Dodaj do ulubionych

wysypka, a ząbkowanie

20.08.13, 21:03
Moje dziecko ząbkuje, generalnie widać juz dwie jedyeczki, ale na powierzchnie jeszcze nie wyszly. Zauważyłam też koło szyjki drobne krosteczki, coś niby uczulenie, albo potówki. Tyle że córki nie przegrzewam, przeciwnie stosujemy raczej zimny chów. Co do uczulenia to tez do końca nie jestem pewna, no bo teraz akurat nie miala po czym go dostać.
Pytanie moje brzmi, czy wasze dzieci tez kiedykolwiek miała krosteczki przy ząbkowaniu?
Dodam, ze jakiś czas temu zaobserwowałam identyczna sytuację.
Obserwuj wątek
    • frijka Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:11
      Jak widać zęby, które nie przebiły się przez dziąsło? Masz na myśli, że opuchliznę?
      • kopiko-lol Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:18
        niesmile w ogole dziasel nie ma opuchnietych, ale widze dwie malutkie, biale kreseczki (zaraz pod dziąsełkiem), ktorych wczesniej nie bylo. Mysle ze zabki pojawia sie lada dzień.
        • frijka Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:24
          fajnie smile Ja tak sobie myślę, że małemu idą zęby w związku z tym, że nie chce pić z butelki i wydaje mi się, że dziąsęłka go bolą.A kiedy pojawią się magiczne kreseczki... oby niebawem wink
          • kopiko-lol Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:43
            widze, ze czekasz na zabki tak jak ja czekalam hihi smile Jednak tym pozniej sie pojawia, tym sa bardziej zmineralizowane i mocniejsze smile
            • frijka Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 22:55
              Pewnie, że czekam smile Choć lubię ten bezzębny szeroki uśmiech smile
    • kindddzia Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:11
      tak, na policzkach. to podobno od sliny, ale nie wiem, bo czemu moja nie mialaby miec wokol ust, czy brodzie, a miala na policzkach? a wlasciwie to na jednym policzku?wink no ale tak, byla wysypka, czerwonawe krostki i schodzila po zabkowaniu. i zawsze cos ja sypnie jak ida zeby
      • kopiko-lol Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:42
        tylko, że moja prawie sie nie slini. Moze troszke ma slinki pod warga i tyle, a to i tak jak wklada raczki tylko.
    • rulsanka Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 21:30
      starszak tak miał
      • alutka314 Re: wysypka, a ząbkowanie 20.08.13, 22:21
        Moja przy ząbkowaniu to zawsze ma wysypkę na całej brodzie i pod noskiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka