monikag1975 18.07.04, 10:44 Napiszcie mi czy te szczepionki są na receptę, czy ewentualnie gdzieś w Warszawie mozna kupić bez recepty i czy znacie aptekę w stolicy gdzie są one tanie? Jak dokładnie brzmi nazwa tej podawanej w 6stym tyg.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: SZCZEPIONKI 18.07.04, 11:01 "Te" szczepionki to znaczy jakie? W szóstym tygodniu życia dziecko dostaje drugą dawkę WZW B (żółtaczka wszczepienna) i pierwszą DTPa (błonnica, krztusiec, tężec) - to obowiązkowe szczepienia. Na DTPa można kupić acelularną Infanrix, na receptę. Wiem, że są też skojarzone szczepionki wraz z nieobowiązkowym HiB, alenie udzielę Cina ten temat informacji, bo nie szczepiłam córki p/HiB. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monikag1975 Re: SZCZEPIONKI 18.07.04, 12:08 chodzi mi o szczepionki skojarzone wlasnie Infanrix etc Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: SZCZEPIONKI 18.07.04, 13:23 Ile Infanrix kosztuje u was? U mnie 120zł?! pozdrawiam, dzięki, jola Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: SZCZEPIONKI 18.07.04, 16:13 W Katowicach 60zł/dawka. Imovax (polio) - pierwsza dawka bezpłatne, dwie następne 3 zł/dawka Odpowiedz Link Zgłoś