mamamarty2006 26.04.12, 10:21 Witam, jaki termometr polecacie dla niemowlaka? Chwiałabym kupić dobry term. (jednocześnie nie strasznie drogi). Taki żebym wiedziała że dobrze mierzy, nawet jeśli trzeba odjąć 0,5 stopnia to żeby zawsze było to 0,5. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpagania Re: Termometr 02.05.12, 12:07 konkretnej marki nie polecę, ale ja cenię sobie te termometry zbliżeniowe - nawet jeśli pokaże niewłaściwą temperaturę to można bardzo szybko powtórzyć mierzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Termometr 09.05.12, 20:18 I jak potem z kilku różnych wyników wybierzesz ten właściwy? Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: Termometr 03.05.12, 21:37 DLa mnie najlepsze sa rteciowe. Tylko ze juz ciezko bardzo dostepne Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Termometr 04.05.12, 17:10 > Jak ma dobrze mierzyć to tylko rtęciowy mocno nie praktyczny troche nie bezpieczny ten jest nie zly motherstouchthermometer.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewczak6 Re: Termometr 04.05.12, 18:59 Rtęciowych już nie ma w sprzedazy. Ja polecam taki na czoło dotykowy np z Microlife. - - - - - - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Termometr 06.05.12, 19:11 żeby stwierdzić czy dziecko ma gorączkę nie trzeba wcale termometru a dokładnie gorączkę pokaże tylko rtęciowy, mojemu 10 latkowi mierzę nim od urodzenia i jakoś nie miałam większych problemów, no ale jeżeli dla niektórych względy praktyczne są ważniejsze od dokładności pomiaru to faktycznie nie kupuj, bo kupić można, nie w aptekach, ale są. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Termometr 08.05.12, 10:58 > żeby stwierdzić czy dziecko ma gorączkę nie trzeba wcale termometru a dokładnie > gorączkę pokaże tylko rtęciowy powiedz to lekarzom , bo rteciowych sie juz nie uzywa wiec biedaki nawet nie wiedza ze temperatury nie umieja zmierzyc >ęciowy, mojemu 10 latkowi mierzę nim od urodzenia i ja no to jestes super tyle ze pytajaca nie ma 10 cio latka tylko niemowlaka widzisz jakas minimalna roznice ? > czne są ważniejsze od dokładności pomiaru to faktycznie nie kupuj, ojej pol stopnia w ta czy w tamta nie robi jakiejs kolosalnej roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Termometr 12.05.12, 12:52 Różnicy nie ma żadnej bo ja swojemu od urodzenia tym termometrem mierzę, więc jak miał miesiąc czy 5 też mierzyłam. A lekarze sami radzą rtęciowe, więc nie im trzeba czegokolwiek mówić to oni mówią pacjentom. Odpowiedz Link Zgłoś
j.u.s.t.i555 Re: Termometr 04.05.12, 21:04 Polecam Thermoflash, choc drogi niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarty2006 Re: Termometr 05.05.12, 12:53 Dziękuje za odpowiedzi. Zadecydowałam się na termometr bezdotykowy Microlife. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Termometr 09.05.12, 20:17 Termometry bezdotykowe to zupełna porażka. Mamy takie w szpitalu (podobno "dobre") i nieustannie muszę prosić o dodatkowy pomiar temperatury zwykłym termometrem; bez tej weryfikacji nie zlecam żadnych leków, a w przypadku dzieci ciężko chorych nie wierzę w podobno prawidłowy wynik (często dziecko aż bucha gorącem i zwykły termometr ostayecznie potwierdza wysoką gorączkę). Bezdotykowy potrafi pokazać z jednej strony czoła dziecka wysoką gorączkę, a z drugiej - temperaturę prawidłową. Beznadzieja. Nieco lepsze są takie do ucha, ale trzeba pilnować techniki mierzenia. Najlepsze- zwykłe. Dawniej z rtęcią, teraz ze specjalnym alkoholem. A u moich dzieciaków używam zwykłego elektronicznego za kilkanaście zł- nie potrzebuję pomiaru z dokładnością do pięciu miejsc po przecinku, wystarczy mi powtarzalność wyniku, a czy będzie dwie kreski wyżej, czy trzy niżej- to przecież żadna róznica. I tak wiem bez mierzenia, kiedy są rozpalone. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Termometr 09.05.12, 22:27 My mamy douszny brauna, nie jest może tak komfortowy jak bezdotykowy, ale moim zdaniem dokładniejszy - sprawdzałam kilka razy z rtęciowym i wyniki były jednakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
markoco29 Re: Termometr 11.05.12, 08:29 mamy microlife - ale nie polecam. mierzac 3razy pod rzad wyniki sa rozne. raz mala miala temperature to pokazywal: 38,2 za minute 36,7 za chwile 37 i cos. dlatego mierzymy zwyklym elektronicznym za 15zl. sprawdzilam kilka razy - wyniki sie powtarzaja. microlife za ponad 100zl uzywam do mierzenia temp w pomieszczeniu... ale teraz tak pomyslalam, ze wystawie go na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Termometr 01.07.13, 23:49 tylko rtęciowy. mozna kupic na allegro za pare groszy. Odpowiedz Link Zgłoś