Dodaj do ulubionych

zaparcie?!

20.06.04, 13:40
Moja prawie 3 miesieczna dzidzia zawsze robila ok. 3 prawidlowych kupek
dziennie. Czasem nawet wiecej.Od 3 dni nie zrobila nic!!!, natomiast oddaje
mocz i gazy tak jak zwykle. Czy to powazne i co robic. Bede wdzieczna za
kazda pomoc.
Obserwuj wątek
    • beattaja1 Re: zaparcie?! 20.06.04, 14:14
      nie przejmuj sie, moj syn od urodzenia robil kupke raz na 2,3 dni, to nie jest
      nic nienormalnego,jezeli nie boli go brzuszek i czujesz ze jest miekki to w-
      stko ok.,podobno ok. 3 miesiaca zycia u niektorych dzieci wyproznianie wlasnie
      w ten sposob sie stabilizuje
      pozdrawiam
    • kasia.tycz Re: zaparcie?! 22.06.04, 03:45
      Około 6-8 tygodnia może zmienić się rytm wypróżnień. Po okresie kilkudniowego
      braku stolca, następuje ustalenie nowego rytmu np. 1 - 2 stolce dziennie, albo
      1 na dwa dni. Jeśli stolec jest rzadziej niż codziennie, ale jest prawidłowy,
      czyli papkowaty, należy uznać to za rytm właściwy dla danego dziecka i nie
      rozpoznawać u niego zaparcia.
      • charl75 Re: zaparcie?! 22.06.04, 19:51
        Dzieki wielkie. Nie wiem tylko ile mam jeszcze czekac bo dzisiaj mija juz 5
        doba bez kupki i sama nie wiem czy sie martwic czy dalej cierpliwie czekac. Z
        tego co czytalam to lepiej unikac czopkow albo innych metod, zeby dziecko samo
        zmotywowalo sie do "zalatwienia". Musze jednak przyznac, ze moja dzidzia chyba
        srednio to znosi bo sie meczy przy "baczkach" i widze, ze jej to doskwiera.
        Dorota
    • charl75 Re: zaparcie?! 22.06.04, 22:14
      Wlasnie zrobila to co miala zrobic i chyba jeszcze nigdy nie cieszylam sie tak
      z kupki mojego dziecka. No moze konsystencja nie do konca "ksiazkowa", bo
      raczej lejaca niz papka, ale..... smile
      D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka