Dodaj do ulubionych

ulewanie - nigdy serkiem

01.04.12, 21:58
Witam Drogie Mamy,
zastanawia mnie, czy wszystko jest ok z brzuszkiem mojej córeczki (pół roku). Jest karmiona Bebilonem Pepti i od urodzenia ulewa, ale ulewa zawsze mleczkiem, czasem pomieszanym ze śliną, ale nigdy serkiem. Zdarza jej się ulać nawet 2 godz. po jedzeniu i wtedy również mlekiem. Czy tak bywa i u Waszych ulewających pociech? Czy Pepti może mieć na to wpływ?
Wydaje mi się, że nie jest przekarmiana.
Obserwuj wątek
    • ewczak6 Re: ulewanie - nigdy serkiem 01.04.12, 22:32
      Widocznie córcia wolno trawiwink dlatego ulewa mlekiem a nie serkiem. Myślę że nie ma się czym przejmować. Mój Synek lewał do 8miu miesięcywink

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
      • hhogata Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 07:21
        To nic niepokojącego. Jak pisała koleżanka po prostu wolniej trawi, mój syn też tak miał. Potrafił ulać przed kolejnym karmieniem.
        • spkasienka Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 08:11
          Jak dużo ulewa Twoja córcia?? MOja strasznie mocno ulewała od urodzenia i po kp i po mm,a mleka próbowałam różne (obecnie skończyła 3miesiące) Teraz dodaje do mleka nutriton i sytuacja się trochę poprawiła jeśli chodzi o ulewanie.
          • kw0 Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 08:26
            spkasienka napisała:

> Jak dużo ulewa Twoja córcia?? MOja strasznie mocno ulewała od urodzenia i po kp
            > i po mm,a mleka próbowałam różne (obecnie skończyła 3miesiące) Teraz dodaje do
            > mleka nutriton i sytuacja się trochę poprawiła jeśli chodzi o ulewanie.

Teraz niedużo ulewa, do 4 m-cy bardzo dużo. Podawałam jej nutriton do 4m-cy, ale bardzo tyła, a jest na 97 centylu z wagą i wzrostem (waga urodzeniowa 4060g). po odstawieniu nutritonu (stopniowemu) ulewała tyle samo, więc stwierdziłam, że to zbędne kalorie.
            Samym ulewaniem się nie martwię, bo to mija i jest niegroźne o ile dziecko przybiera na wadze, ale ten brak serka mnie intryguje. Może rzeczywiście słabo trawi uncertain
            • spkasienka Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 11:01
              Moja córa ma to samo z tym, że ulewała dużo. Dziś jadę na usg. Też ulewała np po 2h niestrawione mleko. Jeśli samo ulewanie Ci nie przeszkadza, to zostaw to, jak jest.
              Ja zrobię jeszcze testy na alergię białka mleka krowiego.
              Robiłaś usg w/k refluksu?
            • mamka_adrianka Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 14:14
              a czy często się ostatnio przewraca na brzuszek? mój synek od niedawna zaczął ulewać twarogiem( nigdy nie ulewał, ani mlekiem ani twarożkiem), gdy nauczył się przewracania z plecków na brzuch. Odkąd opanował tę umiejętność to obraca się cały czas. I właśnie wtedy uciska sobie brzuszek przy czym często mu się odbija i wypływa z ust troszkę twarożku( nie za każdym razem, ale dosyć często). Może u Twojej córeczki jest podobnie
              • spkasienka Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 21:00
                Moja córka ma 3 miesiące i dopiero przewraca się z brzuszka na bok. U nas problem rozwiązany, a właściwie poznaliśmy przyczynę na usg. Ma tak ułożony żołądeczek i właśnie dlatego tak ulewa po długim czasie od jedzenia, czy y tez po jedzeniu. A ulewała zawsze.
    • ania.stp Re: ulewanie - nigdy serkiem 02.04.12, 08:44
      U mnie też jak małe ulewało (do około 8 miesięcy), to zwykłym płynnym mlekiem i też nawet 2-3 godziny po karmieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka