Dodaj do ulubionych

5 doba gorączki...

07.06.04, 22:12
rozpoczęła się dzisiaj. Znowu wizyta u lekarza, znowu Zosi nic nie jest -
oglądał ją pediatra i laryngolog, wszystko czyste, uszy, gardło, oskrzela,
płuca wszystko w jaknajlepszym porządku. Zdrowe dziecko ma gorączkę od 4 dni.
Trzydniówka to już jak widać nie jest, proszę napiszcie co to może być bo ja
już mam same najgorsze myśli...
Pozdrawiam,
Antonina
mama Kuby (4,5) i Zosi (8 m-cy)
Obserwuj wątek
    • driadea Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:25
      Boże sad A może zęby idą?
    • mama_alusi1 Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:26
      Chciałabym pomóc ale nie potrafie. A moze jakies wnikliwsze badania bo chyba
      niedawno Zosia tez miala wysoka goraczke? Nie jestem mocno w temacie ale skoro
      w tak krotkch odstepach czasu ma goraczke to cos moze ale nie musi dziac w jej
      oraganizmie. A gardlo nie zaczerwienione mówisz.. hmm a moze profilaktycznie
      zrobic mozna wymaz z gardla, chociaz skoro lekarz mowil ze ok to nie wiem. MAm
      szwagierke bakteriolog i ona zawsze jak ktos z rodziny choruje to robi to
      pobierra wszelkie mozliwe wymazy i czasem jakies bakterie sie uhoduja
      oczzwiscie nie zawsze wymagajace antybiotykoterapii, ale czasem tak.
      Powodzenia i duuuzo zdrowka dla Zosi a Tobie cierpliwosci.
      pozdr basia + ala
      • antonina_74 Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 23:02
        Basiu, za poprzednim razem miała też paskudny katar a teraz nic... zapytam
        lekarkę o wymaz, choć laryngolog dziś powiedział że gardło jest leciutko
        zaróżowione ale to się nie kwalifikuje jako stan zapalny, nie jest to nawet
        nieżyt.
    • kasia.tycz Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:34
      A moze zapalenie pecherza moczowego?
      Czytalam gdzies, ze goraczke bez innych objawow moze powodowac wlasnie albo
      zapalenie ucha ( u Was juz wykluczone), zapalenie cewki czy pecherza moczowego.
      Moze mocz trzeba zbadac???
      Pozdrawiam i czekam na szybka poprawe.
      • kasia.tycz Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:36
        www.dzieckook.pl/choroby/chor_objawy_goraczka.html
        • kasia.tycz Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:40
          www.pfm.pl/u235/navi/175554/back/175477
      • antonina_74 Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 23:03
        dziękuję Kasiu, już mam mocz zebrany w lodówce do jutrzejszego badania... choć
        przy poprzedniej gorączce 2 tyg. temu mocz wyszedł idealny.
    • alision Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:46
      witaj,
      moja mała ma niecałe 9 miesięcy i dwa tygodnie temu razem ze mną zachorowała na
      panującą teraz paskudną infekcję wirusową, co to za wirus nie wiem. zaczęło się
      od kataru, dokładnie mojej córeczce i mnie woda lała się strumieniami z noska,
      do tego doszedł kaszel i ta nieszczęsna gorączka, która trwała prawie 5 dni.
      też myślałam, że jest to trzydniówka. bałam sie strasznie , bo mała miała
      gorączkę non-stop powyżej 38,5 a nawet 39 (pierwsza gorączka i infekcja). co
      parę godzin zbijałam ta temperaturę czopkami. było strasznie, ponieważ mała nie
      spała, miała zatkany nos, płakała, okropne nikomu tego nie życzę. po 5 dniach
      gorączka minęła. aha oskrzela, płuca i uszka były i są nadal czyste, tylko
      gardełko zaczerwienione. pediatra zalecił mi podawanie: Pyrosal (syropek na
      gorączkę), Eurespal, Syrop prawoślazowy wszystko po 3 X 3ml, do tego maść
      majerankową pod nosek (pomaga) i sól fizjologiczną bądź Sterimar (roztwór w
      sprayu wody morskiej). dodatokwo stosujemy gruszkę do noska - szybki sposób na
      pozbycie się glutków z nosa. po 7 dniach temperatura znowu skoczyła do góry,
      znowu poszliśmy do lekarza. pediatra nic nie stwierdził, ale z powodu
      przeciągającego się kaszlu chciał dać małej antybiotyk, ja nie chciałam więc
      pojechałyśmy do laryngologa, też nic nie stwierdził ale dał receptę na
      augumentin, twierdząc, że sama zobaczę czy podać dziecku czy nie. absurd! nie
      jestem lekarzem i nie potrafię tego stwierdzić!!! nie podawałam, już drugi
      tydzień utrzymuje się brzydki kaszel, kataru powiedźmy że już nie ma, gorączki
      również. dzisiaj znowu byłyśmy na kontroli i nic. aha zapomniałabym dodać, że u
      takich małych dzieci (jak mają infekcję) w miarę często trzeba sprawdzać u
      lekarza oskrzela i płucka - czy nie ma zapalenia, gdyż może się to rozwinąć
      nawet w 1 dzień, a zaniedbanie tego spowoduje leczenie dziecka w szpitalu. więc
      lepiej chodzić kilka razy do lekarza (nawet co 2 dni). nadal podaję syropki.
      obydwie zaraziłyśmy resztę rodziny, więc w kółko wszyscy prychamy.
      może Zosia ma to samo, ale na Twoim miejscu sprawdzałabym u lekarza co parę dni
      czy jest wszystko ok. życzę zdrówka dla całej rodzinki,
      pozdrawiam,

Ania.
      mama stefci (9 m-cy)

• antonina_74 Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 23:00
        Witaj, u nas w domu też wszyscy kichają i prychają, starszy kaszle ale dla
        odmiany bez gorączki, może to to? Katar Zosia miała, też z gorączką, 2 tyg.
        temu, leczona była antybiotykiem. Dziękuję za odpowiedź.
        Aha, odpowiem i na drugi Twój post razem, Zosia już ma 2 zęby i coś się na
        górze wyrzyna ale chyba zęby nie mogą być powodem tak długiej gorączki, coś
        musi być dodatkowo...
    • alision Re: 5 doba gorączki... 07.06.04, 22:48
      a zapomniałam dodać, że po paru dniach od rozpoczęcia się gorączki wyszedł
      pierwszy ząbek, więc może to rzeczywiście ząbki?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka