Dodaj do ulubionych

Pieluchomajtki

12.07.11, 19:34
Dziewczyny,

testowałyście może pieluchomajtki?
Jeśli tak, to jakich firm?
Jak je oceniacie?

Przymierzam się do zakupu, a że niemało kosztują, dlatego pytam.
Obserwuj wątek
    • 18_lipcowa1 Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 19:52
      Jak dla mnie rewelacja ale dla chodzacego dziecka a nie dla niemowlaka. Nie trzeba takiego dziecka przewijac jak wielkiego dzidziora tylko stojące dziecko zaklada je po prostu jak majtki.
      Łatwiej tez zdjąc podczas nauki korzystania z nocnika.
      Uzywałam Pampersy Active girl oraz Huggies Little Walkers. Obydwa są ok, Huggies chyba lepsze bo lepiej sie trzymają na brzuszku- no ale moja córka do szczupłych dzieci nalezy.
      • czapucha Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 19:58
        Mój dziec jeszcze nie chodzi, ale korzystamy już z nocnika i nie ukrywam, że założenie zwykłego pampka doprowadza mnie do szału. Pozycja leżąca jest niemożliwa. Rumuńskie gimnastyczki mogłyby pozazdrościc gibkości mojemu dziecku.
        tongue_out
      • czapucha Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 20:00
        a jak z chłonnością?
        czytałam, że huggisy mają dodatkowo jakieś rzepy (?)
        • 18_lipcowa1 Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 20:38
          czapucha napisała:

> a jak z chłonnością?
          > czytałam, że huggisy mają dodatkowo jakieś rzepy (?)

no dobrze chłoną
          a mają rzepy po bokach że jak zrobi klocka, to mozesz odpiac rzepy i wyjac pieluche a nie mazac klockiem po nogach zdejmując przez nogi
          pampers rzepów nie ma ale ładnie sie po bokach rozrywa
    • natalinek.j Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 20:41
      Ja przy córce używałam Pampersy pieluchomajtki i bardzo nam odpowiadały. Któregoś dnia na spacerze miałyśmy wpadkę i koleżanka dała nam pieluchomajtki Rossman i okazało się, że też są świetne, a o wiele tańsze. Jak zdarzy się grubsza sprawa, to rozrywasz po bokach nie trzeba ściągać w dół. Także polecam.
    • mikams75 Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 21:10
      mojej spadaly z tylka jak biegala - nie nadaja sie na chude dzieci (mialam huggiesy i pampersy)
      praktyczne tylko w trakcie odpieluchowania, szczegolnie na noc, bo dzieciak nawet sam moze to zsunac i znowu naciagnac na tylek.
    • pancia-jancia Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 22:24
      używamy od 6 miesiąca, testowałam papmki, babydream i huggies. Baby dream najlepsze. Ogólnie rewelacja, nic nie ucieka, łatwo się zakłada nie trzeba się bawić z tymi rzepami.
      • natalinek.j Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 22:28
        pancia-jancia napisała:

Baby dream najle
        > psze. Ogólnie rewelacja, nic nie ucieka, łatwo się zakłada nie trzeba się bawić
        > z tymi rzepami.
        No właśnie te z Rossmana tak się nazywały, tylko to już kilka lat temu było więc mi nazwa wyleciała z głowy.
        • czapucha Re: Pieluchomajtki 12.07.11, 22:52
          Chyba zacznę od tych z Rossmana. Widziałam, że są w promocji 44 szt. za 27 zł.
          Cała reszta cenowo wychodzi podobnie za szt.
          Czy oprócz Rossmanowskich, Belli, Huggisów i Pampersów są jeszcze jakieś na rynku?
          Przefiltrowałam neta, ale nic więcej nie znalazłam.
          • 18_lipcowa1 Re: Pieluchomajtki 13.07.11, 20:45
            chyba nie ma wiecej , tzn są inne rodzaje Pampersów ale nie ma ich w Pl- chociaz sadze ze to to samo tylko obrazki na nich inne
            huggies tez ma 2 rodz : little walkers oraz potty training albo jakos tak ( tylko mniej chłonne te drugie )
            ale nie zachwycalabym sie tak tymi rossmanowskimi
            w przypadku pieluch niestety- cena gra role, chocby nie wiem jak panie mamy zaklinaly rzeczywistosc

czapucha napisała:

> Chyba zacznę od tych z Rossmana. Widziałam, że są w promocji 44 szt. za 27 zł.
            > Cała reszta cenowo wychodzi podobnie za szt.
            > Czy oprócz Rossmanowskich, Belli, Huggisów i Pampersów są jeszcze jakieś na ryn
            > ku?
            > Przefiltrowałam neta, ale nic więcej nie znalazłam.
            • lafiorka2 Re: Pieluchomajtki 13.07.11, 23:28
              Używałam i bardzo sobie chwaliłam.Nawet poleciłam je znajomej mamie dla 2latki,ale niestety Ja kupowałam w rossmanie a teraz chyba już ich nie ma.Są tylko drogie pampersa,ale co za róznica płacic za pampki,czy za gacie z pampków?I tak kosztują sporo.
          • lafiorka2 Re: Pieluchomajtki 13.07.11, 23:32
            -czapucha amnapisała:

> Chyba zacznę od tych z Rossmana. Widziałam, że są w promocji 44 szt. za 27 zł.

A mi babka w rossmanie powiedziała,że juz takich nie prowadzą.Ja to uzywałam 2lata temu.Przyznam,że wiecej nie szukałam,bo miały byc nie dla mnie.Chciałam sobie tylko nazwe przypomniec.
    • dorota_ja Re: Pieluchomajtki 14.07.11, 21:37
      są w Rossmanie - Babydream,
      kupiliśmy dla rocznej cory jakiś m-c temu. są nadal.
      kupiliśmy, bo młoda od 2,5- 3 m-cy świruje przy przewijaniu. w akcie desperacji kupiliśmy cos co jej mozna na stojaka zmienić big_grin
      są ok, ale wolimy pampersy zwykłe. pieluchomajtki zostały jako rezerwa na dłuższą wycieczkę np. latem

tylko my generalnie Pampers ponad wszystko cenimy, więc może dlatego nie do końca zachwyceni jakością. zakładanie/ ściąganie ok, ale chłonność nie ta sama.

doopka mojej cory najlepiej toleruje pampersy active - żadnych kremów nie trzeba i kupujemy w promocji wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka