Dodaj do ulubionych

czesto robi zielone kupki. proszę doradźcie...

20.02.12, 08:56
Dziewczyny proszę o pomoc.
wczoraj Córka zrobiła 7-8 razy rzadką, zieloną kupkę. nie było tego dużo, tak jakby puszczala baka i na pieluszce była niewielka ilosc kupy.
dziś juz zrobila 3 razy-duzo(cala pielucha w bardzo rzadkiej, zielonej kupie - a jest dopiero 9 rano).
czym to może być spowodowane?
dodam, ze nie zmienilam nic w jej diecie, nie jest chora, nie bierze zadnych lekow.
pytam tu, bo wyjechalam i dopiero w srode bede w domu i bede mogla pojsc z nia do mojej pediatry.
bede wdzieczna za podpowiedz, bo martwie sie...
Obserwuj wątek
    • kamilamrgn Córka ma 8mcy 20.02.12, 09:05

• firlii Re: Córka ma 8mcy 20.02.12, 10:13
        Moze cos zmienilas w jej diecie. Podalas cos nowego. A moze to wina np wody w nowym miejscu(na ktorej np robisz mleko lub herbatki)
        • kw0 Re: Córka ma 8mcy 20.02.12, 10:41
          a moze to rotawirus o dość łagodnym przebiegu (bez wymiotów)
    • 1agi Re: czesto robi zielone kupki. proszę doradźcie.. 22.02.12, 20:54
      U mnie było to Clostridium, bakteria beztlenowa w przewodzie pokarmowym, która namnożyła się tam z niewiadomych przyczyn w dużych ilościach. Skończyło się na 10 dniach leczenia dożylnego Metronidazolem w szpitalu. Koniecznie idź jak najszybciej do lekarza.
    • dor.tom Re: czesto robi zielone kupki. proszę doradźcie.. 23.02.12, 13:27
      a ja pocieszę. Moja pierworodna miała w wieku 3 miesięcy epizod dwutygodniowy zielonych, śluzowych kup, około 5-6 na dobę (na tamten wiek taka granica normy jeśli chodzi o ilość). Karmiona tylko kp, żadnej zmiany w diecie nie było. Miała nawet robione badania w kierunku salmonelli, ale nic nie wyszło. Samo przeszło. Do lekarza oczywiście idź, ale być może to nic groźnego. Pilnuj żeby się nie odwodniła tylko.
    • allyviki Re: czesto robi zielone kupki. proszę doradźcie.. 23.02.12, 15:52
      mnie sie wydaje ze to reakcja na nowe miejsce... plus pomysl z woda moze byc dobry.. podawaj jej probiotyk.. to rada mojej pediatry bo u nas tez zdarzaja sie czesto dosc zielone kupy! gorzej jesli to biegunka...ale wazne jest tez jaks ie mala zachowuje czy jest jakas z miana w jej zachowaniu w spaniu apetycie... sprobuj przedzwonic do swojej pediatry zeby sie uspokoic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka