Dodaj do ulubionych

co na główkę???

08.06.11, 15:22
Czy Wasze maluchy cały czas mają coś na główce w te gorąca? Moja mała ma 6,5 miesiąca i na spacerek nakładam jej chusteczkę, kapelusik, jak wyjmuję ją z wózka na słońce to zawsze ma coś na główce, ale czy jak śpi w wózku to też powinna coś mieć na główce? Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • mama_zofki Re: co na główkę??? 08.06.11, 15:34
      Moja często nie ma nic. Chyba że niosę ją w nosidle, a jest ostre słońce. To wtedy kapelusik.
    • hanusina_mama Re: co na główkę??? 08.06.11, 15:37
      W wózeczku nic nie zakładam, ale zabieram chusteczkę na wypadek, gdybym miała ją z wózka wyciągać, a jest wiatr/słońce.
    • 18_lipcowa1 czapa z nausznikami 08.06.11, 16:04

• fasol-inka Re: co na główkę??? 08.06.11, 16:20
      przy wściekłym słońcu cieniutka czapka z daszkiem
      ale zazwyczaj nic...
    • chusteczka4 Re: co na główkę??? 08.06.11, 16:47
      Zawsze zakladam czapke,na upal z daszkiem jesli nie wieje wiatr, jak wieje czapke taka,ktora zakrywa uszy
      • 18_lipcowa1 what????????? 08.06.11, 18:13
        , jak wieje czap
        > ke taka,ktora zakrywa uszy
      • hanusina_mama Re: co na główkę??? 08.06.11, 18:47
        To żart czy prawda?
    • mama_amelii Re: co na główkę??? 08.06.11, 16:59
      Jak śpi to bez chustki.W takie upały tylko delikatna chusteczka.
      A czapki z nausznikami przy wiaterku nawet nie skomentujębig_grin
      Dzisiaj upał,wieje wiatr,a moja 7 miesięczna córka cały dzień w basenie i tak od tygodnia.Wiaterek nam w niczym nie przeszkadza,a jak przewietrzy uszy to jeszcze lepiejsmile
    • deodyma Re: co na główkę??? 08.06.11, 18:11
      moj zaczal dzis 5 msc, na razie tylko lezy, wiec staram sie, zeby nie padalo na niego slonce.
      nie nakladam mu zanych czapek, bo przy tych upalach to nie ma sensu i tylko by sie zapocil.
      gdyby juz mi siedzial, rozlozylabym nad nim parasolke, zeby nie padalo na niego sloncesmile
    • zuza-nka88 Re: co na główkę??? 08.06.11, 18:22
      moja corcia sama sobie zddejmuje i zazwyczaj konczy sie na tym ze nie chce mi sie co chwilke zakladac oczywiscie oile jest w cieniu na słonaczku nosi kapelusik albo chustki z daszkami
    • bluemka78 Re: co na główkę??? 08.06.11, 18:26
      Kapelusik od slonca, albo parasol do wozka, jesli jedziemy pod slonce.
    • klubgogo Re: co na główkę??? 08.06.11, 18:33
      A po co, zakładałam i zakładam kapelusz tylko w słońcu.
    • atrapcia Re: co na główkę??? 08.06.11, 20:43
      Moja córcia ma mało włosków i boję się, że za bardzo jej słońce przygrzeje, więc zakładam cienką, koniecznie jasną apaszkę, albo przewiewny kapelusz, planuję zakup słomkowego kapelusza bo z doświadczenia wiem, że super chroni przed słońcem i głowa się nie poci, tylko nie mogę nigdzie znaleźć takiego rozmiaru smile W wózku różnie bywa - jeśli siedzi w cieniu, albo słabo grzeje to nie zakładam nic, jeśli odwrócona w stronę słońca i mocno grzeje to chustka/kapelusz, ale wolę jednak powiesić cienką chustkę na budce żeby cień dawała.
      • mamuniaolunia Re: co na główkę??? 08.06.11, 21:21
        W H&M widziałam małe słomkowe kapelusze smile
        • atrapcia Re: co na główkę??? 10.06.11, 06:15
          O, sprawdzę! Dziękuję za info smile
          • yvona73pol Re: co na główkę??? 10.06.11, 10:44
            W upaly probuje mlodemu zalozyc przewiewny kapelutek, ale konczy sie zazwyczaj tak, ze on jedzie z gola glowa, a ja z kapelutkiem w dloni tongue_out
    • camel_3d nic... 10.06.11, 10:46
      nie wiem czemu dziecko musi sie pocic.. nigdy dzeicka nie wystawialem na pelne slonce zeby sie pielko.. kiedy lezal w cieniu na kocu nie mial nic na glowie.. zakladalem mu tylko kapelusz kiedy szedlem do paru, jako ze byl zawsze w nosidelku wiec slonce na niego padalo non stop...jezeli w perspektywie nie bylo wiecej niz 5 minut w pelnym sloncu to nic nie mial na glowie.
      • diablica_diabla camel_3d 11.06.11, 10:37
        jesli dobrze rozumiem jestes facetem, tak? Czyli jednak zgadza sie moj poglad, ze jesli chodzi o dzieci faceci sa mniej przwrazliwieni niz matki smile Postepujesz dokladnie tak samo jak ja, mimo ze jestem mamuska smile a na pytanie: dlaczego dziecko nie ma czapki? - odpowiadam: A pan/i dlaczego nie ma?
    • mia_siochi Re: co na główkę??? 11.06.11, 11:09
      Ja nie noszę czapki, moje dziecko też nie.
      Jeśli kiedyś będzie siedziało w słońcu- dostanie kapelusz przeciwsłoneczny.
      Czapka z nausznikami? (widuję takie nieraz) Po moim trupie.
    • neftis83 Re: co na główkę??? 11.06.11, 11:17
      Jadąc w wózku w upał w cieniu parasolki nie ma nic na głowie, na żywym słońcu cienki kapelusik ale na Boga nie z uszami!!! Jak jest chłodniej tak, że ubieram małą w bluzę wtedy zakładam jej na głowę chustkę ale też nie panikuję z uszami. Jesienią i zimą będę się o to martwić.
      • yvona73pol Re: co na główkę??? 11.06.11, 11:42
        No wlasnie problem w tym, ze slonce wali jak szalone, buda nie zakrywa, bo mlody siedzi i obserwuje, i ciagle sciaga ten nieszczesny kapelinder. Mam teraz troche czasu do kolejnego lata, zeby go przyuczyc, a tymczasem walcze z niesciaganiem skarpet w zimnice w domu, bezskutecznie tongue_out
    • iwonkocia Re: co na główkę??? 11.06.11, 19:28
      jesli siedzi w wozku,to ma gola glowe. przy wietrze tylko kapturek od kapotki.
    • memphis90 Re: co na główkę??? 11.06.11, 19:34
      Tylko, jeśli dłużej ma być w upalnym słońcu (np. na plaży, nieocieniony plac zabaw)- dla ochrony przed udarem, ew. żeby słońce nie dawało prosto w ślepka. W cieniu, w chłodniejsze dni, przy niewielkim zachmurzeniu- bez chustki/kapelusika. Jeśli wieje- też goła głowa, chyba, że jest późna jesień i uszy marzną.
    • tygrysiatko1 Re: co na główkę??? 11.06.11, 20:01
      sama nie noszę nic i nienawidzę w związku z czym nigdy swojemu dziecku nie zafundowałabym takiej imprezy...
      najwyżej chusteczkę, ale generalnie NIC... bo niby po cholerę?? jak w wózku to parasolka... a w trakcie zabawy tylko dodatkowy ogrzewacz w gratisie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka