Dodaj do ulubionych

POCACE SIE STOPKI

22.05.04, 20:26
mojemu piecio miesiecznemu synowi poca sie stopki czasami sa naprawde
mokre.Czy kto sz was mial taki przypadek???
Obserwuj wątek
    • rriittaa Re: POCACE SIE STOPKI 22.05.04, 20:48
      Mojej córce (9 miesięcy) tak samo, żeby było śmieszniej stopy ma spocone a
      dłonie lodowate. Dobrze że to kark u malca jest wyznacznikiem czy mu ciepło czy
      zimno. A tatuś śmieje się, że nie dość że sie pocą to jeszcze "cuchna " jak u
      strej babbci. Myślę że to chyba nic złego, ale chętnie usłyszałabym od kogoś
      potwierdzenie tego. Pozdrawiam.
      • misiek.max Re: POCACE SIE STOPKI 23.05.04, 09:21
        Pocące się stopki mogą sygnalizować niedobór witaminy D.Tak było w przypadku
        mojego synka.Pediatra najpierw zwiększył ilość kroplek jednak później zapisał
        Vigantoletten 1000 1 tabl. raz dziennie.Warto wspomnieć o tym lekarzowi przy
        kolejnej wizycie. Nie należy zwiększać dawki witaminy D3 na własną rekę. O
        zwiększeniu dawki może zadecydować tylko lekarz.
        Pozdrawiam Rita i Max
        • ania_son Re: POCACE SIE STOPKI 23.05.04, 12:21
          Moja Zuzia ma 7 tygodni i od paru dni też zauważyłam, że pocą sie jej stópki, a
          przy tym tez ma zimne rączki. Podczas karmienia zauważyłam też, że czasami poci
          jej się główka. Słyszałam, że to właśnie może być objaw braku witaminy D3.
          Podaję ją małej z łyżeczki i zawsze na łyżeczce odrobinkę zostaje. Chyba
          zmienię technikę podawania.
    • dziegielek Re: POCACE SIE STOPKI 23.05.04, 17:33
      mojemu tez się pociły, ale mu przeszło i nie była to wina D3-pocąca się główka
      moze być twego oznaka
    • bea_bak1 Re: POCACE SIE STOPKI 24.05.04, 00:12
      Nie zakładaj maluchowi ciepłych skarpetek na np śpioszki ani za ciepłych w
      stosunku do pogody bucików. Pocenie się główki (potylicy), a nie stópek
      świadczy o niedoborze wit d3.
      POzdrawiam
      Bea
      • mama_olgi Re: POCACE SIE RĄCZKI 24.05.04, 11:04
        mojej Oli natomiast pocą się dłonie, co to moze oznaczać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka