki "stelaż" na którym można zawieszać zabawki i jest o wiele bardziej interesujący dla mojego dziecka niż mata. Odpowiedz Link Zgłoś