mia_siochi 09.05.11, 17:53 Zamiast w gondoli? Bo za ciasna na niego już ta gondola... Spacerówka rozkłada się prawie na płasko... Sama nie wiem... (ale mi tych wielokropków wyszło ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_ka30 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 17:59 Tak, ja. Od urodzenia w Spirit S3 Teutonii. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:05 Hmmm... Ja mam Urbanrider Mutsy, muszę gnojka przymierzyć, a właśnie śpi i się tak zastanawiam... Macha się strasznie i ciągle uderza łapkami w boki gondoli, a jak się wyciągnie to w zasadzie wypełnia ją całą... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 20:06 Łapkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 20:23 Punkt dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 21:27 Szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mali_nowo Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:05 Moja siostra woziła swoją córkę. Miał około 3,5 m jak zrobiła jej przesiadkę. Mała ryczała w gondoli a w spacerówce jej się podobało. Dziecko było urodzone w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:09 w czym problem, dawaj do spacerówki. Ciepło jest a jak się rozkłada na płasko to już w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:21 Oczywiscie, dwoje dzieci, nigdy nie mialam gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_diabla Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:50 ja, nie znosze wozkow gondolowych, wiec kupilam taki z wkladka dla noworodka. Uzywalismy 3 miesiace. Pozniej juz w samej spacerowce ustawionej na plasko. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:56 No jakoś trudno mi uwierzyć, że 3 miesięczne dziecko ma już ok 75 cm długości /bo tyle mają średnio gondole/ ale skoro musisz to zmieniaj. Dla mnie gondola jest dużo zdrowsza od sacerówki a poza tym lepiej chroni maluszka w chłodne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 19:05 Nie pytałam o Twoją opinię nt zdrowszych i chroniących gondoli, tylko o to, czy któraś woziła takie małe w spacerówce. Wiem, wiem, masz tendencje do wymądrzania się nie pytana. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:04 ja najpierw woziłam w gondoli, tyle że mój urodził się na koniec września i zimno było. Myślałam, że gondola jest niezbędna ale po czasie stwierdzam że nie jest. Przesadziłam młodego jak miał 4 miesiące do spacerówki - w gondoli się darł a z nosidłem nie zawsze chce mi się chodzić. Jak będę mieć kiedyś dziecko na wiosnę w ogóle zrezygnuję z gondoli, teraz mi tylko zagraca mieszkanie. podsumowując myślę że wiele osób przesadza do spacerówki - dzieci więcej widzą, można taką pozycję trochę półleżącą zrobić i jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 21:14 Zdaje się "przyganiał kocioł garnkowi" Jak rozumiem Ty zawsze idealnie i tylko na temat piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:07 Pytalas sie juz kiedys... Tak - wozilam spacerowka od urodzenia. Gondoli nie mialam w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:14 Wtedy pytałam przed zakupem Skusiłam się na gondolę, a teraz się zastanawiam, co z tym fantem zrobić. Fotelik wpięty w stelaż go grzeje, a mój syn odziedziczył po mnie wstręt do gorąca. W gondoli jak się wyprostuje to ledwo ledwo,jak machnie łapkami to wali w kanty boków. A co do spacerówki to sama nie wiem, miałam zmierzyć ale jak się obudził to tylko się najadł i znowu poszedł spać, nie miałam jak go przymierzyć, a z samego rana jedziemy do mojej matki i pewnie go na śpiocha do fotelika zapakuję... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:52 Wiesz co, mam taką samą spacerówkę tylko na stelażu 4ridera. Może się nie znam ale wydaje mi się że mała jest za duża do gondoli a za mała do spacerówki. Jakoś w niej znika, pasy na najniższym poziomie są dla niej za wysoko. Córce wystają nogi z gondoli, nasza podróż wygląda komicznie ale ryczy w tej spacerówce i sama widzę że jest jej nie wygodnie. Moja córka ma 6m waży 8kg i mierzy około 70 cm. Jak "zamontujesz swoje dziecko" to napisz wrażenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:21 Przymierzyliśmy do śpiochów I jest tak jak u Ciebie- za mały do spacerówki, a gondola na styk... Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:38 nie miałam wtedy jeszcze spacerówki, więc około 3 miesiąca woziłam córkę w foteliku samochowym wpinanym w kółka wózka i to jeszcze przodem do kierunku jazdy bo mała nie chciała leżeć całkiem na płasko Odpowiedz Link Zgłoś
luna_de Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:36 Tak, wozimy od wczoraj (ma 3 miesiace). Same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:45 A rozkłada Ci się na płasko zupełnie? Bo moja tak prawie, ale jednak nie zupełnie... Odpowiedz Link Zgłoś
luna_de mia 11.05.11, 10:35 nie, rozklada mi sie podobnie jak w twoim prawie na plasko. Moj syn ma 3 miesiacy, wazy ponad 8 kg (mierzy ponad 70 cm), w gondoli bylo mu juz od dawna za ciasno. Teraz spacery sprawiaja dziecku przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 00:24 Nie i uważam, ze jest to stanowczo za szybko. - Mama Roksany, ur. 16/06/2008 . Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 05:16 nigdy nie uzylismy gondoli, nie chcialo mi sie montowac spacerowa na plasko i heja; no ale mamy taka spora; no i pozniej juz w chuscie dosc czesto Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 07:29 Ja woziłam moją córkę w spacerówce rozkładanej zupełnie na płasko bo ryczała w gondoli. A z synem... no cóż kupiłam duużą gondolę i leżał w niej jak król i później jak był ciekawy świata podnosiłam lekko oparcie w gondoli. Jaką masz gondolę? Jeszcze niedawno pytałaś na forum czy jest potrzebna gondola , no i nie posłuchałaś rad odnośnie jej wielkości. Fotelik wpięty w stelaż przy temp. 20 stopni na dworze nie sprawdził się u mnie. Dzieciak spocony... Odpowiedz Link Zgłoś
walker85 Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 08:28 Mam ten wózek i dziecko półroczne 8,5 kg i 74 cm. W gondoli nie jeździmy od miesiąca, bo synowi było bardzo ciasno. Sposób na bardzo wygodny spacer w Mutsim to : - poduszka taka do łóżeczka na siedzisko, mam takiego flaka płaskiego choć w łóżeczku nie spał nigdy - pozycja regulowana large - pasy między nogami wyregulowane tak, aby trzymał wysokość i się nie zsuwał - pasy na ramiona najniżej i luźno wystające, tak aby zabezpieczały dziecko przed wypadnięciem - pół płasko aby oglądał świat - przodem do jazdy - wpięty pałąk - mój syn trzyma na nim stópki Uwielbiamy takie spacery... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 09:28 Spacerówka jest z reguły węższa niż gondola, a już Mutsy wybitnie więc raczej mu wygodniej nie będzie. A trzeba było słuchać co Ci dziewczyny mówiły i kupić normalny wózek a nie "wypasione" Mutsy Odpowiedz Link Zgłoś
mali_nowo Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 09:34 "wypasione musty" moim zdaniem jest całkiem fajnym wózkiem. Jednym z lepszych którymi miałam okazje pojeździć. Jeśli umiejętnie ustawisz spacerówkę bez problemu będziesz wozić 3-miesięczniaka. Do ustawienia trzeba użyć tych pokręteł pod spacerówką i tych wystających haków. Porażką jest dla mnie wózek Jedo chwalony na wózkowym forum. To dopiero porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 09:56 może i "fajnie" wygląda ale nie po to człowiek wydaje 2 czy 3 tysiące żeby po trzech miesiącach dziecko nie mieściło się w gondoli - w mojej peg perego (która i tak jest krótsza o 5 cm od polskich wózków typu jedo) 6,5 miesięczna córka mieści się bez problemu, ale wożę ją w spacerówce bo z gondoli wstaje chcąc coś zobaczyć. Siedzisko spacerówki w mutsy jest takie jak przeciętnej parasolce (mówię o szerokości) więc gdzie ten wypas, pytam? przyznaję, design oryginalny. a polski wózek jedo miałam parę lat temu przy starszaku i wad nie pamiętam - prowadził się super, choć to prawda, był raczej brzydki. Odpowiedz Link Zgłoś
walker85 Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 10:27 Bzdura. Wózek Mutsy jest bardzo wygodnym wózkiem dla dziecka. Mojemu synowi, który do małych nie należy jest bardzo wygodnie w spacerówce. Miałam porównanie z innymi i nie ma w zasadzie czego porównywać Amortyzacja jak w żadnym innym. Jeżeli ktoś nie chce niech nie kupuje. Może nawet chciałby, tylko wózek do najtańszych nie należy. Wolałabym używane Mutsy niż to Jedo czy coś innego. Mam Mutsy i tylko ze względu na wagę nie jestem z niego zadowolona w 100 %, ale wygoda... ekstra. Boże... Po co komentować w ten sposób. Poza tym, że radziłyście, że ma kupić inny, to co? Zbrodnia, że nie posłuchała obcych ludzi? Tyle na tym forum jadu, dajcie spokój kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 11:20 wiesz, normalne osoby mogą gadać o wszystkim i się przy tym tak nie podniecać. o tym, czy warto było wydać na coś kasę również. Ty jesteś zadowolona ze wszystkich swoich zakupów? ja nie, również z wózkowych (bo dałam się namówić na modne peg perego pliko które prowadzi się fatalnie) i mogę o tym rozmawiać, nie mam kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 11:24 jeszcze jedno - z założenia jest to forum, na którym gada się o bzdurach typu wózek, wyprawka, krosteczki na buziuni, zupki, srupki itp - nikt tu o książkach, czy filozofii nie dyskutuje. można więc i wózek ocenić, nie widzę niestosowności. tylko, że jak ocena jest krytyczna to od razu jad, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 15:39 "Wypasine" mutsy potrzebne jest mi dlatego, że to solidny wózek ze skrętną osią i na moich wertepach idealnie się sprawdza. Sąsiadka poleciła i jej posłuchałam. Nie żałuję, poczekam ze 2 tyg i przesadzę dzieciaka do spacerówki, tak jak dziewczyny piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Udało się! 10.05.11, 17:12 Walker85 zastosowaliśmy się do wskazówek no i dzisiaj śmigaliśmy na bogato spacerówką. Poduszka i pałąk na stopy robiły robotę Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
loki-an Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 17:01 starsze wiosenne od urodzenia wozone w spacerowce i bylo ok. dodam ze spacerowka byla szeroka i rozkladala sie na plasko. ten zimowy i kupilam gondole. nadal w niej jezdzi a ma 6msc i 9 kg. wiec mozna i tak i tak . Odpowiedz Link Zgłoś
messes Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 11.05.11, 05:56 Tak, ja wożę dwumiesięczniaka w murze 3. Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 11.05.11, 08:23 Tak,woziłam.Przy pierwszym dziecku miałam w ogóle spacerówkę z wkładką dla noworodka, ale moje dzieci z tych dorodnych, więc corka w samej spacerówce jeździła od 3 miesiąca, a syn od 4- do gondoli jeszcze się niby mieścił, bo była duża, ale nie dawałam rady tego wózka wnosić na 3 piętro.Jeśli spacerówka rozkłada się ma płasko to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś