19.06.12, 14:33
Witam,

mój synek (4miesiące) zjada Bebilon Pepti bo ma nietolerancję laktozy sad od pewnego czasu nie chce wypijać butki, krzywi się, płacze jak wkładam mu do ust butlę!! istny koszmar go nakarmić! a wiem, że jak nie zje to nie dotrwa do następnego karmienia sad
Jak już je to po pewnym momencie, po połowie butli zaczyna płakać prężyć się i nie da rady go dalej nakarmić!
czy w takim przypadku powinnam zacząć podawać Delicol? słyszałam, że ma pomóc w trawieniu cukrów? ale chyba w Pepti i tak nie ma cukru?
dodam, że nauczył się piszczeć i piszczy kiedy tylko może, czy macie jakieś sprawdzone metody jak go zabawić zająć czymś?
Obserwuj wątek
    • doroti.net Re: Delicol 19.06.12, 22:09
      Może jest inne mleko ktore zaakceptuje, wypróbuj, z tego co opisujesz to raczej coś mu nie pasuje na wstępie, zmień butelkę, smoczek moze mu słabo leci itp. Delicol pomoże przy trawieniu,ale skoro stosujesz specjalne mm na nietolerancję to delicol niepotrzebny, tak sądzę. A skąd wiadomo,że nie trawi laktozy? Może już mu przeszło,albo nigdy jej nie miał...ja bym spróbowała mleczko które małemu pasuje i ewentualnie krople delocolu jeśli ma nietolerancje l.
      • spkasienka Re: Delicol 20.06.12, 12:34
        Beblion comfort (chyba niskolaktozowy), enfamil 0 lac dla dzieci z nietolerancją laktozy. Są to mleka bardzo drogie, mała puszka 33zł bebilon, starcza na około 4-5 dni, enfamil nieco tańszy, bo około 25ł.
        Delicol jest odpowiedni ale skoro podajesz mleko bez laktozy, to zbędny.
    • malwinamalinka Re: Delicol 22.06.12, 22:09
      ja karmie piersia ale jak mialam "kryzys laktacyjny" w 3 miesiacu i lecialo mi malo mleka to maly tez sie prezyl wrzeszczal podkurczal nozki i takie tam wiec musialam go dokarmiac moze warto wprowadzic szybszy smoczek?? warto tez sprobowac robienia przerw w czasie karmienia zeby mu sie odbilo
    • iwonka2334 Re: Delicol 24.06.12, 11:12
      Bebilon pepti zawiera laktozę w mniejszej ilości ale również ją posiada ja mam to samo w dodatku problemy z stolcami masakra
      • daisy_2810 Re: Delicol 24.06.12, 21:24
        Jak mój zaczyna jeść tak jak twój, czyli wciskanie butli, a po paru łykach płacz i prężenie (czasem nawet już na widok butelki beczy) to pierwsze co sprawdzam u pediatry to uszy, czy nie ma stanu zapalnego, bo to cholernie boli przy ciągnięciu smoka. Może warto to skonsultować z lekarzem? Może to wcale nie jest wina mleka tylko np. go owiało?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka