23.07.11, 13:43
Powiedzcie mi dziewczyny czy mogę już podawać mojemu synkowi pieczywo? Wiem że według schematów jest ono od 10 miesiąca ale młody już by się zajadał kanapeczkami i ogólnie interesuje go nasze dorosłe jedzenie. Czasem skubnę mu trochę chałki bądź chlebka i widzę że radzi już sobie z żuciem. Można powiedzieć że bawiłam się w ekspozycje na gluten ale nigdy nie liczyłam ile tej manny mam do zupki wrzucić dawałam tyle ile uważałam bo super zupki zagęszcza. Tym bardziej że zupki gotowałam większą ilość i mroziłam. Żadnych objawów alergii czy czegoś tam innego związanego z glutenem nie zauważyłam ogólnie młody alergikiem nie jest czy mogę mu więc dawać wcześniej chlebka? Jakąś kanapeczkę mała na śniadanko?
Obserwuj wątek
    • marzenka224 Re: pieczywo 23.07.11, 14:53
      Ja daję wcześniej synek ma 9 miesięcy i już jakiś czas je i nic mu nie jest
    • neftis83 Re: pieczywo 23.07.11, 14:59
      Pewnie, że możesz. Moja już od dawna zajada kanapki.
    • 1mzeta A czemu nie ? 23.07.11, 15:02
      Mój w tym wieku już zajadał.
      • andzi-a233 Re: A czemu nie ? 23.07.11, 15:03
        Córka w tym wieku też już jadła.
    • mmonikamm a co na kanapke? 23.07.11, 15:34
      a z czym mogę zrobić kanapkę takiemu malcowi??
      • marzenka224 Re: a co na kanapke? 23.07.11, 15:55
        Na początku dawałam z dżemem np jagodowym czy z jabłuszkiem teraz już daję z dobrej jakości szyneczką albo z pomidorkiem. Jak nie jest alergikiem to możesz też trochę masełkiem posmarować ja nie smaruję bo ma skazę białkową.
      • aleksandra1357 Re: a co na kanapke? 23.07.11, 23:41
        Na kanapkę najlepiej mięsko pieczone własnoręcznie albo jakiś biały serek do smarowania, tylko bez ulepszaczy. Może być też jajko. Odrobina sera żółtego też nie zaszkodzi. No i masło.
        • julcia75 Re: a co na kanapke? 24.07.11, 23:05
          Moja niunia lubi masło,dżem ,wędline,biały ser czasami jajko odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/
      • matka_karmiaca Re: a co na kanapke? 24.07.11, 18:14
        Ja na początek robiłam z żółtkiem na twardo wymemłanym z oliwą z oliwek do konsystencji smarowalnej. Potem z mięsem pieczonym cieniuteńko krojonym (polecam indyka pieczonego w folii w ziołach prowansalskich).
    • loki-an Re: pieczywo 23.07.11, 21:59
      tak juz maly podjada - 8 mscy . najczesciej jest to kanapka z maslem i raz babcia go nakarmila z pasztetemwink
    • mama_amelii Re: pieczywo 24.07.11, 17:42
      Dałam około 8,5 m-ca,mała zajadała bułkę,aż uszy jej się trzęsły.Niestety wysypało jej całą buzię.Teraz znowu spróbowałam,dałam kawałeczek bułeczki i znowu wysypana.Na nic innego nie jest uczulona,a je z nami dorosłe jedzenie,tylko ta bułka.
      Także najpierw sprawdź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka