Dodaj do ulubionych

Pieluchowanie

31.10.12, 09:19
Synek był na usg bioderek - wszystko ok, pani powiedziała że stawy są w normie i mimo wszystko kazala dziecko pieluchować do 3 miesiąca i przyjść na kontrolę.
Prosze was jak to u was było? czy faktycznie maly musi być pieluchowany skoro badanie wykazało że wszystko ok? moja znajoma była ze swoją córeczką ( w innym mieście ) i nie kazał pieluchować bo usg wykazało że wszystko jest dobrze.mam wrażenie że pani doktor do ktorej trafiłam, rutynowo każe pieluchowac wszystkie dzieci ...??
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Pieluchowanie 31.10.12, 12:09
      Skoro wszystko jest ok to po co pieluchować ? Antybiotyki też na wszelki wypadek trzeba brać wg. tej pani ?
      No i z tego co wiem od tej metody pieluchowania nawet jak są wskazania już się odchodzi bo pod dupką też się niezła warstwa pieluch zbiera i miednica nie jest w odpowiedniej pozycji ułożona jak dziecko leży- to tak w skrócie i najprościej.
      Ja bym nie pieluchowała.
      • mlodamama2012 Re: Pieluchowanie 31.10.12, 15:37
        miałam podobnie, Synek na pierwszej wizycie był w lipcu i badanie też wyszło ok ale mimo to kazali mi pieluszkowac. a ze to moje pierwsze dziecko myslałam ze tak trzeba bo przeciez lekarz tak powiedział. W lipcu były upalne dni i kiedy kilka dni zakładałam mu pieluszke nabawił sie odarc i odparzeń i dałam sobie z tym spokój... i strasznie załowałam bo tylko bólu dziecku narobiłam. a przeciez gdy dziecko jest w pampersie to i tak ma szerzej nóżki wiec...

ale to jest Twój wybór i zrobisz jak bedziesz chciała.
        • roks30 Re: Pieluchowanie 31.10.12, 17:05
          Po co pieluchować skoro wszystko ok. Nie rozumiem. U mojego synka usg bioderek też wyszło dobrze i żadnego pieluchowania nie robiłam.
    • renia04501 Re: Pieluchowanie 31.10.12, 21:22
      moze zmien lekarza bo ma stare metody.. juz sie nie pieluchuje bo to tylkp ogranicza ruchy dziecka a zeby sie ladnie wszystko rozwijalo to dziecko musi kopac i mies swobode! i to wsumie jest oczywiste poczytAJ w necie napewno pisze ja to czytalam w gazecie i na usg tez mi tak powiedzial
    • markoco29 Re: Pieluchowanie 31.10.12, 22:08
      W szpitalu, w którym rodziałam zalecało się pieluchowanie.
      Pieluchowałam prze 1wszy tydzień. Potem zostałyśmy przyjęte na oddział noworodkowy w innym szpitalu i kazali wyrzucić pieluchę, jeśli USG było OK.
      No to wyrzuciłam.
      Osobiście to większe zaufanie budził personel tego drugiego szpitala.
      Co szpital do obyczaj...
      • markoco29 Re: Pieluchowanie 31.10.12, 22:09
        Aha, na pytanie w szpitalu zalecającym pieluchowanie "Czy jest to konieczne?" odpowiadana "Nie zaszkodzi"... Mhm...
    • drzewachmuryziemia Re: Pieluchowanie 01.11.12, 14:24
      czytałam w ksiazce Zawitkowskiego, ze nie powinna sie pieluchowac, gdy wszystko jest ok, bto zaburza rozwój dziecka, krepując jego ruchy; mi połozna kazała pieluchowac zanim poszłam na badanie - tak na wszelki wypadek, ale jakos intuicyjnie nie zrobiłam tego
      • meg.123 Re: Pieluchowanie 02.11.12, 16:09
        A mnie to zjawisko ostatnio nieźle wkurza, wszystko ok ale pieluchowanie zalecają po jaką choolerę? Tak jak któraś napisała antybiotyk też zapisują "na wszelki wypadek" a już szczytem było gdy się dowiedziałam, iż znajoma idzie z dzieckiem pół rocznym już na 5 usg bioderek, pytam to coś nie tak z wynikami ona; nie wszystko ok ale co wizyta to kończy się słowami za X tygodni na kontrolę zapraszamy !!! Pytam po co???? Może nfz ma za dużo kasy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka