Dodaj do ulubionych

kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerówce?

09.05.11, 17:53
Zamiast w gondoli?
Bo za ciasna na niego już ta gondola...
Spacerówka rozkłada się prawie na płasko...
Sama nie wiem...

(ale mi tych wielokropków wyszło wink )
Obserwuj wątek
    • moni_ka30 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 17:59
      Tak, ja. Od urodzenia w Spirit S3 Teutonii.
      • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:05
        Hmmm...
        Ja mam Urbanrider Mutsy, muszę gnojka przymierzyć, a właśnie śpi i się tak zastanawiam...
        Macha się strasznie i ciągle uderza łapkami w boki gondoli, a jak się wyciągnie to w zasadzie wypełnia ją całą...
        • gazeta_mi_placi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 20:06
          Łapkami?
          • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 20:23
            Punkt dla Ciebie big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 21:27
              Szukam dalej big_grin
    • mali_nowo Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:05
      Moja siostra woziła swoją córkę.
      Miał około 3,5 m jak zrobiła jej przesiadkę.
      Mała ryczała w gondoli a w spacerówce jej się podobało.
      Dziecko było urodzone w maju.
    • pancia-jancia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:09
      w czym problem, dawaj do spacerówki. Ciepło jest a jak się rozkłada na płasko to już w ogóle.
      • najma78 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:21
        Oczywiscie, dwoje dzieci, nigdy nie mialam gondoli.
    • diablica_diabla Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:50
      ja, nie znosze wozkow gondolowych, wiec kupilam taki z wkladka dla noworodka. Uzywalismy 3 miesiace. Pozniej juz w samej spacerowce ustawionej na plasko.
    • lidek0 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 18:56
      No jakoś trudno mi uwierzyć, że 3 miesięczne dziecko ma już ok 75 cm długości /bo tyle mają średnio gondole/ ale skoro musisz to zmieniaj. Dla mnie gondola jest dużo zdrowsza od sacerówki a poza tym lepiej chroni maluszka w chłodne dni.
      • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 19:05
        Nie pytałam o Twoją opinię nt zdrowszych i chroniących gondoli, tylko o to, czy któraś woziła takie małe w spacerówce. Wiem, wiem, masz tendencje do wymądrzania się nie pytana.
        • pancia-jancia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:04
          ja najpierw woziłam w gondoli, tyle że mój urodził się na koniec września i zimno było. Myślałam, że gondola jest niezbędna ale po czasie stwierdzam że nie jest. Przesadziłam młodego jak miał 4 miesiące do spacerówki - w gondoli się darł a z nosidłem nie zawsze chce mi się chodzić. Jak będę mieć kiedyś dziecko na wiosnę w ogóle zrezygnuję z gondoli, teraz mi tylko zagraca mieszkanie. podsumowując myślę że wiele osób przesadza do spacerówki - dzieci więcej widzą, można taką pozycję trochę półleżącą zrobić i jest git.
        • lidek0 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 21:14
          Zdaje się "przyganiał kocioł garnkowi" Jak rozumiem Ty zawsze idealnie i tylko na temat piszesz?
    • syswia Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:07
      Pytalas sie juz kiedys...

Tak - wozilam spacerowka od urodzenia. Gondoli nie mialam w ogole.
      • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:14
        Wtedy pytałam przed zakupem wink
        Skusiłam się na gondolę, a teraz się zastanawiam, co z tym fantem zrobić.
        Fotelik wpięty w stelaż go grzeje, a mój syn odziedziczył po mnie wstręt do gorąca.
        W gondoli jak się wyprostuje to ledwo ledwo,jak machnie łapkami to wali w kanty boków.
        A co do spacerówki to sama nie wiem, miałam zmierzyć ale jak się obudził to tylko się najadł i znowu poszedł spać, nie miałam jak go przymierzyć, a z samego rana jedziemy do mojej matki i pewnie go na śpiocha do fotelika zapakuję...
        • czekolada85 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 20:52
          Wiesz co, mam taką samą spacerówkę tylko na stelażu 4ridera.
          Może się nie znam ale wydaje mi się że mała jest za duża do gondoli a za mała do spacerówki. Jakoś w niej znika, pasy na najniższym poziomie są dla niej za wysoko. Córce wystają nogi z gondoli, nasza podróż wygląda komicznie ale ryczy w tej spacerówce i sama widzę że jest jej nie wygodnie.
          Moja córka ma 6m waży 8kg i mierzy około 70 cm.
          Jak "zamontujesz swoje dziecko" to napisz wrażenia.

