Dodaj do ulubionych

ilość mm - przekarmianie

19.10.12, 13:06
Witam,
do tej pory karmię córkę swoim mlekiem odciągniętym (córka ma 8mies).
Chcę przejść na mm.
Mam obawy, bo córka mojego mleka potrafi wypić 700-800ml + zupka +kaszka na mm.
W schemacie jest 3x210mm zageszczanego. Obawiam się, że bedzie domagała się więcej. Oczywiście nie chce przekarmiać.
Waży 8600 (75centyl).
Jak jest u Was z karmieniem mm? Trzymecie sie schematu? Jak to robicie? Proszę o porady i sugestie.
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: ilość mm - przekarmianie 19.10.12, 13:12
      600 ml zagęszczonego mleka modyfikowanego syci bardziej niż 800 ml mleka matki.
      • ponponka1 Re: ilość mm - przekarmianie 19.10.12, 13:37
        semi-dolce napisała:

> 600 ml zagęszczonego mleka modyfikowanego syci bardziej niż 800 ml mleka matki.

Ktorej matki? Tej karmiacej mm na pewno wink
        Napisz, ze zartujesz....please...albo podaj wiarygodne dane jak wyliczyc kalorycznosc mleka z piersi Anny Kowalskiej i ze bedzie to tyle samo co z piersi Katarzyny Nowak?

Mleko z piersi jest produktem naturalnym, zmieniajacym swoj sklad w ciagu doby, ba,nawet w ciagu karmienia. Dodaj do tej juz skomplikowanej konfiguracji mozliwosci laktatora podzielone przez technike ssania dziecka Anny Kowalskiej pomnozonej przez technike ssania dziecka Katarzyny Nowak i dodaj do tego ilosc niemowlat na KP smile

Milego obliczania.

Swoja droga to mm tez sa rozne........hehehehehehee....wiec odejmij od tego powyzej srednia kaloryczna wszystkich rodzajow mm.....eheheheheh
    • markoco29 Re: ilość mm - przekarmianie 19.10.12, 13:56
      no i jak rozkladacie te posilki...
      Mam problem do tej pory nie limitowalam mleka, dawalam ile pila. Przerwy tez byly rozne, raz 2h, innym razem 4h (noce na szczescie bez jedzenia).
    • dziennik-niecodziennik Re: ilość mm - przekarmianie 19.10.12, 14:40
      niekoniecznei musi sie domagac wiecej, jesli zamierzasz zagęszczac. różnica w objętości na porcję nie jest aż tak wielka.
      jak moja mała była w wieku Twojej to było pięć dziennych posiłków - mleko, kaszka, zupka, owoce, kaszka. to dawało średni odstęp miedzy posiłkami około 3 godzin i wystarczyło, bo tak mniej wiecej mała głodniała. oczywiscie raz tam było krócej, raz dłużej, nic na siłę i nie pod zegarek, ale tak mniej wiecej sie to unormoało i chwalić Boga trwa do dzis smile
      schematu sie w tym wieku trzymałam bo mito wychodziło naturalnie, ale jak córka była młodsza to jadła częsciej ale mniejsze porcje niż zalecał schemat. sumaryczna ilosc mleka ma sie mniej wiecej zgadzac. nie musi byc koniecznie zjedzone do ostatniej kropelki.
      przekarmić w tym wieku bedzie Ci raczej trudno smile chyba ze dziecko z natury żerte smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka