kowalska82
03.07.11, 13:55
Witam
Mam ogromny problem z moim 9 miesięcznym synkiem.
Jest w stanie pić soczek całą dobe i nic nie potrafie na to zaradzić.
Budzi się ok 7:30 i dostaje słoiczek owocków, bo mleka nie toleruje z rana. Później troszke się bawi na macie i kłade go spać bo jest senny, oczywiście podczas zasypiania soczek musi być obecny.To już nawet nie soczek, bo leje tam soczku troszeczkę, reszta to woda mineralna.Butelka 150 Avent-niekapek, smoczek z 2 malutkimi dziurkami.Więc przy zasypianiu leży sobie i pije, jak zaśnie zamieniam soczek na smoczek, czasami się zorientuje i budzi więc znów soczek, czasem nie.
Śpi ok 45min-1h, budzi się, je mleczną owsiankę-170ml+7 łyżek, robi kupke, później spacer, obiadek ok 130g czasem słoik 190g, od niedawna ziemniak, brokuł, kalafior, rybka ale to w małych ilościach. Później znów śpi-soczek, ok 180 mleko lub kaszka, bawi się, o 19:30 mycie i kaszka na dobranoc.
W nocy ok 00 lub 01 budzi się i musze mu dawać wode by znów zasnął.
Kręci się, brzuszek go boli, bo pije na leżąco, to i z gazami kłopot jest.
W nocy jest w stanie wypić ok 200 ml wody, posiusia się, musze go nad ranem przebierać bo pielucha przemaka już.
Kolejny kłopot jest taki:on nie siedzi.
Jak go posadze zaraz się kładzie.Troszkę raczkuje, ale raczej mu się nie chce.
Jest raczej wątły, waży 8200, ale jest długi.Urodził się z masą niecałe 2,5kg.
Proszę o pomoc Was;co mam zrobić z tym nocnym piciem, on używa tego soku jak smoczka, nie potrafie sobie z tym poradzić.
Lekarka oglądała Go, mówiła, że nie ma żadnego napięcia mięśniowego tylko jest leń, dlatego nie chce siadać.Jak mam go zachęcić, czy dać mu czas?
Dziewczyny proszę o pomoc!
Dziękuje