Pozdrawiam
          • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:21
            Przymierzyliśmy do śpiochów big_grin
            I jest tak jak u Ciebie- za mały do spacerówki, a gondola na styk...
            • mamapoli3 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:38
              nie miałam wtedy jeszcze spacerówki, więc około 3 miesiąca woziłam córkę w foteliku samochowym wpinanym w kółka wózka i to jeszcze przodem do kierunku jazdy bo mała nie chciała leżeć całkiem na płaskouncertain
    • luna_de Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:36
      Tak, wozimy od wczoraj (ma 3 miesiace). Same plusy.
      • mia_siochi Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 09.05.11, 22:45
        A rozkłada Ci się na płasko zupełnie? Bo moja tak prawie, ale jednak nie zupełnie...
        • luna_de mia 11.05.11, 10:35
          nie, rozklada mi sie podobnie jak w twoim prawie na plasko. Moj syn ma 3 miesiacy, wazy ponad 8 kg (mierzy ponad 70 cm), w gondoli bylo mu juz od dawna za ciasno. Teraz spacery sprawiaja dziecku przyjemnosc.

• w_miare_normalna Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 00:24
      Nie i uważam, ze jest to stanowczo za szybko.

-
      Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
      • yvona73pol Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 05:16
        nigdy nie uzylismy gondoli, nie chcialo mi sie montowac wink
        spacerowa na plasko i heja; no ale mamy taka spora; no i pozniej juz w chuscie dosc czesto
    • koala0405 Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 07:29
      Ja woziłam moją córkę w spacerówce rozkładanej zupełnie na płasko bo ryczała w gondoli.
      A z synem... no cóż kupiłam duużą gondolę i leżał w niej jak król i później jak był ciekawy świata podnosiłam lekko oparcie w gondoli.
      Jaką masz gondolę?
      Jeszcze niedawno pytałaś na forum czy jest potrzebna gondola , no i nie posłuchałaś rad odnośnie jej wielkości.
      Fotelik wpięty w stelaż przy temp. 20 stopni na dworze nie sprawdził się u mnie. Dzieciak spocony...
      • walker85 Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 08:28
        Mam ten wózek i dziecko półroczne 8,5 kg i 74 cm. W gondoli nie jeździmy od miesiąca, bo synowi było bardzo ciasno. Sposób na bardzo wygodny spacer w Mutsim to smile:
        - poduszka taka do łóżeczka na siedzisko, mam takiego flaka płaskiego choć w łóżeczku nie spał nigdy smile
        - pozycja regulowana large
        - pasy między nogami wyregulowane tak, aby trzymał wysokość i się nie zsuwał
        - pasy na ramiona najniżej i luźno wystające, tak aby zabezpieczały dziecko przed wypadnięciem
        - pół płasko aby oglądał świat
        - przodem do jazdy
        - wpięty pałąk - mój syn trzyma na nim stópki smile

Uwielbiamy takie spacery...
        • cytrynowa.lemoniada Re: Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 09:28
          Spacerówka jest z reguły węższa niż gondola, a już Mutsy wybitnie więc raczej mu wygodniej nie będzie. A trzeba było słuchać co Ci dziewczyny mówiły i kupić normalny wózek a nie "wypasione" Mutsy wink
          • mali_nowo Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 09:34
            "wypasione musty" moim zdaniem jest całkiem fajnym wózkiem.
            Jednym z lepszych którymi miałam okazje pojeździć. Jeśli umiejętnie ustawisz spacerówkę bez problemu będziesz wozić 3-miesięczniaka.
            Do ustawienia trzeba użyć tych pokręteł pod spacerówką i tych wystających haków.
            Porażką jest dla mnie wózek Jedo chwalony na wózkowym forum. To dopiero porażka.
            • cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 09:56
              może i "fajnie" wygląda ale nie po to człowiek wydaje 2 czy 3 tysiące żeby po trzech miesiącach dziecko nie mieściło się w gondoli - w mojej peg perego (która i tak jest krótsza o 5 cm od polskich wózków typu jedo) 6,5 miesięczna córka mieści się bez problemu, ale wożę ją w spacerówce bo z gondoli wstaje chcąc coś zobaczyć. Siedzisko spacerówki w mutsy jest takie jak przeciętnej parasolce (mówię o szerokości) więc gdzie ten wypas, pytam? przyznaję, design oryginalny. a polski wózek jedo miałam parę lat temu przy starszaku i wad nie pamiętam - prowadził się super, choć to prawda, był raczej brzydki.
              • walker85 Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 10:27
                Bzdura. Wózek Mutsy jest bardzo wygodnym wózkiem dla dziecka. Mojemu synowi, który do małych nie należy jest bardzo wygodnie w spacerówce. Miałam porównanie z innymi i nie ma w zasadzie czego porównywać smile Amortyzacja jak w żadnym innym. Jeżeli ktoś nie chce niech nie kupuje. Może nawet chciałby, tylko wózek do najtańszych nie należy. Wolałabym używane Mutsy niż to Jedo czy coś innego. Mam Mutsy i tylko ze względu na wagę nie jestem z niego zadowolona w 100 %, ale wygoda... ekstra. Boże... Po co komentować w ten sposób.
                Poza tym, że radziłyście, że ma kupić inny, to co? Zbrodnia, że nie posłuchała obcych ludzi?
                Tyle na tym forum jadu, dajcie spokój kobiety.

• cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 11:20
                  wiesz, normalne osoby mogą gadać o wszystkim i się przy tym tak nie podniecać. o tym, czy warto było wydać na coś kasę również. Ty jesteś zadowolona ze wszystkich swoich zakupów? ja nie, również z wózkowych (bo dałam się namówić na modne peg perego pliko które prowadzi się fatalnie) i mogę o tym rozmawiać, nie mam kompleksów.
                  • cytrynowa.lemoniada Re: Wypasione musty jest całkiem spoko 10.05.11, 11:24
                    jeszcze jedno - z założenia jest to forum, na którym gada się o bzdurach typu wózek, wyprawka, krosteczki na buziuni, zupki, srupki itp - nikt tu o książkach, czy filozofii nie dyskutuje. można więc i wózek ocenić, nie widzę niestosowności. tylko, że jak ocena jest krytyczna to od razu jad, nie?
          • mia_siochi Re: Sposób na spacerówkę Mutsy 10.05.11, 15:39
            "Wypasine" mutsy potrzebne jest mi dlatego, że to solidny wózek ze skrętną osią i na moich wertepach idealnie się sprawdza. Sąsiadka poleciła i jej posłuchałam. Nie żałuję, poczekam ze 2 tyg i przesadzę dzieciaka do spacerówki, tak jak dziewczyny piszą.
        • czekolada85 Udało się! 10.05.11, 17:12
          Walker85 zastosowaliśmy się do wskazówek no i dzisiaj śmigaliśmy na bogato spacerówką.
          Poduszka i pałąk na stopy robiły robotę wink
          Dzięki smile
          • walker85 Re: Udało się! 10.05.11, 21:55
            Bardzo się cieszę, że pomogłam smile
    • loki-an Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 10.05.11, 17:01
      starsze wiosenne od urodzenia wozone w spacerowce i bylo ok. dodam ze spacerowka byla szeroka i rozkladala sie na plasko. ten zimowy i kupilam gondole. nadal w niej jezdzi a ma 6msc i 9 kg. wiec mozna i tak i tak .
    • messes Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 11.05.11, 05:56
      Tak, ja wożę dwumiesięczniaka w murze 3.
      • spaska Re: kurcze, woziła któraś 3 miesięczne w spacerów 11.05.11, 08:23
        Tak,woziłam.Przy pierwszym dziecku miałam w ogóle spacerówkę z wkładką dla noworodka, ale moje dzieci z tych dorodnych, więc corka w samej spacerówce jeździła od 3 miesiąca, a syn od 4- do gondoli jeszcze się niby mieścił, bo była duża, ale nie dawałam rady tego wózka wnosić na 3 piętro.Jeśli spacerówka rozkłada się ma płasko to nie ma problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka