Dodaj do ulubionych

ząbkowanie a biebunka i sen

05.01.12, 12:17
Kochane mamy
Moje dziecię ma 6 mc. Mamy już 2 zęby ale idą kolejne (ślinotok, gryzie wszystko, płacze - normalne objawy). Dzisiaj od rana 3 luźne kupy, mega maruda, nie chce jeść, drzemka już 2 godzinna (zawsze było ok 40 min). Czy to może być związane z ząbkowaniem? Nie krzyczcie tylko, że lekarzami nie jesteście, bo dzisiaj do pediatry już się nie dostanę ( z resztą co mam powiedzieć? że dzisiaj były trzy kupy i więcej śpi?) a niestety mamy długi weekend (lekarz dopiero w poniedziałek) więc rozwój ewentualnej choroby mi się baardzo nie uśmiecha crying
I jeszcze jedno - jeśli biegunka sie utrzyma, to oprócz nawadniaczy podałybyście same Nifuroksazyd aby zwalczyć ewentualne bakterie z przewodu pokarmowego?
Obserwuj wątek
    • andzi-a233 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 05.01.12, 12:41
      niczego nie podawałam, żadnych leków i u lekarza też z tym nie byłam. Minęło sama wraz z przebiciem się zęba
      • hexe82 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 05.01.12, 12:58
        Zgadza się, dlatego nie biegnę do pediatry. Jednak u mojej zęby idą non stop. Boję się, że jak wszystko będę zwalać na zęby to mogę przegapić jakąś infekcję..
        • naska25 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 09.01.12, 15:03
          Mam podobnie od 5 dni, juz nie daje radysad
          Tylko rączki są grane, jak znikam z pola widzenia to jest histeria i łzy jak grochy leca.
          Nie ma tylko goraczki, ale slini sie , luźne kupki, brak apetytu i lulam ją na rączkach bo sama nie może zasnać.
          Macie jakiś inny sposob procz lekow dla takiego malucha? Bo juz nie moge patrzeć jak ona cierpi i płacze razem z niasad
          • hexe82 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 09.01.12, 20:45
            U nas baaaardzo pomaga bobodent i nurofen ( no ale to nie jest "poza lekami").
            • pagaa Re: ząbkowanie a biebunka i sen 10.01.12, 16:34
              -na uspokojenie, jeśli dziecię cały dzień się męczy, marudzi, to Camilia lub Dagomed nr44 chamomilla- to jest homeopatyczne, ale u mojego synka działało
              -na bolesne dziąsła najlepszą maścią było kinbaby-działała dosłownie w kilka sekund
              -całe dnie mały mymłał taką gumową szczoteczkę do gryzienia, chociaż najbardziej kochał gryźć żyrafę Sophie, gryzaków nie uznawał czasem pomymłał marchewkę taką obraną z lodówki (chłód koił ból dziąseł)
              -w skrajnych przypadkach czopki przeciwbólowe (albo syrop dla niemowląt paracetamol)
              -nieoceniona była u nas wtedy chusta-polecam
              • oliwierekk2011 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 11.01.12, 15:50
                na biegunke skuteczne sa saszetki LacidoBaby dostepne bez recepty
                • hexe82 Re: ząbkowanie a biebunka i sen 11.01.12, 16:33
                  a moja własnie po lacido dostaje biegunki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka